דף הבית > מבזקים צווארון לבן > כתב אישום נגד סגן ראש עיריית נתניה שמעון שר: שוחד לקהילת צאנז
המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד שמעון שר, סגן ראש עיריית נתניה לשעבר ויו"ר וועדת המשנה לתכנון ובניה, בגין לקיחת שוחד וריבוי עבירות של מרמה והפרת אמונים.
הפרקליטות טוענת כי לאור בקשותיו של שר, העבירו יזמים, קבלנים ובעלי עניין "תרומות" של 2 מיליון שקל למוסדות החרדיים של קהילת צאנז, וכי במקביל לבקשות התרומה וקבלתן, המשיך סגן ראש העיר לכאורה לעסוק בבקשותיהם של בעלי העניין ולחתום על היתרי בנייה למיזמי הנדל"ן שלהם.
הרב שר הוא העסקן והנציג הבכיר של חסידות צאנז אשר מרכזה בנתניה. במשך עשרות שנים, הרב שר שימש בתפקידים הבכירים בעיריה. משנת 1983 עד 2016 הוא עמד בראש רשימה במועצת העיר וכיהן כסגנם של כל ראשי העיר. במהלך 20 שנה הוא גם כיהן כיושב ראש ועדת המשנה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה וכחבר "ועדת השניים" שהיא ועדת רשות הרישוי אשר דנה בבקשות להיתרי בנייה.
כאשר היה שוויון קולות, נחשב קולו כקול כפול. במסגרת תפקידו, הוא חתם על היתרי בנייה וטפסי אכלוס, ומה הפלא, שנוכח תפקידו ומשך הקדנציה, הוא היווה דמות מרכזית, בעלת השפעה מכרעת על מתן והיקף האישורים שניתנו ליזמי נדל"ן.
על פי כתב האישום שהגישו הפרקליטים טל פרג'ון, שריפה חמדוה, אלעד אשכנזי וורד לייבוביץ', סעיף האישום המרכזי הוא קבלת שוחד מעד המדינה – יזם אזרח ארה"ב, הפעיל בארה"ב ובישראל, בפרט בנתניה, ושמו נאסר לפרסום. במהלך התקופה קידם עד המדינה כמה פרויקטים גדולים בנתניה, בהם הקמת מגדל מגורים של 40 קומות, שהצריך אישור שינוי ייעוד מבנייה צמודת קרקע, לבנייה רוויה.
על פי כתב האישום, שר ביקש מהיזם תרומות של מיליוני דולרים לבית החולים "לניאדו" ולמוסדות של קהילת צאנז. במקביל, נטען כי במהלך השיחות והפגישות, שר ייעץ ליזם להגדיל את בקשתו למגדל רב קומות מ-22 ל- 40 קומות ולהכפיל את אחוזי הבנייה.
שמה של ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג, מוזכר בכתב האישום פעמים ספורות, ודומה כי מדובר בפרשה נפרדת מתיקי החקירה נגד פיירברג שעסקו בנכסים שהיא רכשה בעיר בשלב התכנון "על הנייר" לפני השבחתם – תיקים שנסגרו.
בכתב האישום נגד שר, נטען כי הוא הבטיח לעד המדינה שיפעל לשכנע את פיירברג ואת מהנדס העיר, אבנר אקרמן, לשנות את תכניות הבנייה בקרקעות שרכש היזם, בהתאם לשאיפתו לבנות בנייה לגובה ולהשיא את רווחיו. שר טען לפני היזם כי שוחח עם פיירברג, וניסה לשכנע אותה לתמוך בשינוי, אך נכון למועד פתיחת החקירה, הייתה התוכנית עדיין בשלבי הכנה על מנת לקבל את אישור מהנדס העיר. שר סייע לכאורה ליזם באיתור הזדמנויות, ונטען כי סייע לו גם בהפחתת דרישות שומה, באמצעות פנייה לבכירים לשעבר במס הכנסה.
עוד נטען, כי שר פעל בניגוד עניינים חמור, תוך קבלת תרומות ועבירות של הפרת אמונים מול 12 בעלי עניין ויזמים נוספים ביניהם: רמי נוסבאום, יור קבוצת אשטרום; יעקב (יקי) בריגה מקבוצת הנדל"ן בריגה; עמי פרץ, בעלי חברת "בוני התיכון"; היזם חנן מור; יהודה ידידיה בעלי "מגדלי הרב קוק"; יזם הבנייה נסים פרג'ון; היזם יוסי אברהמי; דוד אולניק, בעלי חברה לעבודות עפר; צבי כהן, בעל חברה לפינוי פסולת; יונה פוגל, מנכל קבוצת "פז" ושמואל אנצ'ל, מנכ"ל "דלק".
היקף עבירות הפרת האמונים לכאורה עמד כאמור על 2 מיליון שקל, ואילו עבירת השוחד לכאורה מעד המדינה היתה בנוגע לסיכום עתידי למתן 2.5 מיליון דולר.
התיק נחקר על ידי יאח"ה להב 433.
עורכי הדין עמית חדד, נועה מילשטיין ויאיר לשם ממשרד חדד רוט שנהר, המייצגים את שר, מסרו: "בשנים האחרונות מנסות רשויות האכיפה לטעון כי פעולותיו הציבוריות של הרב שר – הן לטובת תושבי העיר נתניה והן לטובת מאות נזקקים ויתומים, פעולות שאין מחלוקת שלא הכניסו לכיסו הפרטי ולו אגורה שחוקה – מעלות חשד לביצוע עבירות מתחום טוהר המידות. מדובר בעמדה חסרת בסיס ערכי ומשפטי כאחד. ההחלטה להגיש כתב אישום, מלמדת שבפרקליטות קיבלו את הטענות שהצגנו במסגרת הליך השימוע כמעט במלואן. כך, חשד לביצוע של 15 עבירות שוחד צומצם לכתב אישום שמייחס, גם זאת בשגגה, עבירת שוחד אחת בלבד שמבוססת גם היא על עדות בעייתית שנגבתה באופן פסול. אנחנו סמוכים ובטוחים שבבית המשפט יוכח שגם כתב האישום שהוגש משולל יסוד".
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם