חשוד נוסף בתיק ירי וסחיטה בקיוסק באור יהודה

שתף כתבה עם חברים

מחקירת המשטרה עולה כי שני החשודים הגיעו עם אדם נוסף לקיוסק שבו תקפו את הקורבן ואחד מהם ירה ברגלו, בעוד שהשני כיוון עליו את נשקו

זירת ירי (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

באתר "פוסטה" דווח על מעצרו של צעיר מעכו בחשד לירי ופציעתו של גבר באור יהודה, בחשד לסחיטה באיומים וירי על אדם אחר בקיוסק (6 אוקטובר).
כזכור, במסגרת אירוע ירי שהתרחש בעסק ברחוב יחזקאל קזז נפצע גבר בן 59 באורח קל מירי ברגלו. חקירת שוטרי היחידה ללוחמה בפשיעה במרחב דן העלתה כי באירוע היו מעורבים שלושה חשודים.

תחילה נעצר ספר נסרייב (26) מעכו, שהובא לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בשבוע. המשטרה ייחסה לו באופן רשמי עבירות פציעה, קשירת קשר לפשע וירי באזור מגורים. בפרטי בקשת המעצר נטען כי היה מעורב גם בתקיפה ובסחיטה באיומים.
הסנגור, עו"ד אדם אבישר, הכחיש את המיוחס למרשו: "מדובר באדם ששירת בסיירת חרוב… הוא עבד באבטחה של רשות שדות התעופה. הוא הגיע למקום, נקלע לסיטואציה, הגיב כדי למנוע סכנה לו ולאנשים נוספים".
מעצרו הוארך עד 18 באוקטובר, אך בהמשך הגישו סנגוריו – עורכי הדין אבישר, קובי בן שעיה ורצון דרחי – ערר לבית המשפט המחוזי בתל אביב. הסנגורים חזרו על טיעוניהם אולם נציג המשטרה טען מנגד, כי בידי החוקרים אינדיקציות לקשר מקדים בין החשודים, כמו גם לגבי החשד לסחיטה באיומים.
השופטת טלי חיימוביץ' קבעה כי קיים חשד סביר ואפילו מוצק שקושר את נסרייב לפעולות האלימות שמיוחסות לו ומפריך את גרסתו. הערר נדחה.

בעקבות פעולות חקירה נוספות נעצר על ידי המשטרה גם דור שדה קראסנופולסקי (22) מבת-ים, שהובא אף הוא לבית משפט השלום בתל אביב. מדברי נציג היחידה החוקרת בדיון עלה כי שני החשודים שמחזיקים בנשק ברישיון, וחשוד נוסף שטרם אותר, הגיעו לקיוסק בעיר, שם תקפו את הקורבן. עוד נטען כי לאחר שהוטח לרצפה, נסרייב הוציא את נשקו, ירה באותו אדם ופצע אותו. לאחר מכן, כך נטען, קראסנופולסקי שלף את נשקו וכיוון אותו לעבר הקורבן שהיה עם הגב אליו. זמן קצר לאחר מכן נמלטו השלושה מהמקום.

סנגורו של קראסנופולסקי, עו"ד מוטי אזולאי, טען כי הקורבן ניסה לתקוף מעורב אחר עם סכין והכחיש את העבירות המיוחסות למרשו.
נציג המשטרה ציין מנגד כי הקורבן נחקר אף הוא במשטרה, והוסיף כי בידי היחידה החוקרת תיעוד ממצלמות אבטחה שהוצג בבית המשפט.
השופטת נאוה ברוורמן שעיינה בחומרי החקירה שכללו גם את הסרטון, האריכה את מעצרו של קראסנופולסקי עד 18 באוקטובר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *