גדי שאלתיאל, דוגמן ואמן מארה"ב המתגורר זמנית בכרם התימנים בתל אביב, שוטח בפני "פוסטה" את גרסתו להתרחשות אלימה אליה נקלע לילה אחד כאשר עשרות מפגינים נגד ראש הממשלה צרו על ביתו והוא נקלע לעימות מילולי ופיזי איתם.
"מבחינתי היו כאן מאות אנשים שרוצים להיכנס אליי לדירה, אני הייתי תקוע בגיהינום הזה וחייב שתהיה לי הגנה, הכול קרה במהירות", הוא מעיד.
שאלתיאל (45) נעצר בחשד שתקף מפגינים ב-29 באוקטובר, עת הפגינו אלה ברחוב הכובשים וצרו על חלון ביתו השוכן ממש על שפת הרחוב הצר. בסרטון שצולם בידי אחד מהמפגינים נראית תהלוכת המפגינים והעימות, שלטענת המפגינים איים לדקור אותם באמצעות סכין שהחזיק בידו. בית משפט השלום האריך את מעצרו בשלושה ימים אבל סנגורו, עו"ד איילון בירנבוים, הגיש ערר לערכאה המחוזית שהורתה על שחרורו למעצר בית.
בסרטון של אחד המפגינים שתיעד את חילופי הדברים נשמע שאלתיאל מטיח בו, "פסיכופט שמאלני". שאלתיאל מודה שאמר זאת לעבר מי שצר על חלונו. הוא מדגיש כי פוליטיקה ממש לא מעניינת אותו, אך אישר שעקרונית הוא נוטה לצד הימני של המפה הפוליטית.
שאלתיאל הוא בנו של סולי שאלתיאל המנוח, שלדברי בנו היה מפיק בעולם הבידור והחזיק ברומניה אולפנים להפקת פרסומות. הוא עצמו גדל עם אמו על קו ישראל ארה"ב, שם הוא עסק בדוגמנות וניסה לקדם קריירה כזמר ומוזיקאי. עם פרוץ מגיפת הקורונה בחודש מרס הוא שהה בישראל ונשאר בה, וכך הגיע לדירה הקטנה ברחוב הכובשים אותה הוא שכר במסגרת Airbnb.
"הכל היה פסיכי באותו ערב", מספר שאלתיאל. "בדיוק הגעתי הביתה, זה היה לקראת השעה עשר בלילה. אני גר בדירת קרקע, החלון נופל בדיוק על הרחוב וזה היה נראה כאילו היו פה מיליון אנשים. מרוב כעס פתחתי את הדלת ואמרתי: 'אחי לך מכאן', אמרתי לו בצעקה, 'לך'. ואז מישהי אמרה: 'לך אתה'. עניתי לה: 'אלוהים, אני לא בקטע של הפוליטיקה. אני לא בקטע של 'לכו', 'לכו אתם', לא אכפת לי מהשטות הזו".
בהמשך עדותו מספר שאלתיאל כי לאחר שהמפגינים סירבו ללכת מאזור חלון דירתו, הוא נתן מכה חזקה לחלון, על התריס, וזה למעשה היה השלב בו קיבלה התקרית תפנית. "הלכתי למטבח ולקחתי סכין מטבח כדי שתהיה לי הגנה", מצהיר שאלתיאל. "היה כאן המון רעש. חשבתי שאולי כך הם יעזבו אותי".
לטענתו, גם בשלב זה סירבו המפגינים להתרחק מביתו. אחד מהם אף הציב עדשת מצלמה גדולה בתוך חלון הדירה. "הוא שם בפניי מצלמה גדולה, בגודל של פרוג'קטור", מוסיף ומספר שאלתיאל. "לקחתי את הדלי של המים מהמזגן ושפכתי אותם על המפגין עם המצלמה. המים חזרו לתוך הדירה. התקשרתי למשטרה, אבל השוטרים הגיעו ועצרו דווקא אותי".
סנגורו, עו"ד בירנבוים, אומר ל"פוסטה" כי צריך לשקול עקרונית אם לאפשר הפגנות קרוב כל כך לבתי מגורים של אנשים פרטיים, שהרי ברור כי מדובר בקינטור מובהק. "אי אפשר להמשיך לאפשר לאלפי אנשים לעבור בסמוך לחלונות שנמצאים על סף המדרכה, לצעוק ולהבהיל את האנשים", דברי בירנבוים.
"אני יכול גם לספר שגדי, בתור בחור שהוא קצת חרדתי, היה ישן עם סכין ליד המיטה במשך חודשים ארוכים כשהוא עבר להתגורר כאן, כי בכל לילה היו רעשים מאוד חזקים שהגיעו מבחוץ והרגישו לו בחוויה הסובייקטיבית שלו, כאילו זה קורה בתוך ביתו. החוויה חזרה על עצמה כאשר עברו כאן אלפי מפגינים, וקרה מה שקרה. הוא לא ביצע שום עבירה. התיק הזה צריך להיסגר".
כאמור, בעקבות הערר שהגיש עו"ד בירנבוים, שופט בית משפט המחוזי אברהם הימן, הורה לשחרר את שאלתיאל. "מפגש כפי שעולה מתוכן החקירה, בין אדם המרגיש מאוים לבין אחרים מפגינים, טומן בחובו פוטנציאל אדיר של אלימות", הבהיר השופט בהחלטתו. "מתוך כך קיימת מסוכנות בסיטואציה הזו. בנסיבות שבהן העורר נמצא בתחום ביתו ואינו עושה פעולה למימוש איומיו מחוץ לתחום ביתו, היא ברף נמוך".
על סמך אמרותיו אלה של השופט, מבקש כעת עו"ד בירנבוים מהמשטרה לסגור את התיק הפלילי של מרשו. לטענתו, ישנו עד נוסף, קצין בכיר בצה"ל, שהיה מחוץ לאירוע (פרטיו שמורים במערכת) שהמשטרה לא קראה לו להעיד. זאת על אף שהיתה מודעת לקיומו וכי העד חתם על תצהיר.
בנוסף כתב הסניגור במכתב שהופנה למשטרה, כי מרשו היה באותו ערב בסערת רגשות, בשל נסיבות משפחתיות אישיות. עו"ד בירנבוים הדגיש בדבריו כי שאלתיאל הוא אדם נורמטיבי, ללא עבר פלילי וכי החשוד מעולם לא קיבל אפילו דו"ח תנועה. כמו-כן סיפר עו"ד בירנבוים, כי בעקבות האירוע שאלתיאל החל טיפול פסיכיאטרי.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם