
פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה על הגשת כתב אישום לבית משפט השלום נגד דוד ארביב (65) מתל אביב, בגין הצהרה כוזבת לכאורה לרשויות המס.
הפרקליטות טוענת כי דוד ארביב התחמק מתשלום מס של 800 אלף שקל. מכתב האישום עולה כי במהלך 2015 הוא רכש נכס בשכונת נאות אפקה בתל אביב תמורת 12 מיליון שקל. רשות המסים קבעה את שומת מס הרכישה על סכום של 860 אלף שקל.
ארביב הגיש בקשה לפטור חלקי ממס הרכישה בשל נכות מוכרת, והצהיר כי הנכס ישמש אותו למגורים. לפי הפרקליטות, רק שימוש למגורים מזכה בפטור חלקי ממס.
בהסתמך על הצהרת בעל הנכס קיבלה רשות המסים את הבקשה, ושומת המס בגין העסקה הועמדה על 60 אלף שקל בלבד.
הפרקליטות טוענת כי בפועל, עד למועד מכירת הנכס ב-2019, ארביב לא התגורר בנכס אלא השכיר אותו לצד שלישי, ובחלק מהזמן עמד הנכס ללא שימוש. בכתב האישום נטען כי הצהרתו היתה כוזבת כדי להתחמק ממס.
במקביל לחקירה פלילית, התנהלו הליכים אזרחיים של ערעור על השומה בשנים האחרונות. בערעור באמצעות עו"ד אודי ברזילי, ארביב טען כי החזיק בנכס ביצע בו שיפוץ ושהה בו חלק מהתקופה. בסיום ההליך האזרחי, הצדדים הגיעו לפשרה שבמסגרתה ארביב חוייב רק חלק מהסכום שנדרש (רשות המסים דרשה בתוספת ריבית וקנסות מעל 1.5 מיליון שקל, ארביב שילם את הסכום שנקבע בפשרה – כ-900 אלף שקל).
בנוסף, עורכי הדין של ארביב טענו כי התיק היה צריך להשאר בגזרה האזרחית, שהסתיימה כאמור בתשלום מוסכם בפשרה, מאחר שלארביב לא היתה כוונה פלילית. לפי הסנגורים, ישנה מחלוקת פרשנית עקב אי בהירות בחוק, האם מהצהרה על כוונת מגורים נגזרת התחייבות לכל תקופת ההחזקה בנכס או גם לחלקה.
עו"ד אבי עמירם המייצג בהליך הפלילי מסר: "דוד ארביב התגורר בנכס ובידינו ראיות מוצקות לכך, הפטור שהתבקש בדין יסודו. למעלה מן הצורך יצויין כי המס שהיה שנוי במחלוקת שולם תבין ותקילין, ואין אלא להצר על כך שהפרקליטות גררה את ההליך לאפיק הפלילי בידיעה שאין לכך אחיזה במציאות".
דוד ארביב היה בעבר אחד מבכירי סצינת ארגוני הפשיעה. הוא היה מזוהה עם ארגון אברג'ל, ומצוי ביחסים קרובים עם זאב רוזנשטיין. במשפט של פרשה 512 עלה שמו כמי שניסה לפשר בין הצדדים במספר פגישות. בשנים האחרונות הוא עוסק ביזמות נדל"ן והשקעות.
האח מנשה ארביב סיים לפני כעשר שנים את דרכו במשטרה, אחרי שפיקד על יחידת העלית להב 433. ארביב הורשע בעבירה של אי-מילוי חובה רשמית בשל מערכת יחסים שניהל עם הרב יאשיהו פינטו, כאשר שימש כנציג משטרת ישראל בארה"ב. על מנשה ארביב הוטלו 200 שעות לתועלת הציבור (של"צ).
עדכון יוני 2025: הפרקליטות הודיעה על ביטול כתב האישום נגד דוד ארביב









