פרקליטות מחוז מרכז הגישה כתב אישום נגד אסלאם טאהא (38) ועלי עיסא (33) מכפר קאסם, ונגד חמאדה עאסי (24) מכפר ברא, בו היא מייחסת להם עבירות תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, פציעה, איומים, הפרעה לשוטר והתנגדות למעצר, כל אחד על פי חלקו. השלושה נאשמים כי תקפו באלימות שוטרים שהגיעו להשליט סדר בכפר קאסם ומנעו מהם לבצע את עבודתם.
לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד דודי ענבר, בכפר קאסם פועל ארגון פרטי המכונה "השמירה", שמטרתו להשליט סדר באזור ולערוך "סולחות" בין תושבי המקום. טאהא, כך מצוין, נמנה על מתנדבי ארגון זה.
ב-1 באוקטובר, בעת סיור משטרתי בכפר קאסם, דווח לשוטר סיור ולמתנדב שהיה איתו על אדם שהשתולל, התפרע, היכה מספר אנשים ופגע ברכוש. עוד נודע לשוטרים, כי חברי ארגון "השמירה", ובהם טאהא, לכדו את אותו אדם, היכו אותו, הכניסו אותו לרכב מטעמם ונסעו מן המקום כשהוא ברכבם.
בעקבות המידה הגיעו השוטרים למבנה העירייה הציבורי בו הוחזק אותו אדם על ידי חברי הארגון, וביקשו לראותו. נטען כי טאהא, מתוקף תפקידו בארגון "השמירה", נעמד חוצץ בין השוטרים לבין דלת המבנה וסירב לזוז ממקומו, תוך שטען כי התערבות המשטרה רק תיצור בלאגן.
סמוך להגעתם למקום, הצטרף לשוטר ולמתנדב גם קצין משטרה. בחלוף הזמן החלו אנשים להתגודד סביב השוטרים, לצעוק לעברם ולגדפם, עד שאחד השוטרים נאלץ לשלוף לעבר טאהא מכשיר "שוקר" במטרה להרתיעו. מכתב האישום עולה כי בשלב מסוים נפתחה דלת המבנה מבפנים על ידי עאסי (מאוחר יותר התברר כי הוא האדם שאותו לכדו חברי הארגון).
נטען כי כאשר ניסה עאסי לצאת מן המבנה, החל עימות בין טאהא – ששמר על הדלת מבחוץ – לבין השוטרים. כתוצאה מכך, נטען, אחד השוטרים הפעיל את השוקר כשהצמיד אותה לבטנו של טאהא, וזה הגיב בשלושה אגרופים לפניו של השוטר.
מכתב האישום עולה כי בכל אותה העת עמד מן הצד הנאשם עיסא, צעק לעבר השוטרים וקילל אותם, עד שבשלב מסוים החל לתקוף את המתנדב.
הפרקליטות טוענת כי בחסות המהומה הצליח עאסי לצאת מהמבנה והחל גם הוא לתקוף את השוטרים. בהמשך ניסה להתנגד למעצרו, ובהגיעו לתחנת המשטרה המשיך להשתולל ופצע את עצמו כאשר נגח עם ראשו וגופו בדלת התא בעוצמה רבה. כתוצאה מכך הוא נזקק לטיפול רפואי. מכתב האישום עולה עוד, כי כאשר פונה לבית החולים ניסה לתקוף את אחד השוטרים שליוו אותו במטרה לברוח, והצליח בכך.
טאהא ועיסא הסגירו עצמם מיד לאחר האירועים, בעוד שעאסי נמלט מהזירה, אך הסגיר עצמו יום לאחר מכן בתחנת המשטרה.

במקביל לכתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בפתח תקווה, הוגשה גם בקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. עו"ד ענבר ציינה בבקשה כי הנאשמים "הוכיחו במעשיהם כי מדובר באנשים אלימים, אשר מורא החוק אינו חל עליהם והם פועלים באופן גלוי כנגד השוטרים ועושים כל שביכולתם למנוע את עבודתם כחוק… המדובר באירוע חמור ביותר, אשר שורשו נעוץ בהנחות יסוד שגויות של הנאשמים, שאינן מבוססות על דבר פרט לתפיסות עולמם, הסותרות את ריבונות המדינה, לפיהן ארגון 'השמירה' מוסמך לטפל באירועי סדר ואלימות בכפר קאסם במקום משטרת ישראל".
בנוגע לנאשם טאהא, לו יוחסו עבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, פציעה, הפרעה לשוטר והתנגדות למעצר צוין: "מהראיות עולה כי מעשיו של המשיב לא זו בלבד שחוללו את האירוע, אלא אף גרמו להתלהמות רבה באזור, שתרמה לאי-הסדר ולהמולה בזירת האירוע, והפריעה עוד יותר לפעילות השוטרים. בהמשך, משנפתחה דלת המבנה והשוטרים ניסו להיכנס לתוכו – הפעיל השוטר את מכשיר השוקר כלפי מותנו של טאהא. תגובתו האלימה, הברוטלית ויוצאת הדופן בעוצמתה של הנאשם כלפי השוטר – מעידה כאלף עדים על אופיו האלים והמסוכן ועל כך שאינו מורתע מרשויות אכיפת החוק ומהדין".
בנוגע לעיסא, לו מיוחסות עבירות תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, תקיפת שוטר, איומים, הפרעה לשוטר והתנגדות למעצר, צוין: "נחשד מלכתחילה בכך שהכה עוברי אורח וסדק את שמשת הרכב של אדם אחר. לאחר אירוע התקיפה מצדו של הנאשם טאהא, יוצא עלי עיסא מהמבנה וללא כל התראה מוקדמת, ומבלי שראה כלל את ההתרחשות הקודמת לכך אלא שמע את הצעקות מבעד לדלת המוגפת – יצא מהמבנה, התנפל על השוטר גונזלס וחנק אותו מאחור והמשיך והכה את קצין משטרה לאחר מכן. אף לאחר שנעצר הוסיף עלי עיסא להתפרע, לאיים על השוטרים ולהכותם, והמשיך והתנגד למעצרו בתא המעצר ובבית החולים לאחר מכן. התנהגותו משולחת הרסן של עלי עיסא מעידה על מסוכנות רבה מצדו".
לעאסי מיוחסות עבירות תקיפת עובד ציבור בכוונה להכשילו בתפקידו והפרעה לשוטר. נטען לגביו כי "ליבה את הלהבות, שלח ידיו לעבר השוטרים וניסה לעזור לטאהא במניעת כניסתם למבנה, צעק על השוטרים וקיללם, ובהמשך אף תקף אותם. לציין כי חמאדה נכח מתחילת האירוע במקום, היה עד להכשלת השוטרים – וחרף זאת פעל בצוותא למניעת כניסת השוטרים למבנה ואף הוסיף והסלים את האירוע".
שהתשתית הראייתית נגד הנאשמים מתבססת על צילומים ממצלמות גוף של השוטרים וסרטונים נוספים המתעדים את רוב האירועים המתוארים, דוחות פעולה של השוטרים ועדויות שנגבו מעדים. מבקשת המעצר עולה כי לשלושה – שמיוצגים על ידי עורכי הדין שי טובים, מוחמד ענבוסי ורן שטרצר – אין עבר פלילי.









