
סופשבוע קשה עבר על עובדי עובדי העיריות והמועצות המקומיות. אתמול דווח על כך שמנכ"ל עיריית קלנסווה נפצע קשה בניסיון התנקשות, ובלילה שבין שישי לשבת (6 מרס) הציתו אלמונים את רכבו של גזבר מועצת דליית אל כרמל, עדואן עדואן. לאתר "פוסטה" נודע כי אין זו הפעם הראשונה שבה אלמונים מציתים את רכבו של הגזבר. במזל לא היו נפגעים, אולם הרכב נשרף כליל.
ראש מועצת דליית אל כרמל, רפיק חלבי, גינה את האירוע: "מגנה בתוקף את כל סוגי האלימות. האלימות במגזר מאוד מסוכנת וראינו אתמול את ניסיון ההתנקשות במנכ"ל עיריית קלנסווה. מבקשים מהמשטרה לחקור את האירוע בכדי להגיע לחקר האמת בחקירת הצתת הרכב. בנס לא היו נפגעים. דליית אל כרמל מרושתת במצלמות אבטחה. יש חקירה משטרתית וניתן למשטרה לעשות את העבודה שלה".

בתוך כך, החשוד, נאל מוסטפא (40), שעובד בצ'יינג', הובא היום לבית משפט השלום בחיפה, שם התברר כי המשטרה מייחסת לו לא רק הצתה של הרכב על גם מספר אירועי ירי. כמו כן, העבירות כוונו כלפי שני אנשים שונים. כלפי אחד מהקורבנות, שבעבר היה שותף עסקי של החשוד, בוצעו התנכלויות בשלוש הזדמנויות במהלך החודשים האחרונים.
בתום הדיון, שבו יוצג החשוד על ידי עו"ד יוסף חורי, מעצרו של מוסטפא הוארך עד 8 במרס.
עובדי מועצות, צוערים ורבים נוספים קיימו היום הפגנה נגד האלימות כלפי עובדי הציבור (7 מרס). ההפגנה מתקיימת בשעה 12:00 מול המשרד לביטחון פנים בירושלים.

עדכון (9 מרס)
החשוד שוחרר על ידי המשטרה מבלי שהובא שוב לבית המשפט. סנגורו, עו"ד חורי, מסר בתגובה: "כפי שציינתי בפני בית משפט, מדובר במעצר מיותר, אשר בכלל לא היה מקום להאריך בדקה, ועובדה שהיום שוחרר בהסכמת המשטרה, אשר החליטה לעצור ורק אז לחקור".









