דרגות ומינויים בטקס יום העצמאות של המשטרה

שתף כתבה עם חברים

בין המינויים: שלומית לנדס מונתה לראש אגף החקירות ודרור אסרף לראש חטיבת המודיעין, במקומו של יעקב זריהן שמונה ראש מנהלת הרכבת הקלה. המפכ"ל: "המדינה חייבת לתגמל ולחזק את מגניה"

video
play-sharp-fill
צילומים: דוברות המשטרה
המשטרה ערכה היום במטה הארצי בירושלים טקס לקראת יום העצמאות ה-74 למדינת ישראל (1 מאי). במהלך הטקס הוענקו דרגות ומינויים לקציני וקצינות משטרה בכירים, במסגרת סבב המינויים שנערך בארגון בימים אלו.
השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, אמר בטקס: "עם כניסתי לתפקיד השר לביטחון הפנים, הצבתי את המאבק בפשיעה ברחוב הערבי כיעד המרכזי של המשרד ושל המשטרה. היום, לאחר עשרה חודשים, אני יכול לומר בביטחה כי אתם, שוטרי ושוטרות משטרת ישראל, הצלחתם לבלום את ההתדרדרות בפשיעה הזו ואף לצמצמה. הישג מדהים… משטרת ישראל ניצבת בשנים האחרונות, ובפרט בימים אלו, בחזית המאבק בטרור במרכזי הערים, על קו התפר וביהודה ושומרון, כפי שנוכחנו לדאבון הלב רק שלשום באריאל.
"בכל מקום שוטרים ושוטרות, לוחמי ולוחמות מג"ב – מסתערים, חותרים למגע, נכונים לגדוע וגודעים כל כוונת זדון וכל יד רעה המונפת לעברנו. ולדאבון הלב, המחיר שאנו משלמים משורותינו הוא כבד, כבד מנשוא. לכידתם של שני המחבלים אמש בידי כוח ימ"מ היא עדות נוספת למקומה המרכזי, החשוב כל כך, של המשטרה במאבק בטרור".

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יעקב שבתאי, אמר בטקס: "מדינת ישראל תהא מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום, תקיים שוויון זכויות חברתי לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין.
תבטיח חופש דת, מצפון ולשון, חינוך ותרבות. תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות, ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות. אני לא בטוח, ש-37 החותמים על מגילת העצמאות, שממנה נלקח הקטע הזה, העלו בדעתם שעל העקרונות הללו שהם קובעים בה' באייר תש"ח, יגנו בחירוף נפש שוטרי ולוחמי משטרת ישראל מאז עוד היום".

"מדינת ישראל היא מהמדינות המורכבות בעולם עבור כל משטרה", הוסיף המפכ"ל, "יש כאן קיבוץ גלויות שמציב בפנינו אתגרים חברתיים גדולים. ישנן משימות ביטחוניות שאין דומות להן באף משטרות בעולם. ויש מי שעדיין מבקשים לערער על זכותנו לחיות בארצנו, תוך ניסיונות חוזרים ונשנים לפגוע באזרחי ישראל ואנשי כוחות הביטחון. למערכות הצבאיות המוכרות לנו מעשוריה הראשונים של המדינה, התווסף איום לא פחות מאתגר ומסוכן, והוא האיום מבית, שתזכורת קטנה ממנו קיבלנו בדיוק לפני כשנה, במבצע שומר החומות. גם עכשיו, בתקופת הרמדאן, ראינו ניסיונות לחדש את המהומות ולהצית מחדש את אדי הדלק שעדיין באוויר… משטרת ישראל היתה וממשיכה להיות שובר הגלים של החברה הישראלית, כשהגלים הגבוהים מבקשים להטביע אותה כל פעם מחדש".

השר בר לב והמפכ"ל שבתאי

בהמשך דבריו התייחס המפכ"ל לאתגרי המשטרה: "לצד ההצלחות ישנם גם קשיים ואתגרים שמחזקים את הצורך במימוש התוכנית שהצגנו במלואה – תוכנית שכוללת תוספת תקציב משמעותית למשטרה, הגדלת כוח האדם, ותוספת שכר לכל השוטרים. המדינה חייבת לתגמל ולחזק את מגניה בכדי שאלו ימשיכו לעשות את עבודתם בצורה הטובה ביותר, ובכדי שעוד ועוד אזרחים יתגייסו למשטרה, וייקחו חלק פעיל במתן שירותי משטרה לאזרחי ישראל, במאבק בפשיעה ובלחימה בטרור".

בסיום דבריו בירך המפכ"ל את מקבלי הדרגות והקצינים שקודמו, בדרג ניצב ותנ"צ:
תנ"צ יוסי רופא, קודם לדרגת ניצב ומונה לתפקיד ראש את"ל.
נצ"מ חיים בובליל, קודם לדרגת תנ"צ ומונה לתפקיד מפקד מרחב יפתח.
נצ"מ גור נתן, קודם לדרגת תנ"צ ומונה לתפקיד מפקד מרחב שרון.
נצ"מ יעקב יעקובי, קודם לדרגת תנ"צ ומונה לתפקיד מפקד מרחב ציון.

נצ"מ שלומית לנדס שמונתה לראש חטיבת החקירות ותנ"צ שלומי שגיא שמונה לראש חטיבת הדוברות

נצ"מ שלומית לנדס, קודמה לדרגת תנ"צ ומונתה לתפקיד ראש חטיבת החקירות.
נצ"מ עליזה רזיאל, קודמה לדרגת תנ"צ ומותנה לראש חטיבת זיהוי פלילי.
נצ"מ שלומי שגיא, קודם לדרגת תנ"צ ומונה לתפקיד ראש חטיבת דוברות המשטרה.
נצ"מ דרור אסרף, קודם לדרגת תנ"צ ומונה לתפקיד ראש חטיבת המודיעין.
נצ"מ אמיר ארזני, קודם לדרגת תנ"צ ומונה לראש חטיבת המבצעים.
– נצ"מ ח', מפקד הימ"מ, קודם לדרגת תנ"צ.

תנ"צ יעקב זריהן, מונה לתפקיד ראש מנהלת הרכבת הקלה.
תנ"צ מוריס חן, מונה לתפקיד סגן מפקד מחוז ש"י.
תנ"צ שמעון נחמני, מונה לתפקיד סגן ראש אג"מ.
תנ"צ אמיר רצון, מונה לתפקיד סגן ראש את"ל.
תנ"צ הדס מדמוני, מונתה לתפקיד סגן ראש אמ"ש.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *