
פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית משפט השלום ברחובות כתב אישום נגד שי אהרון (31), תושב העיר, בגין ריבוי עבירות סחיטה באיומים, מעשים מגונים, פגיעה בפרטיות, הפרת צו פיקוח, הטרדה מינית ועבירות נוספות (19 נובמבר).
במקביל ביקשה התביעה להאריך את מעצרו של אהרון עד תום ההליכים המשפטיים, בנימוק שבעברו תשעה רישומים פליליים וכי ממעשיו נשקפת מסוכנות לציבור.
בכתב האישום שהוגש על ידי עו"ד בן אסולין שישה סעיפי אישום שונים.
באישום הראשון נטען כי במהלך חודש מאי 2017 פנה הנאשם באמצעות וואטסאפ לקטינה שהיתה בת 16 באותה עת, בהיעדר היכרות מוקדמת, והשניים החלו להתכתב. הנאשם ביקש ממנה להיפגש איתו ולשלוח לו תמונות בעלות אופי מיני. בכדי לגרום לקטינה להיעתר לבקשותיו, הוא הדגיש כי ידועים לו פרטים שונים אודותיה וכי הוא עלול לשוחח עם הוריה ולפגוע בשמה הטוב. הפרקליטות טוענת כי הנאשם אף פנה להוריה, למכריה ולגורמים שונים בבית הספר בו למדה, הציג בפניהם מידע אישי ושקרי אודותיה. נוכח איומיו נעתרה הקטינה לחלק מבקשותיו והמשיכה להתכתב איתו במשך מספר חודשים.
לפי אישום נוסף, לאחר שנותק הקשר בין השניים, במהלך אוקטובר 2020, כאשר הבחורה כבר היתה חיילת בשירות סדיר, הנאשם שב לפנות אליה כשהוא מציג עצמו בכזב בתור מכרה שלה. משהבינה הבחורה כי הנאשם הוא שעומד מאחורי ההתכתבויות, ביקשה ממנו לנתק עמה את הקשר והבהירה לו שאם לא יעשה כן היא תפנה למשטרה. בכתב האישום נטען כי חרף בקשתה שלח הנאשם למתלוננת הודעות נוספות ואף רמז לה שיש בידיו חומרים שעלולים להביא אותה למבוכה. לטענת הפרקליטות, זאת במטרה להטיל עליה אימה, כאשר כתב לה בין היתר: "עשית טעות ואת יודעת מה התוצאות. השם שלך לא יהיה כמו פעם".
המתלוננת השיבה בחיוב לבקשת הנאשם לעמוד איתו בקשר כדי שלא יפגע בשמה הטוב, אך סייגה זאת בתנאי שלא יהיה ביניהם קשר זוגי. בכתב האישום נטען כי בהמשך ביקש הנאשם מהצעירה להיפגש ושהיא תשלח לו תמונות בעל אופי מיני, ואף לבסוף הגיע לבסיס בוא היא משרתת, כשהוא טוען בפני המאבטחים כי הגיע לפגוש אותה. בשלב זה החליטה הצעירה לדווח על המתרחש למפקדיה שפנו למשטרה. כוח משטרה שהגיע למקום עצר את הנאשם.
בסעיפים נוספים המופיעים בכתב האישום טוענת הפרקליטות כי אהרון פנה בחודש אוקטובר האחרון לאחת מחברותיה של המתלוננת וביקש גם ממנה תמונות וסרטונים בעלי אופן מיני. הנאשם טען כי כבר יש בידו חומרים דומים וכי במידה והיא לא תשתף עמו פעולה, הוא יפיץ אותם ברשת האינטרנט.
אהרון אף הואשם בידי התביעה כי לאחר שסיים לרצות עונש מאסר קודם, הוא הפר צו פיקוח שהוטל עליו וניסה ליצור קשר עם שתי עובדות של שירות בתי הסוהר בתואנת כזב.
בבקשה למעצר עד תום ההליכים נכתב כי בידי המדינה מספר ראיות לכאורה היכולות להוכיח שהנאשם ביצע את המיוחס לו. בין היתר מדובר במכשירי טלפון ניידים שלו שנתפסו, התכתבויות עם המתלוננות ועוד. הפרקליטות טוענת כי מהמעשים המיוחסים לאהרון נשקפת מסוכנות רבה לציבור, הן בשל מהותם והן בשל האובססיביות בה בוצעו. בנוסף נטען, כי הוא שב לפעול לכאורה שלושה שבועות בלבד מאז שהשתחרר מהכלא, שם ריצה עונש בגין הרשעתו בביצוע עבירות דומות.
סנגורו של הנאשם מטעם הסניגוריה הציבורית, עו"ד שירן ברגמן, מסר בתגובה: "היום הוגש כתב האישום ואנו ממתינים להעברת חומרי החקירה. מרשי כופר לחלוטין במיוחס לו".







