
לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד הוגש כתב אישום נגד שלושה תושבי יבנה, שני אחים וחברם, בטענה שחטפו וסחטו מעצב שיער מרחובות על רקע הלוואה (23 ינואר).
הנאשמים הם:
מנחם ברוך אברג'ל (21)
גמליאל אברג'ל (22)
נהוראי זהבי (21).
כתב האישום שהוגש על ידי הפרקליטות בתום חקירת שוטרי תחנת רחובות. מהחקירה עלה כי כחודש לפני מעצרם של השלושה, הקורבן לווה כ-7,000 שקל מהנאשם מנחם והשניים סיכמו כי יחזיר את ההלוואה לנאשם בתוספת ריבית של 3,000 שקל כעבור חודש.
נטען כי על רקע החוב שנוצר, ב-1 בינואר סמוך לשעה 22:10 הגיעו הנאשמים יחד עם שניים אחרים (זהותם אינה ידועה לפרקליטות) וכלב גדול לבית המתלונן ברחובות.
לפי כתב האישום, הנאשמים והאחרים דפקו על דלת הדירה ואחד מהם צעק :"איפה הספר? איפה הספר?". למשמע הצעקות ,המתלונן ששהה באותה עת בביתו יחד עם אשתו וילדיו הקטינים, ניגש לדלת ואז גמליאל אמר לו: "צא צא החוצה". עוד נטען, כי הנאשם מנחם תפס את המתלונן בצווארו והכניסו בכוח למעלית יחד עם הנאשמים והאחרים.
מכתב האישום עולה כי בהגיעם ללובי הבניין משך הנאשם מנחם בכוח את המתלונן תוך שהוא אוחז בצווארו, הוביל אותו אל מחוץ לבניין והכניסו למושב האחורי ברכב. בכתב האישום נטען כי מנחם התיישב ליד המתלונן, בעוד שנהוראי התיישב במושב הנהג ולצדו התיישב אחד מהאחרים. בשלב זה, כך נטען, גמליאל ואחד האחרים נכנסו לרכב אחר ונסעו אחר הרכב שבו היה הקורבן בשדרות מנחם בגין. בשלב מסוים נכנסו לשטח מבודד צמוד לפרדס בפאתי רחובות.
הפרקליטות טוענת כי הנאשם מנחם הוציא את הקורבן מהרכב, ובמקביל גם שני הנאשמים הנוספים ואחד מהאחרים יצאו מהרכבים. מנחם, לפי האישום, איים על הקורבן: "אתה תשחק בכסף שלי? אני אשחק בחיים שלך, בחיים של הילדים שלך, של המשפחה שלך, אני ארצח אותך, את הילדים שלך אני ארצח, את אשתך אני ארצח ובדם שלכם אתם תשלמו את הכסף שלי". זאת, לפי כתב האישום, כשנאשמים גמליאל ונהוראי, ואדם נוסף, עומדים סמוך אליהם ומשגיחים.
מכתב האישום עולה כי בהמשך תפס מנחם את הקורבן, הצמידו לגדר תוך שחנק אותו, והפיל אותו. כשהקורבן שכב על הקרקע, כך נטען, מנחם היכה אותו באגרופים בראשו, תוך שאמר: "יש לך לארגן לי 35 אלף? יש לך לארגן לי 35 אלף?".
נטען כי בשלב זה אחז מנחם בצווארו של הקורבן והורה לו להעביר את הסכום עד 7 בינואר. לאחר מכן הורה לו להיכנס לרכב, אולם אז פנה אחד האחרים למנחם ואמר לו: "תביא לי אותו לידיים ואני אסביר לו מה זה לשחק בכסף". לפי האישום, בתגובה אמר מנחם: "הוא הבין והוא יביא".
לפי הפרקליטות, בשלב זה נכנסו הנאשמים האחרים והקורבן לרכבים והחלו בנסיעה חזרה לכיוון בית המתלונן, שם – לפני שאפשרו לו לצאת מהרכב – מנחם הורה לו למסור לו קורקינט חשמלי שבחזקתו.
למחרת, ובהתאם להנחיה, הקורבן השאיר את הקורקינט מחוץ לביתו, והוא נלקח על ידי הנאשמים או מי מטעמם.
מכתב האישום עולה כי כתוצאה ממעשי הנאשמים נגרמו לקורבן כאבים ותחושת ערפול כבדה.
כתב האישום מייחס לנאשמים עבירות חטיפה לשם סחיטה בצוותא חדא, סחיטה באיומים וסחיטה בכוח.
לנהוראי מיוחס אישום נוסף על הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, החזקת סמים ותחמושת. לפי הנטען, כאשר הגיעו שוטרים לבצע את מעצרו, הוא נעל את דלת חדרו וניסה לברוח מחלון החדר. כמו כן נטען כי החזיק במקום מספר גרמים בודדים של קוקאין, סם נוסף ו-30 כדורי תחמושת.
התשתית הראייתית נגד הנאשמים, המיוצגים על ידי עו"ד אלי כהן, מתבססת על עדויות שנגבו, מחקרי תקשורת, איכונים, וגרסת אחד הנאשמים, חרף הכחשת שלושתם לגבי האלימות המיוחסת להם.
לצד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצר עד תום ההליכים. מהבקשה עלה כי האחים אברג'ל מוכרים למשטרה מעבירות שונות, מנחם השתחרר ממאסר רק בחודש ספטמבר האחרון.










