
בית המשפט המחוזי בחיפה גזר עונש חמור של שנתיים וחצי מאסר בפועל על ניסים כהן (64), תושב שלומי, אשר שימש כעוזר פרלמנטרי וכנהגו של חבר הכנסת לשעבר יצחק וקנין מש"ס.
ניסים כהן הורשע על פי הודאתו בריבוי עבירות של לקיחת שוחד ועבירות הלבנת הון.
על פי הודאתו, כהן לקח שוחד של עשרות אלפי שקלים מאנשים שונים בעד שימוש בתפקידו הציבורי, או נכון יותר לומר בקשריו, על מנת שיסייע בקידום בקשות מהרשויות.
אזרחים ומאעכרים שונים פנו לכהן בנושאים כמו קבלת מעמד של אזרח זר בישראל, אשרות כניסה לישראל, סיוע בהקלות במבחני רישוי ממשלתיים, סיוע בפניות לרשויות המס, ועוד.
לפי כתב האישום המקורי, למשל, אזרח ישראלי ביקש אישור כניסה לישראל עבור אשתו, תושבת הרשות הפלשתינאית. כהן הוציא פניה בכתב לשר הביטחון, תוך שימוש בתוארו כיועץ שר הדתות.
אזרח אחר ביקש להסדיר את מעמד בת זוגו – אזרחית הפיליפינים, וכהן פנה בכתב לשר הפנים. אדם נוסף, בוגר לימודי רפואת שיניים בארמניה, ביקש באמצעות כהן כי משרד הבריאות יאפשר לו לגשת למבחן ההסמכה הישראלי. כהן פנה לעוזר מנהל אגף הרישוי במשרד הבריאות.
בעל חברה פנה לכהן בבקשה שיסייע לו בהקטנת חוב למע"מ ואדם אחר ביקש שיסייע לו בפריסת חובות. כהן פנה בעניין למנהל בכיר ברשות המסים.
במקרים אחרים, כהן פעל תמורת שוחד לקדם קבלת היתר ממשרד הפנים עבור הקמת מסגד ברהט, ולאישור טיפולים רפואיים בישראל לתושבת ג'נין הנשואה לישראלי, תושב אעבלין.
העבירות בוצעו בשנים 2016-2020. כהן הודה בכתב אישום מתוקן שכלל שבעה אישומים וכספי השוחד שלקח הסתכמו בכ-48 אלף שקל. זה בקירוב גם היקף הלבנת ההון.
הסדר הטיעון בתיק לא כלל הסכמות על העונש.
השופט מוחמד עלי כתב כי מיגור עבירות שחיתות מחייב התייחסות לפן ההרתעתי: "הדרך בה נהג הנאשם נשאה מאפיינים של תכנון… הנאשם השתמש בתואר תפקידו, ולעתים תוך הצגת מצג שווא לגבי תפקידו האמיתי. הנאשם ואחרים (מאעכרים שפעלו מולו, ז"ק) השתמשו במילות קוד כמו 'תרומה', 'דלק', 'דבש', כדי להסוות את פעילות השוחד והנאשם קיבל אתננים בצורות שונות לרבות באמצעות עמותה בה פעל, במזומן, בטובות הנאה שאינן בכסף ובהעברות כספיות לחשבונותיהם של בני משפחתו.. הנאשם הפך את השירות הציבורי לכלי להפקת רווח אישי".
השופט ציין כי הנאשם, בן 64 ללא הרשעות קודמות ועד לפרשה התנהל באורח נורמטיבי, ואולם "ככל שמדובר בעובד ציבור המורשע בעבירות שחיתות, אין בנתון זה כדי להצדיק הקלה בעונש".
התיק נוהל על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה. לצד 30 חודשי מאסר, הוטל על הנאשם גם קנס, 30 אלף שקל.










