שלוש שנים אחרי שבית משפט הורה לשחרר נכסים של חברת נדל"ן שבעליה חשוד בעבירות הלבנת הון, עקב התמשכות החקירה – פרקליטות מחוז ירושלים ביקשה לתפוס את הנכסים מחדש, עם החלטה על הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע נגד החברה ובעליה.
מדובר בתיק "עתיק" שהחל בחקירת מע"מ נגד אלעזר אמסלם מירושלים, בגין עבירות שבוצעו בשנים 2005-2009. אלעזר היה ספק ציוד מחשבים לחברות גדולות, ולפי החשד אחרי שהפך לחייב מוגבל באמצעים – המשיך לנהל פעילות מסחרית באמצעות חברות חדשות ואנשי קש, תוך התחמקות מתשלום מסים ותשלום חובות לנושים.
הפרקליטות טוענת כי שיטת הפעולה של אלעזר היתה הפעלת החברות לתקופה קצרה, הפצת חשבוניות כוזבות באמצעותן, העברת כספים שהתקבלו מפעילותן של החברות לשליטתו, הסתרה או השמדה של ספרי הנהלת החשבונות, ולבסוף הותרת החברות במצב של חדלות פירעון. הוא נחשד בכך שהפיץ חשבוניות פיקטיביות ב-180 מיליון שקל, וניכה תשומות מס באמצעות חברות קש. לפי החשד, פירות העבירה הולבנו על ידו באמצעות העברת 16 מיליון שקל לעסקי בנו, מאיר אמסלם, שחי אז בארצות הברית, ובאמצעות חברה נוספת שלא נרשמה ברשם החברות וברשות המסים.
החקירה החלה בשנת 2012. הבן מאיר אמסלם שב בינתיים ארצה כתושב חוזר והקים חברת נדל"ן באמצעותה ארגן קבוצות רכישה והחל לבנות בניינים למגורים בירושלים ובפתח תקווה. לטענתו, הוא חזר לארץ ללא רכוש מהותי והפרויקטים הוקמו באמצעות מימון בנקאי.
בשנת 2017, המדינה הקפיאה את חשבונות הבנק של החברה ותפסה חזקה בשני בנייני דירות בבנייה, לצורך חילוט עתידי. בית המשפט שאישר את הצווים ציפה לסיום החקירה, ואולם זו בוששה לבוא.
ביוני 2018, שופט השלום דוד שאול גבאי ריכטר סירב להאריך את החזקת התפוסים. שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אביגדור דורות, גיבה אותו ודחה ערר של המדינה, תוך קבלת עמדת הסנגורים, עורכי הדין ניר ישראל וד"ר איתן פינקלשטיין, כי המשך ההקפאה יביא את החברה לפשיטת רגל ואי יכולת להשלים את הפרויקטים ומסירת הדירות לרוכשים כפי שהתחייבה. בית המשפט קבע כי קצב החקירה אינו סביר.
חלפו מאז שנתיים וחצי. בנובמבר 2020 הפרקליטות ביקשה לתפוס מחדש את הנכסים ששוחררו, לאור החלטה להגיש כתב אישום בכפוף לשימוע נגד האב ובנו לבית משפחת אמסלם. הפרקליטות טענה כי חיקור דין וחומרי חקירה שהתקבלו מארה"ב חיזקו את התשתית לעבירות הלבנת הון לכאורה שנטמעו בעסקיו של מאיר, קודם בארה"ב, וראשיתן בעבירות מס בעסקי המשפחה בישראל.
לטענת הפרקליטות, ככל שקרב מועד הגשת כתב אישום, גובר החשש להברחת נכסים – אשר נתפסו שוב במעמד צד אחד. עורכי הדין פינקלשטיין, ישראל ואיתן להמן הגישו בקשה בהולה לשחרורם, וטענו כי מדובר בניסיון פסול לערער על החלטה חלוטה של בית המשפט המחוזי מיוני 2018, אשר דחתה את בקשת המדינה להאריך את צווי התפיסה עד לגמר החקירה.
עו"ד פינקלשטיין כתב כי "עד ליום זה המבקשים (מאיר אמסלם ואשתו), הורים לחמישה, מלקקים את הפצעים והנזקים שנגרמו מתקופת התפיסה ומשלמים חובות והלוואות מרובות בעקבות תקופת ההקפאה הקשה שעברו… מאיר אמסלם היה בחור צעיר שחי בארה"ב וחזר לארץ בשנת 2009. במשך כמעט עשר שנים המבקשת לא חקרה אותו אלא רק בסוף שנת 2017… חדשות לבקרים עומד הזוג תחת חקירות תוך איום חוזר ונשנה בדבר לקיחת כל רכושם עליו עמלו במשך יותר מ-14 שנה עת חזרו לארץ".
עו"ד ישראל הוסיף כי אין בדל ראיה שרכוש מעבירות המס והלבנת ההון הנטענות של אביו של מאיר, לכאורה, הוטמע בחברת הנדל"ן.
שופט בית משפט השלום בירושלים, אורן סילברמן, קיבל בשבוע שעבר חלקית את בקשת ההגנה, והורה לשחרר שוב שלושה נכסים של החברה. "אינני סבור כי הליכי השימוע משנים באופן משמעותי את קביעת בית המשפט המחוזי בגלגול הקודם", כתב השופט. עם זאת, הוא הורה על הטלת עיקול על נכס פרטי של מאיר אמסלם. ההגנה שוקלת הגשת ערעור.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם