
פרשה 512: הרכב של שלושה שופטים בבית המשפט המחוזי בתל אביב אימץ את הסדר הטיעון שהוצג לו בעניינו של נאשם מספר 4, ישראל אוזיפה (62) מרמלה, שלוש שנים לאחר הגשת כתב האישום.
אוזיפה הורשע בעבירה של סיוע לאחר מעשה במסגרת ארגון פשיעה. לפי גזר הדין, כחלק מפעילותו כחבר בארגון הפשיעה בראשות יצחק אברג'יל, הוא סייע לבריחתו של מיכה בן הרוש, שהיה אחד ממבצעי ניסיון ההתנקשות בזאב רוזנשטיין בכיכר פלומר בתל אביב. מיד לאחר פיצוץ מכונית התופת בכיכר, בן הרוש הוברח על ידי הארגון אל מחוץ לגבולות ישראל, מחשש שייעצר וייחקר.
בן הרוש, בחור צעיר ובלתי מנוסה יחסית, נחשד כמי שעלול להישבר בחקירה ובכך לסכן את חברי הארגון והעומד בראשו. לפי גזר הדין, הברחתו מהארץ והשמירה עליו בחו"ל (לרבות עקב החשש שיחזור ארצה בגלל הגעגועים לחברתו) היוו אינטרס מובהק של הארגון, והשמירה על בן הרוש בחו"ל הוטלה כמשימה על אוזיפה ועל ציון אלון.
אוזיפה התגורר במהלך השנים בבלגיה ובתקופה הרלוונטית היה מקורב מאוד לאברג'יל, הנאשם מספר 1 שהתגורר בביתו של אוזיפה באנטוורפן במשך תקופה.
יש לציין כי במסגרת הכרעת הדין זוכה אוזיפה משורה של עבירות נוספות שיוחסו לו (מנהל בארגון פשיעה, סיוע לרצח ועבירות סחר בסמים). השופטים גיליה רביד, ירון לוי ושי יניב הגיעו למסקנה כי אשמתו באישומים אלה לא הוכחה די הצורך, או שנותר ספק באשר לאשמתו.
הסדר הטיעון שהוצג בפני השופטים כלל הסכמות גם לגבי העונש. הם עתרו במשותף להטיל עליו מאסר בפועל כמניין ימי מעצרו – 41 חודשים ו-17 ימים. כמו כן סוכם על מאסר על תנאי לפי שיקול דעת בית המשפט.
נוכח ההסכמה בין סנגורו של אוזיפה, עו"ד ניר שניידרמן, לבין הפרקליטות, השופטים לקחו בחשבון את עברו הפלילי של אוזיפה, גילו המבוגר, הימשכות ההליך הפלילי וחלוף הזמן מעת ביצוע העבירה. לפיכך כאמור – השופטים אימצו את עתירת הצדדים והטילו על הנאשם גם 18 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים. לפיכך, לאחר 1,262 ימים במעצר – אוזיפה למעשה סיים לרצות את עונשו.
ניתן לציין כי בעברו הורשע אוזיפה בארצות הברית בעבירות סמים, ונשפט ל-97 חודשי מאסר. את מרבית העונש הזה הוא ריצה בישראל.