
שני צעירים מנתניה נעצרו בחשד למעורבות בהפעלת מעבדת הידרו שנחשפה בנתניה, בה איתרה המשטרה עשרות שתילי קנאביס בוגרים, במשקל כולל של כ-11 ק"ג ברוטו.
שון מירוב ורהפטיג (20) נעצר ראשון לאחר חשיפת המעבדה ברחוב גולדה מאיר ובה השתילים וציוד רב ששימש לגידול. מירוב, שוכר הדירה שבה נמצאה המעבדה, הכחיש כל קשר לעבירות וטען כי עזב את הדירה לפני מספר חודשים. לדבריו, חברו שכר את הדירה.
המשטרה ביקשה מבית משפט השלום בפתח תקווה להאריך את מעצרו של הצעיר, לו אין עבר פלילי, בשישה ימים. נציג המשטרה סירב לחשוף אלו ראיות קושרות את החשוד למעבדה נוכח גרסתו. סנגורו, עו"ד יניב דניאל, טען במסגרת הדיון: "אין שום ראיה שקושרת את מרשי למעבדה מלבד מידע מודיעיני".
השופט אלדד נבו קבע כי קיים חשד סביר שהחשוד מעורב במיוחס לו, אולם ציין כי מצופה שהחשד יתחזק עם התקדמות החקירה. לפיכך, האריך את מעצרו של החשוד עד 2 בספטמבר.

בתוך כך, ביום בו התקיים הדיון עצרה המשטרה את חברו של החשוד, אלכסנדר קומנדנט (20). המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בחמישה ימים (2 ספטמבר). בדיון התברר כי בחקירתו קומנדנט הודה במיוחס לו ולקח אחריות על הגידול, בטענה שעשה זאת לצריכה עצמית לנוכח כאבים מהם סובל בעקבות תאונה שעבר לפני שנתיים. עו"ד דניאל המייצג גם אותו עתר לשחרר את שני החשודים.
לנוכח הודאתו של קומנדנט, השופט נבו הגיע למסקנה כי פעולות החקירה שנותרו לביצוע ביחס אליו אינן ברות שיבוש וניתן לשחררו. לגבי מירוב קבע השופט כי החשד נגדו נחלש לנוכח הודאת חברו. לפיכך שניהם שוחררו למעצרי בית.









