כך הוביל ויכוח על הכנסות מאצטדיון ר"ג ליוזמת האיחוד עם גבעתיים

שתף כתבה עם חברים

ראש עיריית רמת גן גילה בישיבת מועצת העיר כי כאשר שמע שעיריית גבעתיים תומכת בחלוקת הכנסות מהאצטדיון וקניון איילון, הוא החליט לדחוף את יוזמת האיחוד, שירדה מהפרק בעקבות הבנות חדשות בין הרשויות

קרקע יקרה מאוד. אצטדיון רמת גן (צילום ארכיון: ההתאחדות לכדורגל)

ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה הכהן, פרסם לאחרונה פוסטים בפייסבוק שמהם עלה כי הוא מניע מהלך לאיחוד רשויות עם גבעתיים השכנה. שאמה הכהן כתב בפייסבוק כי הסיבה לאיחוד כזה היא בעיקר חיסכון כספי, אולם בישיבת מועצת העיר (27 אוקטובר), הוא חשף את "הסיבה האמיתית" ליוזמת האיחוד: סכסוך מוניציפלי סביב ההכנסות הכספיות מאצטדיון רמת גן וקניון איילון הסמוך.

חודשיים לאחר הבחירות פרסם משרד הפנים הודעה שלפיה בהתאם להמלצת ועדה מיוחדת, הכנסות מהאצטדיון והקניון צריכות לזרום גם לערים השכנות לרמת גן – גבעתיים, אור יהודה וגבעת שמואל. שאמה הכהן אומר כי בשיחות שהיו לו עם ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, האחרון הבטיח שיהיה נגד מהלך כזה. אלא שלדבריו, לאחרונה הגיע לידיו מכתב שממנו עולה כי עיריית גבעתיים תומכת באופן מובהק בחלוקת כספי המסים. "הבנתי שההבנות מבוטלות, וזו היתה ברכת הדרך לקדם את איחוד הרשויות. לכן הצבתי את הנושא על סדר היום".
שאמה הכהן אמר גם כי הוא "מאמין באיחוד רשויות ומניעת ויכוחים מיותרים. "קוניק אמר לי שהוא לא אוהב את הרעיון (של האיחוד), ואני מאמין בשיתוף פעולה. לכן הקפאתי את הרעיון ולא פניתי לשר הפנים. סיכמתי איתו (עם קוניק) שאני לא אפעל בניגוד להסכמה איתו ולא אקדם משהו מאחורי גבו".
"מדובר בקרקע מאוד יקרה", התייחס שאמה הכהן לאצטדיון ולקניון, והבהיר כי כשעה לפני ישיבת המועצה הוא קיבל מכתב מעיריית גבעתיים, שבו הם מבטלים את הבקשה להכנסות מהאצטדיון והקניון, מה שהוביל להורדת נושא איחוד הרשויות מסדר היום. בהמשך קרא שאמה הכהן לקוניק לחזור למסלול של שיתוף פעולה שיכלול פגישה בהקדם ואף דיון בנושאים מהותיים לשתי הערים, כגון חלוקת תו חניה משותף לתושבים.
חבר המועצה מהאופוזיציה ויו"ר ועדת הביקורת, עו"ד אביהו בן משה (הרמתגנים עם אביהו), הגיב לדבריו של ראש העיר: "הסתרת את הנושא מהציבור. למה לא הצעת איחוד עם כל גוש דן, עם קרית אונו ותל אביב. הכל אישי והכל טקטי… אתה ראש עיר בלי עתיד. מה עם איחוד עם בני ברק?".
שאמה הכהן לא נותר חייב והשיב כי הוא בעד איחוד עם כמה שיותר ערים בגוש דן. "כך ייחסך כסף רב", אמר.

כרמל שאמה הכהן (צילום: פלאש 90)

קוניק: "את גבעתיים מעניינת רק גבעתיים"
בתגובה לדבריו של שאמה הכהן, קוניק פרסם הבוקר (28 אוקטובר) פוסט משלו שבו הזכיר כי כילד בילה שנים רבות ברמת גן ואף שיחק במדי קבוצת הכדורגל הפועל רמת גן 17 שנים. "ראש עיריית רמת דן, אדם ברוך כישורים וניסיון פוליטי רב, הינו שכן קרוב שניתן לשתף עמו פעולה בתחומים רבים וביחסי ידידות טובים", כתב קוניק, "כאלו יש לי עם כל שאר ראשי הערים במחוז, כולל ראש עיריית ת"א ידידי רון חולדאי, שבהפרדה ברורה של חברותינו והערכתינו ההדדית, אנו מנהלים 'מאבק' קשה ובלתי מתפשר על גבעת קוזלובסקי. את גבעתיים מעניינת רק גבעתיים… ככל שזה תלוי בי היא תישאר לעד עצמאית, מובילה, המשמשת דוגמה להרבה רשויות במדינה".
באשר לנושא איחוד רשויות קוניק כתב את עמדתו: "אני כן בעד ניהול כולל של כל גוש דן על ידי מועצה מחוזית מטרופולינית (כמו בגרמניה, לונדון ועוד) בה חברים נציגי וראשי כל העיריות המרכיבות אותה, כשכל התחומים בהם יש יתרון לשיתופי פעולה ופוטנציאל לחיסכון יוחלטו וינוהלו במטרופולין זה ויהיו תקפים לכולו, כך שכל ילד/תושב יקבל את אותה ההשקעה ואותו השירות, בעיקר בחינוך, תרבות ורווחה. ארנונה זהה לכולם והשקעה שווה פר תושב".

רן קוניק

"חיסכון בכוח אדם לא ממש יהיה באיחוד", הוסיף קוניק, "בואו לא נהיה תמימים. מי שחושב שבערים הגדולות במדינה יש פחות מנהלים ועובדים מאשר ברמת גן וגבעתיים יחד טועה. אולי יהיה ראש עיר אחד אבל יהיו פי שניים סגנים, ראשי מינהלים, אגפים מחלקות וכו'. ראינו דוגמאות ל'גופים גדולים' שקמו בכדי לייעל, וראינו כיצד זה נגמר. זו המציאות בישראל. מה כן נפסיד מזה? בואו נדמיין למשל תושב השולח ווטסאפ אישי לראש העיר הגדולה והמאוחדת בו הוא תושב אחד מתוך 300 אלף ונשאל את עצמנו האם יקבל תשובה וטיפול אישי כפי שהוא מקבל היום מראשי הערים רמת גן גבעתיים ומכל ראש יישוב בגודל שלנו. יש לנו דוגמה טובה לזה: ממשלת ישראל. נודה על האמת. מדינה בה החלטות על בריאות תושביה במאבק בקורונה מתקבלות על בסיס שיקולים פוליטיים בלבד, יכולה לעשות איחוד בין רשויות? לא ממש. פוליטית זה לא יקרה, וגם כשזה כבר נוסה, במספר מועט של מקומות, זה נכשל ובגדול".
קוניק סיכם כי בימים הקרובים ייפגש עם שאמה הכהן לטובת מספר תוכניות משותפות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *