עו"ד ליאב עמר מתל-אביב חשוד בעוקץ ביטוח לאומי במיליוני שקלים

שתף כתבה עם חברים

חשוד כי הגיש תביעות חוב פיקטיביות וכפולות על שם מאות עובדים אריתראים, ותוך שימוש במסמכים מזויפים

ביטוח לאומי (צילום להמחשה: נתי שוחט, פלאש 90)

עו"ד ליאב עמר (46) מתל אביב, יזם ועו"ד המתמחה בייצוג עובדים זרים בתחום דיני עבודה, נעצר לאחרונה על ידי היחידה הארצית לחקירת פשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433. עמר חשוד בעבירות זיוף וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, הלבנת הון ועבירות מס.
בית משפט התיר כעת לפרסום את שמו. לפי החשד, עו"ד עמר קשר קשר להונאת הביטוח הלאומי במיליוני שקלים, באמצעות הגשת תביעות חוב כוזבות על שם  מאות עובדים אריתראים, תוך גריפת כספים רבים לכיסו.

לפי החשד, ההונאה בוצעה בכמה דרכים:
-עורך הדין הגיש תביעות כפולות בשם מאות אריתראים על הפרת תנאים סוציאליים – גם כנגד המעסיק לבית הדין לעבודה, וגם לביטוח הלאומי, ובכך התקבלו פיצויים כפולים. מדובר בעובדי קבלן ברשויות מקומיות ועוד.
-עורך הדין הגיש לביטוח לאומי לפי החשד, גם מאות תביעות חוב בשם עובדים פיקטיביים שכלל לא עבדו בחברות שפשטו רגל, וזאת על בסיס תלושי שכר מזויפים לכאורה.

לפי החשד בחלק מהמקרים, תביעות החוב הוגשו ללא ידיעת העובדים, וכך גם הכספים שהתקבלו בגינם.
העבירות הנטענות בוצעו בשנים 2021-2024 ולפי החשד ביאל"כ עו"ד עמר גרף לכיסו סכומים גבוהים, תוך גניבת כספי ציבור וניצול עובדים זרים, שאינם מודעים לזכויותיהם המלאות.
החקירה מנוהלת בשיתוף יחידת החקירות של ביטוח לאומי ורשות המסים.

סנגוריו של עמר, עורכי הדין מאיר ארנפלד וירון שלמי מסרו בתגובה: "המשטרה וביטוח לאומי טיפסו על עץ גבוה, בטוחנו שרובם הגדול של החשדות שיוחסו לעמר יתפוגגו ברובם בהמשך החקירה. מהחומרים הרבים המצויים ברשותנו עולה כי כלל הכספים שהתקבלו מביטוח לאומי עבור לקוחותיו של עמר, הועברו ישירות לאותם עובדים אותם ייצג בתביעות שהוגשו כנגד ביטוח לאומי, וכי עמר לא נטל שלא כדין כספים לכיסו".

עורך דין נוסף נעצר בפרשה, על שמו מוטל עדיין איסור פרסום משום שהחשדות נגדו נחלשו, ותנאים מגבילים בעניינו הוסרו. חשוד זה מיוצג על ידי הסנגור עו"ד אייל אבולפיה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *