
לבית המשפט המחוזי בבאר שבע הוגש כתב אישום נגד רפאל אלחנן רבינוביץ' (21) מנתיבות ונגד אברהם ישעיהו דוד (24) ממודיעין, בטענה שהיו מעורבים בייבוא כמות גדולה של קטמין מבלגיה.
התיק נחקר על ידי היחידה המרכזית במשטרת מרחב נגב. מהחקירה ומכתב האישום עולה, כי ב-27 בדצמבר יצר רבינוביץ' קשר עם דוד באמצעות אפליקציית וואטסאפ והציע לו לטוס לבלגיה על מנת לייבא סמים לישראל. דוד הסכים, ורבינוביץ' שלח לו כרטיס טיסה לצורך כך.
עוד עולה מכתב האישום, כי כבר באותו היום המריא דוד בטיסה מישראל לאתונה, שם המתין לטיסת המשך לבריסל. בבוקר ה-28 בדצמבר הוא המריא לבריסל, ובהמשך נפגש עם רבינוביץ' בשדה התעופה.
בכתב האישום נטען כי במהלך המפגש מסר רבינוביץ' לדוד מזוודה בעלת דופן כפולה, שהכילה בתוכה קטמין במשקל של כ-10.8 ק"ג. דוד המריא לישראל באותו היום, לאחר שהפקיד את המזוודה ושלח אותה לבטן המטוס. לאחר עצירת ביניים בדובאי, הוא נחת ב-29 בדצמבר בנתב"ג, ואסף את המזוודה מהמסוע. בדרך לצאת משדה התעופה הוא נעצר על ידי המכס.
חלפו שלושה ימים, וב-3 בינואר נעצר גם רבינוביץ'.
בחקירתו סיפר דוד כי קיבל את המזוודה מאדם בשם רפאל, שאמר לו לדבריו שיש במזוודה מסמכים לא חוקיים ולכן סבר שהעונש על הברחתם הינו קנס כספי בלבד. בהמשך החקירה טען כי שאל את רפאל האם יש במזוודה סמים, וזה השיב לדבריו בשלילה.
רבינוביץ' מצדו הכחיש כל קשר לסמים, טען שלא רכש כרטיס עבור דוד ולדבריו גם לא ביקש ממנו דבר.
בתיק החקירה עדות של אדם נוסף, שטס עם רבינוביץ' לבלגיה ושהה עמו שם. אותו אדם סיפר לחוקרים כי רבינוביץ' ביקש ממנו להעביר מזוודה עם מסמכים, אך ברגע האחרון הוא התחרט וחזר ארצה.
עוד בתיק החקירה, התכתבויות בין שני הנאשמים בהן רבינוביץ' הציע לדוד לטוס לבלגיה.
לצד כתבי האישום הנפרדים שהוגשו, הפרקליטות הגישה בקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים.
מהבקשות עולה כי בעברו של רבינוביץ' הרשעות בעבירות אלימות ורכוש. לדוד אין עבר פלילי.









