
משרד התחבורה פתח בקמפיין ביטול חובות לנהגים שהשביתו את רכביהם ולא דיווחו למשרד התחבורה.
על פי נתוני משרד התחבורה, בשבע השנים האחרונות נרשמו כ-300 אלף כלי רכב שלא שולמו עבורם אגרת רישוי שנתית. אגף הרישוי שיגר חוזר מיוחד לכל אחד מבעלי הרכבים שטרם הסדירו את מעמד רכבם ואת תשלום אגרת הרישוי לרכב. החוזר מתריע בגין אי תשלום אגרת הרישום, וקורא להם להסדיר את תשלום החוב או את ביטול הרכב. ממשרד התחבורה נמסר כי מדובר באגרות רישוי שלא שולמו בתקופה שבין 1 ביוני 2012 ועד 31 בדצמבר 2018.
לפי החוק, בעל רכב המבקש להוריד את רכבו מהכביש עקב התיישנות, פירוק או כל סיבה אחרת, צריך להגיש למשרד התחבורה בקשה לביטול כלי הרכב. רכב שלא בוטל כדין במשרד הרישוי נחשב לרכב פעיל, ובעליו מחויב בתשלום אגרת רישוי לרכב מדי שנה.
על פי נתוני משרד התחבורה, בשבע השנים האחרונות נרשמו כ-300 אלף כלי רכב שלא שולמו עבורם אגרת רישוי שנתית לרכב, כמתחייב מתקנות התעבורה. מדובר באגרות רישוי שלא שולמו בתקופה שבין 1 ביוני 2012 ועד 31 בדצמבר 2018. על כן משרד התחבורה משער כי חלק ניכר מכלי הרכב הללו הושבתו.
ממשרד התחבורה נמסר כי המבצע נועד להעניק הזדמנות לנהגים שהשביתו את רכבם בפועל בשבע השנים האחרונות, אולם לא דיווחו על כך למשרד התחבורה וצברו חובות רבים. במבצע משתתפים אגף החשבות, אגף התקשוב, מנהל התנועה, אגף השירות והלשכה המשפטית במשרד התחבורה.
בעל רכב יהיה זכאי לביטול החוב, לאחר שיצהיר באמצעות עורך דין כי לא נעשה שימוש ברכב בתקופה שבגינה לא שולמה אגרת הרישוי. אזרח שהצהיר כי לא השתמש ברכב מיום שפג תוקפו של הרישיון האחרון, יבוטל רכבו ולא ניתן יהיה להחזיר את הרכב לכביש לאחר הביטול.
משרד התחבורה יאמת את ההצהרות על הורדת הרכב מהכביש מול המשטרה. עוד נמסר ממשרד התחבורה כי במידה ויתברר כי נעשה שימוש ברכב בניגוד להצהרה שנמסרה, בעל הרכב יהיה צפוי לעונשים הקבועים בחוק.

במסגרת המבצע, לפנים משורת הדין, בעלי רכב הנוסעים ברכבם מבלי ששולמה עליו אגרת רישוי, בשבע השנים האחרונות, לשלם את חובם ללא ריבית והצמדה, במהלך ארבעת החודשים הקרובים, עד לתחילת חודש אוקטובר. את החוב ניתן להסדרי באתר האינטרנט של המשרד או בטלפון.
דובר משרד התחבורה אבנר עובדיה מסר לאתר פוסטה כי "המהלך נועד ללכת לקראת כל מי שהשבית את רכבו ולא הודיע בתום לב על כך שהרכב הושבת. מי שהשבית את רכבו בתום לב יוכל להצהיר על כך שהרכב הושבת וכך הוא לא יצבור החוב. מי שיש בידו רכב שלא נסע על הכביש במהלך אותם שנים, ורוצה להחזיר את הרכב לנסוע על הכביש הוא יוכל לשלם את החוב בלי לשלם ריבית והצמדה.
עובדיה הוסיף כי ישנם אנשים שמכרו את רכבם לפירוק במהלך השנים ולא הודיעו על כך למשרד התחבורה, בעיקר מתוך עצלות. אבל כל עוד הם לא דיווחו על השבתת הרכב למשרד התחבורה הרכב שריר וקיים. עובדיה מסר כי אלפים כבר ניצלו את ההודעה והודיעו למשרד התחבורה על השבתת הרכב.
משה נקש, חוקר תאונות ומומחה לבטיחות בתעבורה אמר לאתר פוסטה כי "לעתים כלי רכב מושבתים, למרות שהם לא נוסעים, תופסים מקומות חניה בעיר. לעתים ילדים קטנים משחקים בתוך כלי הרכב המושבת וכך הם מסכנים את עצמם. כלי הרכב המושבתים משמשים גם לפעילות עבריינית, מאחר שישנם מקרים בתוכם סמים. לכן המהלך של משרד התחבורה יכול לפנות כבישים ולמנוע סכנות בטיחותיות".
עמותת אור ירוק: משרד התחבורה בורח מאחריות
עמותת אור ירוק מסרה בתגובה ל "משרד התחבורה והבטיחות בדרכים בורח מאחריות ומטיל אותה כהרגלו על האזרח כאשר יש פתרון לאותם כלי רכב ישנים, מזהמים וללא מערכות בטיחות שירדו מהכביש והיא תוכנית הגריטה. לו היו מיישמים את התכנית כפי שנקבעה ומעודדים את האזרחים להיפתר מהרכב הישן שלהם באופן מסודר ורשמי לא היינו מגיעים למצב בו אלפי בעלי כלי רכב ישן היו מורידים את הרכב מהכביש ללא דיווח. יישום התכנית שכבר נחלה הצלחה גדולה גם לא הייתה מביאה את משרד התחבורה והבטיחות בדרכים למצב בו הוא מבטל חובות של אלפי בעלי רכב שפעלו בניגוד לחוק ומעביר מסר מקל של זילות החוק".





