
שחרור ראשון בתיק ייבוא 150 ק"ג קוקאין במטוסי אל-על. בית משפט המחוזי בתל אביב הורה לשחרר למעצר בית את אסי בן אבו, אחד מ-10 נאשמים בקשירת קשר לביצוע פשע וייבוא קוקאין, בפרשה שהסעירה את המדינה.
מכתב האישום בפרשה עולה כי הנאשמים פעלו כיחידה מבצעית מתוכננת ומאוגדת, שלכל אחד מהם תפקיד מוגדר במערכת המשומנת של ייבוא קוקאין מדרום אפריקה לישראל, באמצעות בלדרים, מבלי שמזוודות הסמים ייבדקו על ידי גורמי ביטחון בנמל התעופה בן גוריון. הנאשמים הופללו על ידי עד מדינה, בכיר לשעבר בשב"כ שהוא גם ההוגה של תוכנית ייבוא הקוקאין והאחראי על כל מערך הייבוא.
שני אישומים בכתב האישום מתייחסים לבן אבו, טבח במקצועו. בשניהם הוא שימש כבלדר שהסכים להעביר מזוודות סמים מיוהנסבורג לישראל תמורת עשרות אלפי שקלים. בפעם אחת הוא הצליח להכניס את הקוקאין לישראל, אך בפעם אחרת הייבוא נכשל.
מלבד כתב האישום, הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצריהם של הנאשמים עד תום ההליכים. מאז מעצרו ב-26 בנובמבר 2018, בן אבו נותר מאחורי הסורגים. בדיון שהתקיים בשבוע שעבר (19.6) הוצגה בבית המשפט חוות דעת של שירות המבחן, אשר המליצה על שחרורו של בן אבו בתנאים מגבילים של מעצר בית באיזוק אלקטרוני, בפיקוחם של אחרים.

הפרקליטות התנגדה לשחרורו של הנאשם, בנימוק שהמלצת שירות המבחן אינה תואמת את ההתרשמות השלילית מאישיותו והתנהגותו של הנאשם.
הסנגורית, עו"ד סאני שייקיס, ביקשה מנגד לאמץ את המלצת שירות המבחן, וציינה כי המפקחים שנבדקו נמצאו מתאימים ואחראים. כמו כן היא ביקשה להתחשב בכך שבן אבו הודה במיוחס לו ולמעשה היה הנאשם היחיד שמסר גרסה לחוקריו. כמו כן הדגישה הסנגורית כי משפטו של בן אבו יחל רק בחודש אוקטובר 2019.
השופט אברהם הימן קבע כי קיימת עילת מעצר, אולם הוסיף כי ניתן לאמץ את המלצת שירות המבחן ולשחרר את בן אבו למעצר בית באיזוק אלקטרוני. לפיכך הוא הורה לממונה על האיזוק האלקטרוני לבדוק את האפשרות לכך.
אתמול (רביעי, 26.6), לנוכח חוות דעת חיובית של הממונה, השופט הורה על שחרורו של בן אבו למעצר בית באיזוק אלקטרוני, בפיקוחם של בני משפחה ובכפוף לערבויות כספיות.










בקיצור,אסי הזמר