נער, בן 16, מאזור ירושלים, שנעצר בחשד לסחיטה באיומים של קטינים, שוחרר בתנאים מגבילים.
על פי המשטרה, בתחנת הראל במחוז ירושלים, התנהלה בתקופה האחרונה חקירה בחשד לביצוע עבירות של סחיטה באיומים כלפי בני נוער ביישוב הסמוך לירושלים. על פי החשד, דרש החשוד מקטינים כספים תוך שימוש באיומים באלימות.
מחקירת המשטרה עלה כי החשוד פנה לקטינים ונקט כלפיהם בשורה של פעולות הפחדה – ובהן איומים בתקיפה ובפגיעה בגופם במקרה שלא ייענו לדרישותיו לקבל מהם כספים. בחלק מהמקרים אף טען כי יעניק להם "הגנה" לכאורה, אך דרש עבור כך תשלום קבוע.
עוד עלה מהחקירה כי חלק מהקטינים שנפגעו מהמקרים נאלצו, על פי החשד, להשיג את הכספים באמצעות הלוואות מחבריהם או בני משפחתם. אחרים, בשל הלחץ בו היו נתונים, ביצעו בעצמם מעשים פסולים כלפי תלמידים אחרים, ובכלל זה איומים לצורך השגת כספים שנועדו להעברה לחשוד.
לאחר חקירה ראשונית שבה שמר על זכות השתיקה, הוא הובא לבית משפט השלום לנוער בירושלים, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים.
הסנגורית שלו, עו"ד אלינור מתיתיה, הכחישה את המיוחס לחשוד, טענה כי הוטחו בו בחקירתו רק דברים כלליים והלינה על אפליה כיוון שמעורבים אחרים משוחררים מזה מספר ימים.
בתום הדיון, שהתקיים ביום חמישי השבוע, השופטת סמאח סאבר מסראווה, האריכה את מעצרו בשלושה ימים.
הסנגורית לא השלימה עם ההחלטה והגישה ערר לבית המשפט המחוזי בירושלים. בתום הדיון, השופט עודד שחם קבע כי קיים חשד סביר בעוצמה משמעותית, קיימות עילות מעצר שעניינן מסוכנות ושיבוש.
יחד עם זאת, השופט סבר כי מרבית הפעולות שניתן לשבש – בוצעו.
לאחר בחינת מכלול הנסיבות, כולל העובדה כי הקטין נעדר עבר פלילי, הוחלט להאריך את מעצרו במספר שעות, לצורך ביצוע פעולת חקירה ברת שיבוש, ולאחר מכן הוא שוחרר בתנאים מגבילים.










