הסדר טיעון לתושב הדרום שהעלים הכנסות בסך 2 מיליון שקל

תגיות
שתף כתבה עם חברים

 הנאשם נמנע מלנהל פנקסי חשבוניות במשך 4 שנים, לא דיווח על הכנסותיו ולא שילם את המס הנדרש. השופטת הטילה עליו את האחריות להתארכות ההליך המשפטי אבל מאידך – סירבה להתייחס לעברו הפלילי שאינו רלוונטי לתיק זה

אילוסטרציה: freepik

בית המשפט השלום בבאר שבע דן הכריע בעניינו של תושב הדרום, עלי אבואלקיעאן, שנמנע מדיווח על הכנסות בגובה 2 מיליון שקל והורשע בעבירות מס.

במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים, הגישה עו"ד ענבל חיים מפרקליטות מחוז דרום, כתב אישום מתוקן שבו הודה אבואלקיעאן בעבירות העיקריות שיוחסו לו.

מכתב האישום עולה, כי במהלך השנים 2016-2020 הוא צבר הכנסות מעיסוקים שונים. למרות האמור הוא נמנע מלנהל ספרי חשבונות ולהגיש דו"חות שנתיים וכן נמנע מלדווח על הכנסות בגובה 2,000,000 ₪.

במסגרת הסדר הטיעון הסכימו הצדדים, שככל ויוסרו המחדלים (תשלום חובותיו לרשויות המס) תעתור המדינה לעונש מאסר של 10 חודשים ומאסר על תנאי וכן הוסכם על קנס בגובה 350,000 ₪.

במסגרת הטיעונים לעונש, ציינה עו"ד חיים את הפגיעה בערכים המוגנים, במנגנון גביית המס, בשוויון בנשיאה בנטל המס ובפגיעה בקופה הציבורית.

כמו כן ציינה, כי ההסדר מביא לידי ביטוי בין היתר את הקשיים הראייתים בתיק, נסיבותיו האישיות של אבואלקיעאן וכן את העובדה כי שילם את החוב למס הכנסה בסך של כ-700,000 ₪ .

בפסק דינה ציינה השופטת אחינועם צוריאל, כי "מדובר בעבירות קלות לביצוע אך קשות לגילוי".

במסגרת הטיעונים להקלה בעונש, העלה אבואלקיעאן טענה על סחבת בהליך נגדו אך השופטת ציינה כי הנאשם עצמו חזר בו מהודאתו, שנתיים אחרי כתב האישום שהוגש כנגדו – ובכך תרם למעשה לעיכוב ההליך. "עיכוב ההליכים רובץ לפתחו", אמרה.

לעומת זאת, דחתה השופטת צוריאל את טענת הפרקליטות על כך שלנאשם יש עבר פלילי בנימוק שהעבירות שבהן הורשע (הסעת/ הלנת שבחי"ם ואלימות במשפחה) – אינן קשורות לעניין עבירות המס.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *