הצהרת-תובע: רצח ביאן והבה ליד אבו סנאן בוצע על רקע רומנטי

שתף כתבה עם חברים

מהחקירה עולה כי חברתו של והבה זעמה על כך שביקש להיפרד ממנה וקבעה אתו מפגש ביער – שם ארוסה לשעבר ירה בו למוות

הנרצח, ביאן והבה (רשתות חברתיות)

המשטרה מדווחת כי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במרחב אשר של המשטרה פיענחה את תיק רצח הצעיר ביאן והבה (22) מהיישוב ירכא ב-10 בדצמבר אשתקד.

ראשית החקירה ב-10 בדצמבר סמוך לשעה 15:00, אז התקבל דיווח על אדם פצוע בשטח פתוח ליד הכפר אבו סנאן. עם הגעת כוחות למקום התברר כי והבה נורה ונפצע באורח אנוש, והוא פונה למרכז הרפואי גליל מערבי בנהריה, שם נפטר מפצעיו.
בהערכת מצב שקיים סגן מפקד מחוז חוף, תנ"צ דוד בואני, החקירה הוטלה על היל"פ והוצבה בראש סדר העדיפות המרחבי, נוכח חומרת האירוע ומורכבות החקירה.

לאחר חקירה מאומצת שכללה שימוש באמצעים טכנולוגיים וחקירתיים מתקדמים – במהלכה נאספו מגוון ראיות – ב-20 בדצמבר נעצרו שני חשודים: צעיר בן 22 וצעירה בת 21 תושבי הכפר ירכא.
לבקשת המשטרה, מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בקריות, ואתמול הגישה נגדם פרקליטות מחוז חיפה הצהרת תובע טרם לפיה יוגשו נגד השניים כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.

ראש צוות החקירה ביל"פ אשר, פקד נטע שרון, התייחסה לפענוח: "אירוע חמור זה בו נורה אדם על לא עוול בכפו מצטרף לשורת אירועים שנחקרים במקביל ביל"פ אשר. מדובר בחקירה מאומצת אותה הציב מפקד המרחב תנ"צ חיים סרגרוף בראש סדר העדיפויות במרחב, כמו עוד תיקים נוספים שנחקרים ביחידה. גיבשנו מגוון ראיות על מנת להביא למעצרם של החשודים תוך מספר ימים ספורים. כל פענוח של מקרה רצח הוא מורכב ודורש משאבים רבים ועל כן פעלנו במסירות, ביסודיות ובמקצועיות בכדי להביא את החשודים לדין ומאחורי סורג ובריח".

video
play-sharp-fill
בסרטון: ראש צוות החקירה, פקד נטע שרון, על פענוח הרצח

מחקירת המשטרה עולה כי הרקע לרצח הוא רומנטי. לפי החשד, החשודה שהיתה חברתו של והבה כעסה על כך שרצה לעזוב אותה, ולכן עירבה את החשוד השני, שבעבר היה ארוסה.
עוד עולה מהחקירה, כי החשודה קבעה להיפגש עם והבה ביער, ואז החשוד הגיע למקום המפגש וירה ב-והבה בנשק מסוג קרלו.
במשטרה אומרים כי נשללה האפשרות שהרצח קשור לסכסוכים בין עבריינים או ארגוני פשיעה.
תנ"צ סרגרוף סיפר בתדריך כי החשוד הודה במיוחס לו, הסביר את המניע ושיחזר אותו, וכך גם החשודה. לדבריו, "הם לא עבריינים, לא השמידו זירה ולא העלימו ראיות בצורה מקצועית. כשאתה מגיע לזירה שיש בה ראיות – אתה מגיע לתוצאות".

השארת תגובה

תגובה אחת על “הצהרת-תובע: רצח ביאן והבה ליד אבו סנאן בוצע על רקע רומנטי”

  1. שתי מאסרי עולם לש2 החשודים רק ככה יילמדו פה במדינה המגעילה הזאת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *