
חמישה צעירים נעצרו בחשד למעורבות ברצח בנו של ראש עיריית רהט לשעבר.
בשבוע שעבר, בין קורבנות גל מקרי הרצח במגזר הערבי, היה גם מוכתאר עטא אבו מדיעם (22), שנמצא ירוי וללא רוח חיים ברכבו בשכונה 7 ברהט.
הנרצח הוא בנו של ראש עיריית רהט לשעבר עטא אבו מדיעם, שלמחרת הרצח התראיין ברדיו וריגש מדינה שלמה – בין היתר הוא טען כי בעבר בנו כבר ניצל מניסיון חיסול.
כוחות גדולים של תחנת משטרת רהט, בפיקוד סגן מפקד התחנה, רפ״ק אלכס סמוליאנסקי, הוזעקו לזירה ופתחו בחקירת נסיבות האירוע, שהתרחש על רקע מה שהוגדר במשטרה כ"סכסוך פלילי".
למשטרה היה מידע מודיעיני על הסכסוך המדובר, ובמסגרת החקירה נעצרו על ידי שוטרי תחנת רהט ושוטרי ימ"ר נגב חמישה חשודים – בהם ארבעה אחים:
סאמי אבן ברי (36)
מוחמד אבן ברי (34)
סאלם אבן ברי (45)
זאוד אבן ברי (43)
אימאן אבן ברי (24) – חשוד גם בסיוע לאחר מעשה.
לאחר חקירה ראשונית, החשודים נכלאו והובאו לבית משפט השלום בבאר שבע, בבקשה להאריך את מעצרם.

מהחקירה עלה כי ארבעה מהחשודים, שהינם אחים, עובדים בפיצרייה בסמוך למקום הרצח.
על פי החשד, כשעה לפני הירי הקטלני הם יצאו מהעסק והלכו אל בית המשפחה, שגם הוא נמצא לא הרחק מזירת הרצח.
לחשוד הנוסף, שחשוד גם במעורבות באירוע, מייחסת המשטרה כי הבריח את החשודים לאחר הרצח.
על פי החשד של המשטרה, הרצח בוצע על רקע סכסוך בין המשפחות.
במהלך הדיונים בבית המשפט, שהתקיימו בהפרדה, סירב נציג המשטרה לחשוף פרטים מהחקירה, חלקו של כל אחד מהחשודים או הראיות בתיק.
הסנגורית של החשודים, עו"ד נטלי אוטן, הכחישה את המיוחס למרשיה, לטענתה הם מסרו אליבי לגבי מקום הימצאותם במועד הרלוונטי.
כמו כן הכחישה הסנגורית קיומו של סכסוך כלשהו בין המשפחות.

בתום הדיונים, השופטים אסיף גיל וירון פנש, שעיינו בחומרי החקירה ושמעו את טיעוני הצדדים, קבעו כי קיים חשד סביר והאריכו את מעצרם של כלל החשודים עד 18 בפברואר.
עו"ד נטלי אוטן מסרה בתגובה: "ראשית אנחנו משתתפים בצער המשפחה, לצד זאת אנו מדגישים שאין כל סכסוך בין משפחת המנוח למשפחת אבן ברי, ולמעשה כל חטאם שעובדים וגרים בסמיכות למקום שבו היה רצח. אני כולי תקווה שימ"ר נגב יעשו כל מאמץ להגיע לחקר האמת במהירות הבזק במקרה זה".









