ארבע שנות מאסר לצעיר שפרסם אלפי תמונות אינטימיות של נשים ישראליות

שתף כתבה עם חברים

המתלוננות לא נחשפו רק בגופן אלא גם בשמן לאחר שהנאשם דאג להצמיד את פרטיהן לתמונות ולסרטונים. השופטת: "יש לנקוט מלחמת חורמה בתופעה הבזויה". ההגנה: לנאשם קשיים נפשיים

תיעוד המעצרים מראשית החקירה
בית משפט השלום בנתניה גזר ארבע שנות מאסר על עידן הוכמן (26), שהורשע בריבוי עבירות של הטרדה מינית התנכלות ופגיעה בפרטיות, עקב פרסום אלפי תמונות אינטימיות של צעירות ישראליות והפצתן.

הוכמן ניהל ארבע קבוצות טלגרם, בהן הפיץ יחד עם חברי הקבוצה יותר מ-3,000 תמונות וסרטונים של נשים ישראליות, כולל קטינות, שצולמו בעת ביצוע אקטים מיניים עם בני זוגן, בנסיבות שיש בהן להשפילן.

הנשים לא נחשפו רק בגופן – אלא גם בזהותן משום שהוכמן דאג להצמיד לסרטונים ולתמונות את פרטיהן המזהים של אותן צעירות, כפי שקיבל אותם מאנשים ששלחו לו את הסרטונים וכפי שאיתר ברשתות החברתיות. הנאשם התגאה בכך שאלו "חומרים אותנטיים" ולא פורנו מהעולם, שצולמו חלקם ללא ידיעת המצולמות, ובודאי ללא הסכמתן להפיץ את התמונות.
כתב האישום פירט פגיעה קונקרטית ב-47 מתלוננות, קטינות ובגירות, שהנאשם פרסם במצבים אינטימיים ובעת קיום יחסים.

הפרקליטות הגישה תצהירים של שש נפגעות עבירה. הן תיארו פגיעות נרחבות, דכאון קליני, קושי לצאת מהבית ומחשבות אובדניות.
המתלוננות אף חוו הטרדות קשות ברשת ובחיים האמיתיים, מצד גברים שנחשפו לתמונות האינטימיות. אחת המתלוננות סיפרה על מאות הודעות שכללו הצעות מגונות, הערות על גופה ומראה, תוך שיתופה במעשי אוננות על תמונותיה, ושליחת תמונות איברי מין.

מתלוננת אחרת סיפרה כי התמונות הגיעו לבני משפחתה וחבריה, וגם אנשים שהיא מכירה ובהם חברים של אביה, שלחו לה הודעות פוגעניות. היא תיארה חוויה של אונס שלא נגמר.
מתלוננת נוספת מגיעה מבית דתי, ואמה אמרה לה ש"לא תחזיק זונה בבית" וזרקה אותה מהבית, לאחר הפרסום ש"בייש את המשפחה".

השופטת אליאנא דניאלי ציטטה מתצהירי נפגעות העבירה וכתבה: "יש לנקוט מלחמת חורמה בתופעה הבזויה, המשפילה והקשה של הפצת חומרים אינטימיים, לצד פרטים מזהים, ברחבי הרשת. יש צורך בענישה כואבת… בהתחשב בקלות ביצוע המעשים, בעובדה כי הפכו לנפוצים ובנזק המשמעותי שנגרם, ואין די במילים קשות ונוקבות… הנאשם פעל באופן מתוכנן ומחושב".

סנגורו של הוכמן עו"ד אבי כהן ביקש בטיעוניו לעונש להקל, מתוך התחשבות בגילו הצעיר של הנאשם שהיה בן 21 בלבד בעת ביצוע המעשים, ולא היה מודע לחומרת מעשיו. עו"ד כהן שייצג יחד עם עו"ד נוראן עבאסי ממשרדו, טען כי המעשים בוצעו מחוסר בשלות ועקב קשיים מהם הנאשם סובל.

הוכמן, ללא עבר פלילי, הודה בעובדות כתב האישום במסגרת הסדר דיוני, והגיש חוות דעת אודות מצבו הנפשי, לרבות הכרה מביטוח לאומי, אולם בוועדת האבחון סברו שהוא מגזים ומפריז בקשייו.
השופטת דניאלי עיינה בחוות דעת של גורמי המקצוע, וכתבה כי הנאשם "מניפולטיבי". השופטת ציינה כי "חרף קשיים מסויימים מהם הוא סובל, אין המדובר בקשיים המצדיקים הקלה בעונשו", והטילה עליו ארבע שנות מאסר ותשלום פיצויים של 225 אלף שקל – בין 3,000-5,000 שקל לכל מתלוננת.

עו"ד כהן מסר בתגובה: "הנאשם אינו בעל דפוסים עבריניים. אין לחובו כל עבר פלילי למעט תיק זה וגם לא נפתח תיק כלשהו בארבע השנים שחלפו. הנאשם סובל מבעיות מורכבות, והוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי. לשיטתנו, ומבלי להקל ראש בחומרת המעשים, אנו סבורים שבית המשפט החמיר איתו יתר על המידה ובכוונתנו לערער על חומרת העונש".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *