כתב אישום הוגש אתמול (24.3) בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, נגד אלי מלכה, תושב העיר בן 43, בגין שוד בנסיבות מחמירות ותקיפת זקן בן 72.
לפי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד רננה לוי מפרקליטות דרום, ב-14 בחודש הגיע מלכה בסביבות אחת וחצי בצהרים לבית המתלונן, החזיק דבר דואר שנשא את שם הקשיש והתחזה לעובד דואר. כך שכנע את המתלונן לפתוח את דלת הבית, ואז ביקש ממנו להביא עט על מנת לחתום על קבלת הדואר.
כשניגש הקשיש לחתום על הטופס, דחף אותו מלכה לתוך הבית והמתלונן נפל על גבו. הוא הצמיד אותו לרצפה באמצעות ברכו, אחז בידו ושאל היכן הוא מחביא את כספו. כשנענה שאין בבית כסף, דרש "תן לי 50 שקל לפחות" ועזר לו לקום.
בשלב הזה הודה הקשיש שיש לו כסף ונעמד במסדרון המוביל לחדרים, אולם הנאשם שב והטיח אותו לרצפה. לאחר שהחל לזעוק, מיהר אליו מלכה וסתם את פיו, ואז התפנה לחפש בחדר השינה. הוא מצא את ארנקו של המתלונן, לקח את תעודת הזהות וכרטיס האשראי, וכן את מכשיר הנייד שלו, ועזב. לאחר מכן התקשר לאיש והציע לו לקנות בחזרה את הנייד.
היום הוגשה לבית המשפט בקשה לעצור את מלכה עד תום ההליכים, זאת לאחר שנעצר ביום השוד ומעצרו הוארך מעת לעת. לפי הבקשה, מלכה נתפס במקלט סמוך לבית הקשיש, והוא מתועד במצלמות אבטחה. בנוסף, לנאשם עבר פלילי עשיר בעבירות דומות, שעל אחת מהן עדיין תלוי נגדו עונש מאסר על תנאי של 12 חודשים שהוטל עליו.
תגובת עו"ד יוחאי הזז, המייצג את הנאשם מטעם הסנגוריה הציבורית לא התקבלה.







