
המגזר הערבי ממשיך לדמם. גבר נורה הערב למוות בכפר קאסם (4 ביוני).
סמוך לשעה 22:00 התקבל דיווח על אירוע ירי בכפר קאסם שבמסגרתו נפגע גבר. למקום הוזעקו כוחות הצלה ומשטרה שאיתרו גבר מחוסר הכרה לאחר שנפגע מהירי. לצוות מד"א לא נותר אלא לקבוע את מותו. ל"פוסטה" נודע כי הנרצח הוא דמות מוכרת למשטרה, עיסא פריג', בסוף שנות ה-30 לחייו.
פראמדיק מד"א דוד שרמן סיפר: "כשהגענו למקום ראינו גבר כבן 30 שנפגע באירוע אלימות, הוא היה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה. ביצענו בדיקות רפואיות אך הפציעה שלו הייתה קריטית ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו."
שוטרי תחנת כפר קאסם הגיעו למקום וסגרו את הזירה. השוטרים החלו בגביית עדויות ובדיקת הימצאות מצלמות אבטחה בניסיון להתחקות אחר מבצעי הירי.
תיעוד הרצח (צילום באמצעות רשתות חברתיות)
לאתר פוסטה נודע כי הרצח תועד לפחות במצלמת אבטחה אחת. בתיעוד נראה רכב מגיע בסמוך לצעיר שעמד בצד הכביש. עם עצירתו של הרכב, יוצאים ממנו שלושה רעולי פנים כשהם חמושים באקדחים ונשקים ארוכים ומבצעים בו ירי מטווח קצר. בטרם עזיבתם אחד מהם אף מבצע וידוא הריגה. מיד לאחר מכן המתנקשים נמלטים מהמקום.
במסגרת הערכת מצב בשטח, בראשות מפקד מחוז מרכז, ניצב יאיר חצרוני, סקרו בפניו גורמי הפיקוד המרחבי וקציני החקירות והמודיעין את הממצאים ובהתאם לכך הטיל את החקירה על היחידה ללוחמה בפשיעה במרחב שרון. במשטרה העריכו כי הרקע לאירוע הוא סכסוך בין גורמי פשיעה בעיר.
לאתר פוסטה נודע כי הנרצח היה עצור בחודש שעבר על מעורבות ברצח במספרה בכפר ברא. אולם, לאחר מספר ימים, הוא שחרר בהסכמת המשטרה בתנאים מגבילים, כולל הרחקה מכפר קאסם – הרחקה שהסתיימה רק ב – 1 ביוני.









