ביטול הרשעה לנאשם שגידל בביתו תשעה שתילי קנאביס

שתף כתבה עם חברים

נימוקי ביהמ"ש: הרשעה עלולה לפגוע בפרנסתו של הנאשם, שאף החל בהליך טיפולי

 

בבית נתפסו 3.5 ק"ג. קנאביס

בית המשפט השלום בקריית שמונה ביטל את הרשעתו של גבר בן 32, שהודה והורשע בהחזקה ושימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, בגידול יצור והכנת סמים מסוכנים, ובהחזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית.

הנאשם הורשע בגידול תשעה שתילי קנאביס, לאחר שברשותו נתפסו 3.75 ק"ג קנאביס בתהליכי ייבוש במתקן יבוש, נוסף לסוגים נוספים של סמים כמו פטריות במשקל 0.5492 גרם, חשיש במשקל 0.34 גרם וזרעים של קנאביס. מכתב האישום עלה כי הנאשם הקים בביתו מעבדה לגידול קנאביס, הכשיר את המקום כמעבדת סמים, ורכש ציוד באלפי שקלים שנועד לגידול קנאביס.

עוה"ד דוד וגליל שפיגל

התביעה, באמצעות עו"ד רומיאו חורי, דרשה מאסר בפועל, אלא שהשופט מורן מרגלית החליט ש הרשעתו של הנאשם עלולה לפגוע בתעסוקתו. לזכותו עמדה גם העובדה שעבר הליך שיקומי, והשופט מרגלית ביטל את הרשעתו, על מנת לאפשר לו להמשיך בתהליך השיקום שהחל.

עורכת דינו של הנאשם, גליל שפיגל: "בית המשפט החליט שלא להרשיע את הנאשם, וזאת משיקולי שיקום, שהינם חשובים יותר משיקולי גמול והרתעה. מדובר בנאשם שעשה כברת דרך וסלל דרך שיקומית, שבסופו של יום תטיב עימו ועם החברה".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *