
פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית משפט השלום בראשון לציון כתב אישום נגד סגן ראש עיריית ראשון לציון, מקסים בביצקי (52), בגין עבירות של מרמה והפרת אמונים, שיבוש מהלכי משפט, מתן ידיעה כוזבת, זיוף בידי עובד ציבור וקשירת קשר לפשע (4 אפריל). זאת לאחר שנערך לו שימוע.
מכתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד בן אסולין, עולה כי בין בביצקי לאזרחית אוקראינית שהגיעה לישראל לבקר את אימה נוצר קשר לאחר ששלחה הודעות בטלגרם, וביקשה מידע וסיוע לגבי המסמכים הנדרשים לקראת ביקורה בישראל. בביצקי פנה אליה ובמהלך השיחות ביניהם הציג את עצמו כסגן ראש עיר בישראל ואף שלח לה כרטיס ביקור. בשיחות ביניהם, קשרו השניים לכאורה קשר כדי למסור מצג כוזב בפני ביקורת הגבולות כדי להקל את כניסתה לארץ, ביוזמתו של בביצקי.
על פי הנטען, בביצקי זייף מסמך בחתימתו שתורגם לאנגלית, הנחזה להזמנה רשמית של עיריית ראשון לציון, בו אושרה השתתפותה של התיירת ב"כנס מקצועי בתחום האבטחה". בהמשך אף שלח לה מכתב הזמנה באנגלית על מנת שתציג אותו בעת כניסתה לישראל. לאחר מכן, פנה בביצקי לחברו, בעלים של בית מלון בראשון לציון והזמין עבורה חדר למשך חודש, כשהוא יודע שהיא לא תשהה במלון בזמן ביקורה בארץ.
בביצקי הנחה אותה לכאורה לטעון בכזב בפני רשויות האוכלוסין וההגירה שהיא עובדת במוקד הטלפוני של עיריית בוצ'ה באוקראינה, וכי בחודשים האחרונים היא עובדת מרחוק. כשהגיעה התיירת לישראל, הציגה בפני הגורמים ברשות האוכלוסין וההגירה את ההזמנה ואישור המלון, והציגה מסרון בו בביצקי כתב לה כי "ב-20.10 תתקיים פגישה ראשונה בעירייה, הסבר על העבודה, מוקד העיריה 106 ומצלמות מעקב".
לאחר תשאול, ברשות האוכלוסין התרשמו שהיא מוסרת מידע כוזב, וכניסתה לישראל סורבה. על פי כתב האישום, כשבביצקי זיהה שחל עיכוב בכניסתה לישראל, הוא פנה לגורמים ברשות האוכלוסין וההגירה ודרש להתיר את כניסתה לארץ, תוך שהוא מציין בפניהם את תפקידו, טוען בכזב שהיא אורחת של העירייה שהגיעה להשתתף בקורס מטעם העירייה, ושעיכובה לא חוקי. כך שהה בנתב"ג קרוב ל-24 שעות ברציפות בניסיונות לקדם את כניסתה לישראל, ואף הציע ערבות בסך 30 אלף שקלים עבור כך. לאור פעולות אלו, זומן בביצקי לחקירת משטרה, ובטרם הגיע אליה מחק את ההתכתבויות ביניהם. כתב האישום הוגש באישור המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, שלמה (מומי) למברגר.
התיירת הושארה בישראל בטרם תגורש, על מנת שתמסור עדות נגד סגן ראש העיר. "העדות המוקדמת" תישמע בבית משפט השלום בראשון לציון ב-19 באפריל.
סנגורו של בביצקי, עו"ד יוסי בוקר, תוקף את הפרקליטות וטוען כי "התיק נשען על עדה (התיירת, ז.ק) לא אמינה, שקרנית ועבריינית, שהפרקליטות קנתה את עדותה כדי להפליל סגן ראש עיר, ברמה של עדת מדינה שלא חתמו איתה על הסכם".
לדבריו "היא הגיעה לארץ עם דרכון אוקראיני בטיסה מתאילנד, אך חששה מבעיות בכניסה לישראל עקב המלחמה באוקראינה, ושאלה בקבוצת טלגרם של ישראלים יוצאי חבר העמים, מה צריך לעשות". עו"ד בוקר טוען כי סגן ראש העיר "עזר בכניסה לארץ גם לתיירים אחרים בעבר, על הטיקט הציבורי והחברתי שלו כמי שמסייע ליוצאי חבר העמים, וכל מי שיוצא מאוקראינה. הוא לא ידע כי אמה של התיירת נמצאת בארץ כשוהה בלתי חוקית, באילת".
עו"ד בוקר טוען כי מתמלילי החקירה לאחר שנעצרה, עולה שהתיירת טענה כי קנתה את ההזמנה מסגן ראש העיר תמורת 500 דולר, אולם בהמשך החקירה חזרה בה ולטענת הסנגור, היא המציאה את הסיפור. טענת השוחד והתשלום הכספי לא מופיעה בכתב האישום, לאחר שלא נמצאו ראיות ובביצקי נאשם בסופו של דבר בעבירות מרמה וזיוף.
עו"ד בוקר טוען כי "בביצקי עשה כל מה שעשה בסמכות ורשות. היינו בשימוע אצל פרקליטת מחוז מרכז רחל אבישר ועוזריה. מרשי לא עבר כל עבירה".









