מבזקים+
פלילי | תעבורה | מעצרים וחקירות
0506597777 מידע מורחב
פלילי | תעבורה | אסירים | משפחה | נוער
0505417090 מידע מורחב
פלילי | כלכלי | אסירים | שירותים מיוחדים לעורכי דין
0505645022 מידע מורחב
משפחה | ירושות | מקרקעין | פשיטות רגל
0547405723 מידע מורחב
פלילי | פשיעה חמורה | מעצרים וחקירות | תעבורה
0549535659 מידע מורחב
לשון הרע | הפרת פרטיות | זכויות יוצרים | תכנון ובנייה
מידע מורחב
פלילי | תעבורה | צבאי | אסירים
0525450255 מידע מורחב
פלילי | תעבורה | פשע חמור | נוער
0522350561 מידע מורחב
כלכלי | מיסים | הלבנת הון
0506245512 מידע מורחב
פלילי | צווארון לבן | מחש | תעבורה | מעצרים וחקירות
0506270283 מידע מורחב
פלילי | פשיעה חמורה | כלכלי | מעצרים | צווארון לבן | בינלאומי
0547577333 מידע מורחב
אדיר בן לולו – משרד עו"ד
פלילי | תעבורה | אזרחי
עו"ד מור עטיה
פלילי | פשיעה חמורה | מעצרים וחקירות
מוטאי-מצגר-גרבאווי
תעבורה | מיסים | נזיקין
אוטן ושות' – משרד עו"ד
פלילי | מעצרים | צווארון לבן | תעבורה | אסירים | נזיקין | משפחה | מנהלי
יצחק בן חמו – משרד עורכי דין
פלילי | תעבורה | מעצרים וחקירות
עו"ד איתמר אמר
פלילי | תעבורה
עו"ד בני גריקו
פלילי | תעבורה | משפחה | מנהלי | עסקים ונדלן
עו"ד אלון ארז
פלילי | צבאי | מעצרים וחקירות
עו"ד (רו"ח) יואב ציוני
עבירות מס | הלבנת הון | שומות וערעורי מס
אבי אמר משרד עורכי דין
פלילי | משפחה | תעבורה | כלכלי | חדלות פירעון | אזרחי מסחרי
עו"ד שאדי דבאח
פלילי | תעבורה
עו"ד תומר יפרח
פלילי | תעבורה | מעצרים וחקירות
עו"ד נורית מעטוק
פלילי | תעבורה | מעצרים וחקירות | אתיקה מקצועית
עו"ד רבקה ג'אן
תעבורה | פלילי
עו"ד אוריין סהר
אזרחי | מסחרי | צווארון לבן | פלילי
עו"ד איילון בירנבוים
פלילי | תעבורה | צבאי | לשון הרע
עו"ד חיים שטנגר
משפחה | אזרחי | כלכלי | עסקים | נזיקין | פלילי
עו"ד גל שר טוב
פלילי | תעבורה | מעצרים וחקירות
בן שחר & מלכה – משרד עורכי דין
תעבורה | נזיקין | לשון הרע
עו"ד עמיחי ימין
פלילי | פשיעה חמורה | מעצרים וחקירות
עו"ד יואל גולדברג
פלילי | אזרחי | משפחה | מיסים | תעבורה
עו"ד צ'רלי סבג
פלילי | פשיעה חמורה | צווארון לבן | תעבורה | צבא
עו"ד יפית וייסבוך
פלילי | כלכלי | צבאי | בינלאומי | זכויות אדם
עו"ד אליז קסנטיני
פלילי | תעבורה | אסירים | מעצרים וחקירות
רחמימוב ברקאי – משרד עורכי דין
פלילי | צבאי | תעבורה | מנהלי | נזיקין | לשון הרע
עו"ד נדב גרינולד
פלילי | תעבורה | אסירים | צבאי
עו"ד איתי רוזין
פלילי | כלכלי | פשיעה חמורה
עו"ד ג'וליאן חדאד
עבירות מס | הלבנת הון | יצוג מול רשויות המס וחקירות
עו"ד אמיר מסארווה
פלילי | תעבורה | אסירים | מעצרים וחקירות
עו"ד אילן אלימלך
פלילי | פשיעה חמורה | אסירים | תעבורה
משה אלון ושות'
פלילי | תעבורה | נדל"ן / אורבני | משמעתי

שופטת מחוזית בטלה החלטה של משרד הרישוי לפסול רישיון עקב נקודות

הנהג צבר 36 נקודות וביצע קורס ייעודי באיחור של שנתיים, אבל משרד הרישוי פסל את רשיונו למרות שלא הצליח להוכיח כי שלח לו הודעה מתאימה

כשנודע לו, הנהג עבר מיד קורס (צילום להמחשה: Antenna מתוך אתר Unsplash)

שופטת בית בית המשפט המחוזי בבאר שבע בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, גאולה לוין, קיבלה עתירה של נהג נגד החלטת משרד הרישוי וביטלה פסילת רישיון שהוטלה עליו לפי שיטת הניקוד.

נכון ל-28 באפריל 2015 נזקפו לנהג 36 נקודות עקב שש עבירות תנועה של נהיגה ללא חגורת בטיחות בשנים 2010-2014. היקף הנקודות הביא לפסילת רישיונו של הנהג לשלושה חודשים בשנת 2015, ודרישה שיעבור מבחן עיוני כתנאי להחזרת הרישיון. פסילת רישיון, יש לציין, הוא "אמצעי התיקון" הקיצוני ביותר שעשוי להיות מוטל על נהג אשר לא ביצע אמצעי תיקון אחרים, כגון קורסים ייעודיים (המוכרים בפי רבים גם כקורסי "נהיגה מונעת"). 

בשנת 2017 נעצר הנהג לבדיקה שגרתית של שוטר, שהודיע לו כי הוא פסול לנהיגה. הנהג, שטען כי לא ידע על הפסילה הזו, פנה מיד למשרד הרישוי, שם נמסרה לו הודעה על הפסילה, שנבעה כאמור מצבירת נקודות ומאי ביצוע של קורס נהיגה מונעת בשנת 2013. לא עזרה לנהג טענתו כי לא ידע על חובתו לעבור קורס זה.

עקב הבירור במשרד הרישוי, הנהג ניגש לקורס שאותו עבר בנובמבר 2017. מיד לאחר מכן הוא ניגש למשרד הרישוי וביקש להורות על ביטול הפסילה והמבחן העיוני, בנימוק שביצע קורס מיד לכשנודע לו על שהוטל עליו. אלא שמשרד הרישוי לא קיבל את הטיעון הזה, וב-12 במרס 2018 הודיע על פסילת רישיונו לשלושה חודשים.

עתירתו של הנהג הוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד אברהם ג'אן ב-8 במאי. בין היתר נטען בה, כי הנהג לא קיבל הודעה על הקורס הייעודי שהיה אמור לעבור, וגם לא הודעה על פסילת הרישיון והמבחן הדרוש. עו"ד ג'אן טען, כי בינתיים הנהג עבר קורס ייעודי ב-2017, ולכן יש לכל הפחות להפחית את הנקודות שנזקפו לחובתו, ושבגינן הוטל עליו לעבור את הקורס הייעודי המקורי בשנת 2014. בעתירה נטען כי אם הנקודות יבוטלו, מספר הנקודות שיעמדו לחובתו יהיה שש בלבד (אלה שנצברו ב-2017), וכך גם הדבר יביא לביטול הפסילה והמבחן העיוני. בהקשר זה נטען כי למרות שהקורס בוצע באיחור, יש לראות בו כאילו בוצע במועד, ואז למעשה אין מקום ל"אמצעי תיקון" של פסילת רישיון.

עו"ד אברהם ג'אן השופטת גאולה לוין

משרד הרישוי טען בתגובה לעתירה, כי ההודעה על הפסילה נשלחה לנהג בדואר רשום, ובה גם פרטים על זכותו לטעון כנגד הפסילה. כמו כן טען משרד הרישוי, כי יש לדחות את העתירה על הסף מאחר שאם הנהג קיבל את ההודעה בשנת 2015, הרי שהעתירה שהגיש מוגשת בשיהוי של שלוש שנים, ואם קיבל את ההודעה רק בסוף 2017, הרי שמדובר בשיהוי של חמישה חודשים.

השופטת דחתה את בקשת משרד הרישוי לדחות את העתירה על הסף, בנימוק שמשרד הרישוי לא הצליח להוכיח כי הנהג קיבל את ההודעה וגם אם קיבל – מה היה התוכן של ההודעה. תוכן דבר הדואר לא הוצג בתגובה לעתירה וגם לא בבית המשפט, כך שאי אפשר לקבוע שהמכתב שהנהג קיבל כלל את כל המידע המתחייב. 

השופטת הוסיפה ואמרה, כי התנהלות הנהג לאורך השנים מהווה חיזוק להצהרתו שלא קיבל הודעה על הפסילה; כאשר קיבל בעבר הודעות על קורסים, דאג לעבור אותם, וכך קרה גם כשנודע לו בשנת 2017 כי עליו לעבור קורס כזה.

בהמשך קיבלה השופטת את עתירת הנהג למחוק את הנקודות וקבעה כי יש לראותו כמי שעשה את הקורסים במועד, "ואת הנקודות שנצברו לו בשנים 2010-2014 כמחוקות למפרע". 

בשולי הדברים הוסיפה השופטת כי קיימת תקנה המקנה למשרד הרישוי שיקול דעת במקרים מסוימים – שיקול דעת שלפי השופטת היה מקום להפעיל אותו במקרה הזה.

אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

השארת תגובה

Comments icon

סמן כאן שאינך רובוט

נבנה על ידי אנגורה מדיה
דילוג לתוכן