בית משפט השלום בירושלים גזר על משה כהן (35), לשעבר שוטר ביס"מ, שהורשע בתקיפה הגורמת חבלה של ממש ובתקיפה סתם צו מבחן ו-380 של"צ. זאת במסגרת עסקת טיעון, ועל אף שהשוטר לשעבר, שפוטר בשל המקרה, הפליא מכותיו במתלונן.
לפי כתב האישום המתוקן, שהוגש על ידי מח"ש, ב-21 במרץ 2017, כשסיים את משמרתו ב-11 בלילה, הגיע כהן לרכבו, שחנה בחניון פתוח סמוך למשרדי היס"מ בוואדי ג'וז, והבחין כי למכונית נגרם נזק מרכב אחר. למחרת פנה למוקד הביטחון של משרד הפנים, שנמצא גם הוא באותו מבנה, וביקש לאתר את הרכב הפוגע. הבדיקה העלתה שמדובר במשאית.
תוך ניצול נגישותו למאגר המשטרתי, הוא בדק וגילה כי הרכב שייך לחברת הובלות, אולם לא הצליח להגיע למספר טלפון של הבעלים. למחרת הגיע בבוקר לעבודה, זיהה את המשאית, ומשראה מחלון משרדו כי מישהו מניע אותה, מיהר להגיע אליה והורה למתלונן לרדת מהמשאית.
עוד לפני שהמתלונן הספיק להבין מה קורה, היכה אותו כהן בפניו, והטיח בו שלא השאיר אחריו פתק. המתלונן התעקש שהשאיר, ובין השניים התפתח דין ודברים, במהלכו אמר המתלונן לשוטר כי עוד ישלם על התנהגותו. בתגובה נגח בו כהן, והמשיך להכות אותו על אף שהתכופף ולא הגיב למכות. אזרח שהתערב וביקש להפסיק את המכות, חטף גם הוא מכהן, שקילל אותו, בעט בו והיכה אותו בפניו (לידיעה המלאה).
נציגת מח"ש, עו"ד ליאורה נהון, טענה כי מדובר באירוע מתמשך, שהסלים, ובשלב מסוים נוסף לו עוד קורבן עבירה שלא לצורך. "כל זאת", הסבירה, "עשה הנאשם לא בשל פגיעה בגופו, בכבודו או בשמו הטוב, אלא בשל פגיעה ברכושו". בנוסף, הדגישה את הפגיעה בערכים בשל העובדה שהיה שוטר, וביקשה מתחם ענישה של 6-12 חודשי מאסר בפועל.
סנגורו של כהן, עו"ד אבי חימי, התבסס על תסקיר מבחן אליו נשלח הנאשם, שהעלה כי הוא מביע חרטה כנה על מעשיו, מבין את משמעותם ומוכן לקבל טיפול. התסקיר גם התרשם מהעובדה שלמרות נסיבות חיים קשות ביותר הצליח כהן להגיע לחיים נורמטיביים וליחידה מובחרת במשטרה, ולפיכך המליץ להסתפק בענישה שיקומית של צו מבחן ושל"צ.
עו"ד חימי הדגיש את העובדה שלא מדובר בעבירה מתוכננת אלא באלימות ספונטנית, את הבושה הגדולה שהפכה מנת חלקו של כהן בשל הפרסום שניתן לאירוע, המנוגדים לערכיו, ואת הנזק שנגרם לו בשל פיטוריו מהמשטרה. כמו כן הכחיש כי הדבר נבע בשל היותו של המתלונן ערבי.
השופט אילן סלע שקל את טיעוני שני הצדדים, ולבסוף החליט כי בנסיבות התיק, יש להקל עם כהן. "אני סבור כי העונש המתאים בנסיבות אלה", כתב, "ובשים לב כי השתת עונש מאסר בעבודות שירות תגרום נזק כלכלי בלתי מידתי לנאשם ולבני משפחתו…אני סבור כאמור כי האינטרס הציבורי והפרטי מצדדים בהשתת עונש של"צ בהיקף משמעותי".
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם