דף הבית > פקידונים ורשויות > ראש מועצת תמר הודה בהפרת אמונים
לבית משפט השלום בתל אביב היום (11.10) כתב אישום נגד ראש המועצה האזורית תמר, דב ליטבינוף, בן 68 מקיבוץ עין גדי, בגין עבירת הפרת אמונים. זאת בהמשך לפרשת פאינה קירשנבאום ו"ישראל ביתנו", ובמסגרת עסקת טיעון אליה הגיעו הצדדים.
לפי כתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין ד"ר מאור אבן חן ועמרי קופלר מהפרקליטות, ב-15 בדצמבר 2013 החליטה ועדת התמיכות במשרד החקלאות להעביר שבע מיליון שקלים לרשות הניקוז ים המלח. לאחר ההחלטה פנה ליטבינוף לגרשון עמל, מנכ"ל רשות ניקוז ים המלח, ואמר לו שישראל יהושע, מנהל חברת ייעוץ שעבד עם המועצה האזורית תמר, מבקש לקבל עמלה בסך 25 אחוזים מכספי התמיכה, בגין שחרור הכספים שלטענת יהושע היו תקועים.
הנאשם סיפר לעמל כי להבנתו כספי העמלה אמורים להגיע לעובדי ציבור שבידם להשפיע על מתן תקציבים. בהמשך התקיימה פגישה בנוכחות השלושה, במסגרתה תמך הנאשם בהצעה, ולא מנע את קידומה, זאת חרף הבנתו כאמור שהכספים אמורים להגיע לעובדי הציבור הנזכרים. בסופו של דבר, ההצעה לא יצאה אל הפועל.
במקרה אחר, במסגרת מעורבותה של המועצה האזורית תמר בבניית מכון מחקר ים המלח, פעל הנאשם לגיוס תקציבים ממקורות שונים. במהלך 2010 פנה ליצחק בורבא, מנכ"ל מטמנות אפעה, על מנת שיסייע לו, ובורבא הבהיר שגיוס התקציב יעשה דרך אלכס ויז'ניצר, אז יו"ר דירקטוריון חברת מקורות, שיכול לדאוג לכך שמפלגת "ישראל ביתנו" תעביר תקציבים, תמורת עמלה של 25 אחוזים.
כמו כן, לצורך התשלום לויז'ניצר, על המועצה להתקשר עם חברה בשם י.א חי יזמות ואחזקות בע"מ. בתחילת 2014, לאחר שהועבר חלק מהתקציב שהובטח למועצה באמצעות החטיבה להתיישבות של ההסתדרות הציונית, אישר הנאשם העברת 400 אלף שקלים מהמועצה האזורית תמר לחברה.
הכספים שולמו תוך שהנאשם מודע לכך שמקור הכספים הוא תקציב המדינה, ולמעשה כסף שהיה נתון לשליטת מפלגת "ישראל ביתנו" מכוח הסכם קואליציוני. הנאשם היה מודע לכך שהעמלה ששולמה לחברה עתידה לעבור לויז'ניצר, ושיער כי ממנו היא תעבור לעובדי ציבור נוספים. כתב האישום הוגש במסגרת הסדר טיעון, אליו הגיעו התובעים והסנגורית, עו"ד דפנה וינברג, לפיו ליטבינוף יודה ויורשע בביצוע עבירת הפרת אמונים.
ההחלטה על ההסדר התבססה, בין היתר, על העובדה שליטבינוף קיבל אחריות על מעשיו והודה במעשים המיוחסים לו בטרם החל לנהל את המשפט. ההסדר אינו כולל הסכמה לגבי העונש, כשהפרקליטות תדרוש תשעה חודשי מאסר והטלת קלון על מעשיו של ליטבינוף. ההסדר אושר על ידי פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן.
הודאתו במסגרת ההסדר בעבירת הפרת אמונים, לא מונעת מליטבינוף לרוץ בימים אלה לבחירות שיתקיימו בסוף החודש, למרות שאם יוטל עליו קלון הוא לא יוכל לכהן כראש מועצה. עו"ד וינברג: "מדובר בהפרת אמונים ללא רכיב מרמה. כתב האישום אינו מייחס לליטבינוף שחיתות אישית, ואין בו אמירה המייחסת לו אינטרס אישי. כל מה שעשה, הוא עשה לטובת המועצה ולא למען התעשרות או רווח של עצמו. גם מצד המדינה אין טענה כזו".
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם