הנהג שגרם לדריסת פלורי ויטל שקד נאשם בגרימת מוות ברשלנות

שתף כתבה עם חברים

הנאשם  הודה כי לא ראה את הצעירה חוצה את הכביש, לא הספיק לבלום, והתנגש מאחור ברכב שנהדף קדימה ודרס את המנוחה

הסרטון מבניין סמוך תיעד את התאונה (צילום מתוך ערוץ 10)

פרקליטות מחוז תל אביב הגישה (רביעי, 15.8) כתב אישום לבית משפט השלום לתעבורה בעיר נגד גדי בר ציון (55) מכפר בן נון, בגין גרימת מותה ברשלנות של פלורי ויטל-שקד ז"ל.

על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד עמית שלוס, ב-17 ביוני נהג הנאשם ברחוב יגאל אלון בתל אביב, מדרום לצפון, בדרך דו סטרית בעלת ארבעה נתיבים. באותה עת, החלה ויטל-שקד בחציית מעבר החציה, לאחר שהבחינה שארבעת הנתיבים פנויים. בהגיעה לנתיב השני בכביש, הגיע רכב סקודה שהאט מהירות נסיעתו כדי עצירה, על מנת לאפשר לה לחצות בבטחה.

אלא שלפי כתב האישום, בעת שהמנוחה חצתה את הכביש והנהג ברכב הסקודה ביקש לאפשר זאת, הגיח לפתע רכבו של הנאשם וניגח בעוצמה מאחור את רכב הסקודה. מכתב האישום עולה, כי רכב הסקודה נהדף קדימה וכתוצאה מכך פגעה חזית הרכב בעוצמה בויטל-שקד, שהועפה על מכסה המנוע, הוטלה קדימה ונדרסה תחת גלגליו. כתוצאה מהתאונה, ויטל-שקד נפצעה ולאחר מכן נפטרה מפצעיה.

פלורי ויטל שקד ז"ל

מלבד כתב האישום, הפרקליטות הגישה בקשה לפסילת רישיונו של בר ציון עד למתן פסק דין בעניינו. מלבד הודאתו של בר ציון, לפיה לא הבחין במנוחה שחצתה את הכביש וברכב הסקודה שהאט, בידי הפרקליטות סרטון אבטחה מבניין "בית קליפורניה" הסמוך לזירה, שתיעד את התרחשות כל מהלך התאונה. לבר ציון 21 הרשעות תעבורה קודמות.

עו"ד שלוס כתבה: "המשיב נהג תוך הפרת חובותיו כלפי המשתמשים האחרים בדרך ולכן המשך נהיגתו מהווה סכנה לציבור המשתמשים בדרך. נהיגת המשיב מעידה כי אינו מודע לאחריות הכבדה שמוטלת על מי שאוחז בהגה".

עו"ד אייל שמרון, המייצג את הנאשם, מסר: אכן לפני יומיים התקבל כתב האישום. גדי מביע צער אמיתי וכנה על התאונה ועל תוצאותיה הטרגיות . ליבו עם המשפחה באבלה הכבד על אובדן חיים".

זירת התאונה (צילום: שחר חזקלביץ תיעוד מבצעי מד"א)

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *