
לאחר מספר הארכות מעצר, בתי המשפט השלום והמחוזי בחיפה שחררו (חמישי, 2.8) ממעצר שני חשודים בהפעלת מעבדת הידרו בחיפה, בה גודלו עשרות ק"ג של קנאביס.
ב-22 ביולי עצרה המשטרה את יצחק אביקסיס (33) מנשר ואת יוסף סולומון (55) מחיפה, לאחר שבדירה ששכר אביקסיס ברחוב סירקין אותרה המעבדה ובה מאות שתילים במשקל כולל של 85 ק"ג. כמו כן, במקום אותר ציוד רב ששימש לגידול, ועלה חשד לגניבת חשמל בהיקף נרחב. כמו כן עלה חשד נגד השניים לזיוף מסמכים, בכל הנוגע להחזקת הדירה.
השניים, שמיוצגים על ידי עורכי הדין ליאור דוידי, אניס אמירא ממשרדו, תומר נוה ואולג פרגין, הכחישו את המיוחס למרשיהם, אך מעצרם הוארך מספר פעמים כדי לאפשר למשטרה לסיים את החקירה. בסופו של דבר, בית משפט השלום בחיפה הורה על שחרורם, מאחר והגיע למסקנה שניתן להשלים את החקירה כשהחשודים במעצר בית.
![]() |
![]() |
![]() |
במשטרה לא השלימו עם ההחלטה וערערו לבית המשפט המחוזי, שהפך את ההחלטה והאריך את מעצרם של החשודים שוב. בדיון הבא שהתקיים אתמול (רביעי, 1.8) בבית משפט השלום בחיפה, המשטרה ביקשה שוב להאריך את המעצר, אך גם הפעם הורה בית המשפט על שחרור החשודים למעצר בית.
המשטרה הגישה שוב ערר לבית המשפט המחוזי, אולם לאחר שמיעת טיעוני הסנגורים, השופט חננאל שרעבי החליט לדחות הערר והורה על שחרור החשודים למעצר בית עד 6 באוגוסט, חרף טענת המשטרה כי ישנה כוונה להגיש עוד השבוע הצהרת תובע נגד אביקסיס ויתכן שאף כתב אישום.












