חשוד ברצח אחמד אלג'רג'אווי נעצר בגבול בולגריה-טורקיה והוסגר לישראל

שתף כתבה עם חברים

לפני כמעט שנה נרצח הצעיר כבן ה-30 ולאחרונה אותר החשוד המרכזי במעשה. הליך ההסגרה ארך כארבעה חודשים. יממה לאחר מכן הגישה נגדו הפרקליטות כתב אישום

video
play-sharp-fill
תיעוד המעצר עם נחיתת החשוד בנתב"ג (דוברות המשטרה)

משטרת ישראל סיימה חקירת חשד לרצח עם הסגרתו לארץ של חשוד במעשה. ב-24 לספטמבר 2021 נפתחה ביחידה המרכזית של מרחב נגב במשטרת ישראל חקירה בחשד לרצח אחמד אלג'רג'אווי (30) על רקע נקמת דם ופציעת אדם נוסף באירוע ירי בבית קפה ברחוב הרצל/ סימלנסקי בבאר שבע.

עם התקדמות החקירה ולאחר מספר מעצרים שבוצעו, נודעה זהותו של החשוד העיקרי – אנאס אבו טהה (שנות ה-20 לחייו) מרהט.
בעקבות הודעה אדומה שהופצה נגדו לבקשת מדינת ישראל, הוא אותר ונעצר, לאחר שעל פי החשד היה בבריחה, במעבר הגבול בין טורקיה לבולגריה.

לאחר מעצרו בבולגריה הוגשה בקשת הסגרה על ידי המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה.
כנגד החשוד החל הליך הסגרה המלווה גם בידי מחלקת תיאום מבצעי משולב בחטיבת המודיעין של המשטרה. הליך ההסגרה התנהל מזה ארבעה חודשים ובסופו הוחלט על הסגרתו לישראל – שהתקיים בפועל לפני כשבוע. מעצרו של אבו טהה הוארך בחשד לרצח עד 25 לאוגוסט ומחר עם סיום ימי החקירה יובא בפני בימ"ש.

במהלך החקירה נעצר חשוד נוסף, תושב תל שבע כבן 22, בחשד להצתה ושיבוש הליכי משפט בין היתר בכך שהצית את הרכב ששימש לביצוע העבירה. הוא יובא מחר בפני בימ"ש המחוזי בבאר שבע.

הנרצח אלג'רג'אווי היה בעל עבר פלילי מכביד, שריצה מאסרים משמעותיים בפועל על מגוון עבירות נשק ושיבוש הליכי חקירה ומשפט. במהלך השנים האחרונות הוא נעצר מספר רב של פעמים, בחלקן הוא נהג לצלם את עצמו עם מה שנראה כמו כלי נשק.

הנרצח אחמד אלג'רג'אווי

בחודש אפריל אשתקד הוא נעצר בחשד שהצטלם עם נשק סמוך למשרדי ימ"ר נגב, שלגביו טענה הסנגורית שלו, עו"ד נטלי אוטן, כי מדובר בנשק "איירסופט". לפני מספר שנים הוא נעצר במסגרת חקירת רצח כפול של בני דודים ג'לאל ומוחמד אבו טהה, קרובי משפחתו של השופט נסר אבו טהה מבית המשפט המחוזי בבאר שבע. לאחר ימי חקירה רבים כל החשודים, שוחררו ללא כתבי אישום. הוא וחלק מבני משפחתו היו לא רק חשודים בעבירות פליליות שונות, אלא היו גם יעד לפגיעה, אביו אף נרצח לפני מספר שנים.

ברמה המודיעינית למשטרה ידוע על סכסוך מר בין המשפחות אלג'רג'אווי לבין משפחת אבו טהא. לאור כך, ניתן להעריך כי במסגרת חקירת הרצח הלילה ייבדק גם האם הרצח אירע במסגרת אותו סכסוך בין שתי המשפחות.

בעקבות הסגרת החשוד מחו"ל, אמר היום סנ"צ יוסי דורון מפקד ימ"ר נגב: "זמן ומרחק לא יהוו מפלט לאלו החשודים בעבירות בעבירות אלימות חמורה. השתמשנו במיטב האמצעים העומדים לרשות משטרת ישראל ומדינת ישראל תוך איתורו ומעצרו של החשוד אשר על פי החשד היה בבריחה מאימת הדין".

עדכון 25 אוגוסט
יממה לאחר הסגרתו של החשוד, הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד אבו טהה (19) הרצח, וכן נגד עוביידה אבו טהה (19) מרהט, בין היתר לאחר ששרף את הרכב ששימש את אנס בעת ביצוע הפשע.
מכתבי האישום שהוגשו על ידי עו"ד איילת קדוש עולה כי במהלך 2019 נחשד המנוח ברציחתם של אחיו של אנס ובן משפחה נוסף. על אף שהמנוח לא הועמד על כך מעולם לדין, החליט אנס לנקום בו, ולגרום למותו.

במהלך ספטמבר 2021 ,לאחר שאנס קיבל מידע כי המנוח נמצא בבית קפה בבאר שבע, הוא הצטייד באקדח והגיע לבית הקפה, שעה שהיה הומה אדם. לאחר שאנס הבחין במנוח יושב סביב אחד השולחנות שלף אקדח והחל לירות לעברו מטווח קצר, בכוונה לגרום למותו ותוך שהוא מסכן את חייהם של האחרים שישבו בבית הקפה אותה העת. לאחר מכן, נמלט הנאשם מבית הקפה, נכנס לרכב בו נהג חברו, והורה לו, תוך שהוא מאיים עליו באקדח, לנסוע במהירות מהמקום. בסמוך לביצוע הרצח, לאחר שנודע לעוביידה, בן דודו של אנס, על האירוע, הוא נתבקש להצית את הרכב ששימש את אנס וחברו לברוח מזירת הרצח כדי להשמיד ראיות, ואכן כך עשה כששרף את הרכב יחד עם אדם נוסף. כתוצאה מהאירוע נפצע המנוח פציעות אנושות ונפטר מספר שעות לאחר מכן בבית החולים. כמו כן אדם נוסף אשר ישב אותה העת עם המנוח בבית הקפה נפגע אף הוא מירי.

מספר ימים לאחר האירוע הנאשם נמלט מן הארץ לדובאי ומשם לטורקיה. זמן קצר לאחר מכן פתחה המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה בהליכים להסגרתו. במהלך אפריל השנה נעצר אנס בבולגריה ולאחרונה הוכרז שם בר הסגרה. בהמשך לטיפולה של עו"ד יעל הכהן מהמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, ב-16 לאוגוסט  הוסגר אנס לארץ.
לאבו טהה, המיוצג על ידי עו"ד נועם אליגון, יוחס רצח בנסיבות מחמירות; חבלה חמורה בנסיבות מחמירות; עבירות בנשק ותחמושת (נשיאה והובלה); איומים ושיבוש מהלכי משפט לעוביידה אבו טהה יוחס הצתה והשמדת ראיה.

בגין הרצח, התשתית הראייתית מתבססת על צילומי מצלמות אבטחה המתעדים את הרצח, את הנאשם ואת מסלול נסיעתו בסמוך לאירוע ולאחריו. עוד בתיק החקירה עדויות של עדים בזירה. הנאשם מצידו שמר על זכות השתיקה.
בנוגע לכתב אישום נגד עוביידה אבו טהה, המיוצג על ידי עו"ד עלי בו לבן, התשתית הראייתית נגדו מתבססת על הודאתו וצילומי מצלמות אבטחה מתחת דלק בהם הוא נראה מתדלק את הרכב של הנאשם ברצח, בסמוך לאחר הרצח.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *