טיפול קוסמטי בנמל אשדוד

שתף כתבה עם חברים

226 אלף פריטי קוסמטיקה בעלות של חצי מיליון שקל נתפסו במכולת כלי בית שהגיעה מסין. החשוד, רוני סוסר-מורנו, הודה כי הבריח את הפריטים מאחר שרצה להתחמק מתשלום מס ומבדיקת המוצרים על ידי משרד הבריאות

226 אלף פריטי קוסמטיקה שלא נבדקו על ידי משרד הבריאות נתפסו על ידי יחידת יס"מ אשדוד. בעל חברה לשיווק כלי פורצלן מתל אביב חשוד בניסיון להבריח אותם בתוך מכולה של כלי בית מזכוכית, חרסינה ועץ שייבא מסין.

לטענת רשות המסים, החשוד, רוני סוסר-מורנו, ביקש לשחרר מכולה שהוצהרה כמכילה כלי בית. מערכת הסיכונים הממוחשבת של המכס בנמל אשדוד החשידה את המכולה, ואכן כאשר נפתחה נתגלו בתוכה מאות ארגזים המכילים מוצרי איפור, טיפוח וקוסמטיקה אשר עלולים להוות סכנה בריאותית לציבור, בשווי של כחצי מיליון שקל.

החוקרים ערכו חיפוש במשרדי ובמחסני היבואן, במהלכו נתפסו מחשבים ומסמכים שונים. סוסר-מורנו הובא לחקירה ובה הודה בביצוע ההברחה, במטרה להתחמק מתשלום מס ומהליכי רישוי והוצאת אישורים של משרד הבריאות לשם ייבוא מוצרי קוסמטיקה. שופט בית משפט השלום באשקלון, עמית כהן, הורה על שחרורו של סוסר-מורנו בערבות, במטרה למצות את הליכי החקירה. זאת מאחר ולחוקרים נודע, כי בביצוע ההברחה מעורב אדם נוסף, אותו החשוד שנעצר סירב להסגיר, ואף לא גילה את שמו וזהותו.

בש"ע 53874-06-13

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *