בכתב אישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע טוענת פרקליטות מחוז דרום כי כ-100 ק"ג חשיש הוברחו ממצרים לישראל על ידי שני נאשמים, אשר שיתפו פעולה עם תושבי מצרים. עו"ד רחל אלמקייס טוענת בכתב האישום, כי שני הנאשמים הגיעו ב-28 באפריל לנקודת המפגש סמוך לציר פילדלפי בגבול ישראל מצרים, אליה הגיעו גם תושבי מצרים עם סולם וחמישה שקי סמים במשקל כולל של 92.8 ק"ג, השעינו סולם על הגדר, טיפסו על הסולם והשליכו את השקים אל הצד הישראלי של הגדר. או אז יצאו הנאשמים מרכבם, אספו את השקים והכניסו אותם לרכב.
לפי כתב האישום, כוח צה"ל אשר הבחין בהתרחשות והתמקם קודם לכן סמוך לנקודת המפגש, פתח בירי לעבר גלגלי הרכב על מנת למנוע מהנאשמים להימלט מהמקום וכדי לעצור אותם. הנאשמים – פאיז אלמיאטל (29) ויוסף אמיטל (25) מביר הדאג' – פתחו בנסיעה מהירה מהמקום ומהצד המצרי החל ירי לעבר כוח צה"ל. עוד נטען, כי הנאשמים המשיכו לנסוע כשהג'יפ הצבאי דולק בעקבותיהם, ובמהלך הנסיעה החלו להשליך את השקים מתוך הרכב לעבר הג'יפ הצבאי, באופן שסיכן את נוסעי הג'יפ הצבאי וכמעט גרם לנהגו לאבד שליטה ולהתהפך.
בכתב האישום נטען, כי הנאשמים המשיכו לנסוע עד שרכבם נתקע בחולות. או אז נעצרו הנאשמים על ידי החיילים. כתב האישום מייחס לנאשמים ביצוע עבירות של קשירת קשר לפשע, יבוא סמים מסוכנים, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, שיבוש מהלכי משפט ועוד. מלבד כתב האישום, הפרקליטות הגישה לבית המשפט גם בקשה לעצור אותם עד תום ההליכים המשפטיים נגדם, למרות שבחקירתם טענו כי נסעו לתומם ונתקעו בדרך בגלל פנצ'ר.









