ה"חתן" שמסתבך ללא הפסקה

שתף כתבה עם חברים

רפ"ק ניסן בן ארויה, חתנו של השר לביטחון פנים, הושעה בעבר על רקע אלימות יתר שהפגין, אבל חזר לשירות וקודם ליחידת העילית להב 433. בחודש אוגוסט הוא שוב הסתבך, הפעם בקטטה מיותרת בבריכת שחייה, אבל במח"ש שוב "מוותרים" לו על העמדה לדין פלילי ומסתפקים בהעמדתו לדין בפני בית הדין למשמעת של המשטרה 

חתנו של השר לביטחון פנים, רב פקד ניסן בן ארויה, לא מפסיק להסתבך.

בעבר, במסגרת תפקידו כקצין מודיעין במחוז מרכז של המשטרה, הוא היה מעורב בכמה אירועים של אלימות נגד עבריינים ובדוקאים, ואף הושעה לזמן מה מתפקידיו במשטרה. הקצין, שנחשב לקצין בילוש קשוח אשר התמחה בפעילות נגד ארגוני פשיעה באזור השרון במיוחד, הוחזר לעבודה ואף שובץ ביחידת העילית להב 433, אבל בחודש אוגוסט השנה הוא שוב נקלע לאירוע אלים, מה שכמעט הוביל אותו הפעם לספסל הנאשמים בבית המשפט, אבל בסופו של דבר הוא ייאלץ לחזור לספסלי הנאשמים של בית הדין למשמעת של המשטרה בלבד.

ב-25 לאוגוסט התפתח בבריכת השחייה של קיבוץ משמר השרון אירוע חריג. לפי מנהלי המתקן, שני גברים סירבו לשלם בכניסה לבריכה ואף עשו  בשטחה כבשלהם, שתו אלכוהול ועישנו נרגילות. במקום להתקשר למשטרה המקומית כנהוג, התקשרו מנהלי הבריכה למקורבם, רפ"ק ניסן בן ארויה, שמתגורר באזור השרון. בן ארויה נזעק למקום, ובעימות אלים וקולני שהתפתח בינו לבין שני האורחים הבלתי קרואים, הוא נפצע כתוצאה ממכה של בקבוק בראשו. בעקבות התקרית פנו המנהלים גם למשטרה המקומית, וזו עצרה אדם בשם גיא אבוטבול מנתניה, קרוב רחוק של משפחת הפשע המפורסמת, והוא נחקר בחשד שהוא זה אשר היכה את בן ארויה, אולם הוא הכחיש שעשה כן, וטען כי בן ארויה הוא זה אשר בא ב"פוזה" המאיימת הרגילה שלו ואף תקף אותו ואת חברו.

התקרית פורסמה באתר YNET ובעקבות הפרסום הגיש קצין משטרה לשעבר, עומרי עדיקה, תלונה למח"ש בדרישה להעמיד לדין פלילי את הקצין בן ארויה. השבוע התקבלה תגובת מח"ש, לפיה נמצא כי "לאחר שבחנו את חומר הראיות העברנו את התיק למחלקת המשמעת במשטרת ישראל, בהמלצה להעמיד את החשוד לדין משמעתי בפני בית הדין למשמעת של משטרת ישראל".

עדיקה הגיש היום ערר נגד החלטת מח"ש, והוא מבקש לשקול שנית את האפשרות להעמיד את בן ארויה לדין פלילי. לטענתו, המקרה של בן ארויה דומה למקרה של השוטר יצחק חסן שהועמד לדין פלילי על ידי מח"ש, על מעורבות בקטטה והורשע, אם כי ערער על ההרשעה, זוכה והוחזר למשטרה. "יש טעם לפגם בכך שמח"ש החליטה להעמיד לדין את השוטר חסן ואילו את רב פקד בן ארויה פטרו בדין משמעתי".

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *