אסי ועקנין נעצר במקסיקו והוסגר לארה"ב

שתף כתבה עם חברים

האמריקאים עצרו את אסי ועקנין על תיקים ישנים שנסגרו, כדי ללחוץ עליו להעיד נגד האחים אברג'ל. אחיו, חי ועקנין: "אין לנו עניין להעיד נגד האחים אברג'ל, כי הם לא עשו לנו דבר"

 הפוסט נכתב ביום שבת, 9 באפריל, 2011 בשעה 14:48

asi.vaknin
 

האם גוברת המצוקה של התביעה האמריקאית במשפט של האחים אברג'ל? אחרי המעצרים של גבי וסימה בן הרוש, שבין היתר נועדו ללחוץ עליהם להעיד נגד מאיר ויצחק אברג'ל, ביום חמישי נעצר במקסיקו והוסגר לשלטונות ארצות הברית גם אסי ועקנין, שלגביו נטען בכתב האישום נגד האחים אברג'ל כי הם סחטו אותו לבקשת גבי בן הרוש.

שלטונות ארצות הברית לא ביקשו מישראל או מדינות אחרות את הסגרתו של ועקנין, אולם ביום חמישי האחרון, כאשר הגיע למקסיקו אחרי שהות של כחודש בלונדון, הוא נעצר בשדה התעופה, שם נמסר לו כי הוא מבוקש בלוס אנג'לס. ועקנין הנדהם יצר קשר עם בני משפחתו בלוס אנג'לס ועם יצחק ארז, הקונסול הישראלי במקסיקו סיטי. תחילה סירב ועקנין לעלות על הטיסה ללוס אנג'לס, אבל בסופו של דבר הוא הועלה בכוח על הטיסה הראשונה ליוסטון, שם הוא נתון כעת במעצר עד שיועבר ללוס אנג'לס.

בינתיים ניסו בני משפחתו וחבריו לעורר את דעת הקהל בארץ, ובין היתר נמסר הסיפור לכתב "חדשות 2″ גיא פלג, שפירסם את הידיעה במדור החדשות של "מאקו". בני המשפחה של ועקנין מאוכזבים מפלג, שלדבריהם כרך את המעצר במשפט אברג'ל, בזמן שהובהר לו כי אסי נעצר בשל בקשת הסגרה מוטעית על תיקים ישנים משנת 2000, שנסגרו במהלך המאסר שריצה אז בפרשת זיוף כרטיסי האשראי, ולאחר שגורש מארצות הברית.

כמו כן הם טוענים, כי פלג ידע מצוין שאסי ועקנין הכחיש לכל אורך הדרך כי הוא נסחט על ידי האחים אברג'ל, שכן פלג ריאיין אותו לאחר שהגיש לבית המשפט המחוזי בירושלים, תצהיר בו הבהיר כי הוא לא נסחט על ידי האחים אברג'ל. דבר נוסף, פלג כתב כי גם האח של אסי, חי ועקנין, יושב כעת בכלא, בזמן שחי וענין שוחרר בחודש שעבר.

בימים הקרובים יועבר ועקנין ללוס אנג'לס שם הוא יעמוד למשפט על כמה תיקים של הכשלת שוטר ושיבוש הליכי חקירה, תיקים שנפתחו נגדו במהלך החקירה והמאסר שלו בפרשת זיוף כרטיסי האשראי בשנת 2000. מחלק מהאישומים זוכה ועקנין עוד טרם עזיבתו את ארצות הברית, אולם התביעה הגישה ערר על הזיכוי וחלק מהתיקים הוחזרו לבית המשפט לאחר שוועקנין כבר עזב את ארצות הברית. פרקליט המשפחה בלוס אנג'לס טען אמש, כי כל התיקים נסגרו בסופו של דבר, עקב הגירוש של ועקנין מארצות הברית לפני יותר מ-10 שנים.

גורמים במשפחת ועקנין העלו אתמול את ההשערה שמדובר בסחיטה, שכן המעצר המפתיע, ושליפת התיקים שנסגרו, נועדו להושיב את ועקנין במעצר, עם איום במאסר ממושך, הכל במטרה להלך עליו אימים כדי שיחזור בו מהתצהיר שהגיש לבית המשפט בירושלים, ויסכים להעיד נגד מאיר אברג'ל. פרקליט המשפחה קיים בנושא זה שיחה עם התובעים במשפט אברג'ל, שלדבריו הבהירו לו כי "אין קשר בין המעצר של אסי ועקנין לבין משפט אברג'ל". חי ועקנין, אחיו של אסי, אמר אתמול: "אין לנו שום עניין להעיד נגד האחים אברג'ל, כי הם לא עשו לנו דבר, ולא היו לנו שום עניינים איתם".

בהקשר זה חשוב לציין, כי חי ועקנין נשפט ל-10 שנות מאסר על הלבנת הון בפרשת הבנק למסחר עקב עדות עד המדינה, גבי בן הרוש, ופעמיים בוטל גזר הדין. לאחר הפעם השנייה הגיעו הצדדים להסכמה: התביעה תסתפק בתקופה שועקנין כבר ריצה, כמעט חמש שנים, והוא ישוחרר לאלתר. ואולם, עקב פרסום מגמתי על העסקה בעיתון "הארץ", לפיו ועקנין עושה עסקה בתמורה להפללה של האחים אברג'ל, ועקנין סירב לחתום על העסקה עד שהתביעה תוסיף סעיף מיוחד בו היא תצהיר כי ועקנין לא הפליל אף אחד הקשור במשפחת אברג'ל או ארגון פשע אחר.

בסופו של דבר סעיף כזה צורף להסכם הטיעון, חי ועקנין שוחרר מהכלא בתחילת חודש מרס והוא מועמד כעת לגירוש מארצות הברית, בכפוף לשימוע במחלקת ההגירה. מאחר והוא גדל בלוס אנג'לס מאז שהיה בן 3, נדחתה ההחלטה בעניינו עד חודש אוגוסט 2015. בשבועות האחרונים פוקדים את ביתו המפואר בלוס אנג'לס עשרות ומאות בני משפחה וחברים, אנשי עסקים בינלאומיים וסלבס מהוליווד וכל העולם.

בינתיים התהפך הגלגל, בן הרוש עצור על שלל עבירות שביצע כאשר היה נתון בפיקוח קצין מבחן, לאחר שהעיד נגד חי ועקנין, ואילו אשתו סימה אשר שוחררה בערבות רק לאחרונה תעמוד בקרוב למשפט – אלא אם כן ייעתרו בני הזוג להצעות של התביעה ויעידו גם נגד האחים אברג'ל.

תגובות

מאת מודה שקורא: 9 באפריל 2011 בשעה 21:02 מה,גיא פלג יצא שפן איזה מעפן

מאת בחור מהסצנה בלוס אנגלס לשעבר…: 10 באפריל 2011 בשעה 22:47 חברה , כולל אותך אמיר . אתם בכלל לא בכיון לגבי אסי ועקנין הבחור עשה את טעות חיו שהגיע למקסיקו. אני לא מבין איך יכל להיות כזה אדיוט. אין שום קשר לאחים אברגיל ולמשפט שלהם. התביעה שם לא בונה עליו כעל עד הגנה מרכזי. הכל מתחיל ונגמר בפרשת הונאות האשראי שהבחור ביצע בתחילת שנות ה2000 בלוס אנגלס , ובעקבות כך קיפל את הזנב וברח במהירות לישראל. לכן גם הכסף הגדול שהביא עימו לסוכנות דוגמנות ולחיים הטובים שהיו לו במשך שנים. רק דבר אחד הבחור לא לקח בחשבון . הבולשת הפדרלית ישבו לו על הזנב הרבה מאד זמן , והחברה הללו לעולם . אבל לעולם לא שוכחים. אפילו שאתה מגיע לקבר מכיוון שהבחור הינו באופן רישמי עדין תושב ארהב עם גרין קארד , ישנו הסכם לא כתוב שלהם עם המקסיקאים שהם מסגירים כל תושב ארהב מבוקש שמגיע לשטחם ובתמורה עוזרים להם עם החברה שלהם לכן לצערי הרב הבחור הולך לקבל צינור למשך הרבה מאד זמן על העברות ובעיקר על הבריחה. חבל אבל אלו הם החיים למי שלא חושב קדימה…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *