בשל מחלת נפש, עוכבו הליכים נגד נאשם באיומים

שתף כתבה עם חברים

הנאשם איים כי ירצח את גרושתו בעת שהיה במצב פסיכוטי פעיל, וסנגורו עו"ד אייל בסרגליק, פנה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לעכב את ההליכים נגדו. הבקשה התקבלה, והנאשם הועמד תחת צו פיקוח

ביקש להתאשפז, אבל שוחרר. מתוך הסרט קן הקוקיה

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נענה אתמול (25.6) לבקשתו של גבר חולה נפש לעכב את ההליכים המשפטיים נגדו, בשל הנסיבות המיוחדות של המקרה, שלטענת סנגורו, עו"ד אייל בסרגליק, כלל לא היה צריך להגיע לכדי תיק פלילי.

מהמכתב ששלח עו"ד בסרגליק ליועמ"ש בנובמבר האחרון, עולה סיטואציה קשה אליה נקלע הגבר, רק מאחר שביקש את עזרת המשטרה. מתברר כי מדובר במי שהוכר כנכה נפשי ב-100 אחוז, הסובל מ-OCD, כולל מחשבות שווא ודיכאון. האיש הגיע לתחנת המשטרה בראשון לציון, טען שהוא רוצה לרצוח את גרושתו, וביקש שישימו אותו במעצר כדי למנוע זאת. 

בחקירתו המשיך האיש לאיים כי ירצח את אשתו, את השופט, את עורך הדין של אשתו, ואפילו את השוטר שישב לצדו בחקירה. בשלב מסוים אף הבהיר כי לא יפגע באיש, וכי ביקש את עזרת המשטרה לאחר שביקש להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי, אולם שוחרר. עוד באותו יום, ה-17 בספטמבר האחרון, הוא נעצר והוגש נגדו כתב אישום בגין איומים. ב-2 באוקטובר שוחרר בתנאים מגבילים למעצר בית אצל הוריו.

במכתבו מסביר עו"ד בסרגליק כי הנאשם סובל כבר שנים ממחלת נפש, מתקשה לקיים קשרים חברתיים ומטופל בכדורים. בגלל תופעות לוואי של הכדורים, המשיך עו"ד בסרגליק, הכוללים דיכאון וחולשה גופנית קשה, הפסיק הנאשם ליטול אותם כשבועיים לפני האירוע בגינו נעצר.

עו"ד אייל בסרגליק

במכתב מתואר אדם רגיש מאוד, לאנשים ולבעלי חיים, שמעולם לא פגע באיש, ובגלל מחשבות השווא חשש כי הוא עומד לפגוע במישהו, ולכן פנה לבקש עזרה. "מרשנו פנה לקבל עזרה מהגורם הלא רלוונטי, קרי משטרת ישראל", כתב עו"ד בסרגליק. "הוא סבר באמת ובתמים שהוא יקבל עזרה. ברור כי אם היה פונה לגורם מקצועי טיפולי שהיה ער למצבו הרפואי, לא היה עומד כיום בפני כתב אישום".

עו"ד בסרגליק ועו"ד שי טייב ממשרדו שטיפלו בתיק הוסיפו כי גרושתו של הנאשם אישרה כי אינה מרגישה מאוימת, וכי היא כלל לא בקשר אתו. בנוסף, הובאה חוות דעת של ד"ר ירמי הראל, פסיכיאטר בכיר במרכז יום לטיפול בנפגעי ראש בבית החולים לוינשטיין, שקבע כי "הנבדק סובל מסכיזופרניה עם הפרעה כפייתית טורדנית ודכאון. בזמן ביצוע העבירה היה הנבדק במצב פסיכוטי פעיל".

אתמול, כאמור, הודיעה אושרת שמואל, ראש ענף המחלקה לעיכוב הליכים בפרקליטות, כי היועמ"ש החליט לקבל את בקשתו של הנאשם, וכי הוא מאשר את עיכוב ההליכים. ההחלטה מותנית בכך שהנאשם יעמוד תחת צו פיקוח למשך שנה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *