פרקליטות מחוז תל אביב הגישה (חמישי, 21.6) כתב אישום בתיק תחנות הסמים הגדולות בתל אביב. כצפוי, הנאשם המרכזי הוא מאהר עבאס (53), ויחד איתו נאשמים 19 נאשמים, ביניהם בנו ויסאם (28) ובתו איה (23) עבאס.
הפרקליטות תנסה להרשיע את כלל הנאשמים בתיק בעבירות לפי חוק המאבק בארגוני פשיעה, כל אחד לפי חלקו, ובין היתר בעבירות סחר בסמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה (עבירות מרובות), החזקת כלים להכנת סם מסוכן במסגרת ארגון פשיעה (עבירות מרובות), החזקת סם שלא לצריכה עצמית במסגרת ארגון פשיעה (עבירות מרובות), סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה במסגרת ארגון פשיעה, עבירות מס, הלבנת הון ועבירות נוספות.
מכתב האישום שהוגש באמצעות עורכי הדין פנינה לוי ומוסא עבאס עולה, כי הארגון הפעיל תחנות סמים ברחובות מנחם בגין ושדרות הר ציון בתל אביב, לפחות מחודש מרס 2017 ועד לחודש מאי 2018. לטענת הפרקליטות, מאהר עבאס עמד בראש הארגון ולפיכך הוא נאשם בניהול ארגון פשיעה. עלי מזאועה (42), ששימש כסגנו של עבאס וכמספר 2 בארגון, נאשם אף הוא בניהול ארגון פשיעה. יתר הנאשמים נאשמים כפעילים בארגון הפשיעה.
לפי כתב האישום, עבאס גייס את הנאשמים לארגון, שילם את שכרם, רכש את הסמים והיה אחראי על החלוקה, ההפצה והמכירה בתל אביב. כך למשל נטען כי לשם קידום מטרות הארגון, הוא גייס בין היתר את דיב אל-תרתיר (29), נאשם נוסף לו היו קשרים עם ספקי סמים מלוד, כדי שזה ירכוש עבור הארגון באופן סדיר את הסמים וידאג להובלתם.
עוד עולה מכתב האישום, כי הארגון הקים תחנת סמים תורנית, בהתאם לתקופה בה פעל. מתוך התחנה, כך נטען, חברי הארגון מכרו הרואין וקוקאין לאורך כל שעות היממה, שבעה ימים בשבוע.
הפרקליטות מוסיפה וטוענת, כי מאהר עבאס נהג מעת לעת, בתכיפות יומיומית או בכל יומיים, להתקשר לדיב ולהנחותו לרכוש עבור הארגון כמות גדולה של סמים בלוד, כדי לחדש את המלאי לתחנת הסמים של הארגון. שיחות הטלפון שבהן סוכם על רכישת הסמים נערכו תוך שימוש לכאורה במילות קוד. לאחר תיאום העסקאות, מאהר עבאס או מזאועה נהגו להגיע ביחד או לחוד מתל אביב ללוד, במועד שנקבע מראש, על מנת לשלם תמורת הסמים שנרכשו על ידי דיב.
עוד עולה מכתב האישום, כי במקביל לפעולת התשלום בלוד, אחד מחברי הארגון האחראים על כך נשלח בהוראת מאהר או עלי אל מאחורי בית ספר בתל אביב ולקבל שם את משלוח הסמים מדיב, שהיה צריך לוודא סימולטנית כי התמורה הועברה. לאחר מכן, חבר הארגון שקיבל לידיו את משלוח הסמים מידי דיב, הוביל אותו לאחת משלוש דירות שנשכרו או הוחזקו על ידי שלושה נאשמים אחרים.
כל משלוח שהועבר אל מי מחברי הארגון כלל כ-450 מנות קוקאין וכ-550 מנות הרואין.

מכתב האישום ניתן ללמוד על התפקידים של מי מהנאשמים בארגון. כך למשל נטען, כי אחד מתפקידיו של טל איליאס (45) בארגון היה תצפיתן. לפי הפרקליטות, כאשר היה מבחין במשטרה שמגיעה אל מתחם התחנה, נהג לצעוק את המילה "מוקו" כשם קוד להגעתם של כחולי המדים.
עוד דוגמא אפשר למצוא בתפקידו של מוחמד חסאנין (31) המכונה "מידו", שניהל את תחנת הסמים ודאג ל"שירות לקוחות" – הוא העביר תלונות של צרכנים על הסמים לעלי, כדי שזה יפעל לשיפור איכות הסמים וטעמם.
כתב האישום כולל כאמור גם עבירות כלכליות. נטען בהן כי בשנת 2017 ההכנסה של מאהר עבאס מסחר בסמים היתה בשווי כולל של 35 מיליון שקל. בשנת 2018, כך נטען, הכנסתו היתה למעלה מ-15 מיליון שקל. נטען כי הוא התחמק מתשלום מס וכאן סייעו לו ילדיו, שנרשמו כבעלים של שתי חנויות בגדים, מוסך וקיוסק. לפי הנטען, מי שניהל בפועל את בתי העסק והזרים אליהם את כספי הסמים היה מאהר עבאס. בהקשר זה אפשר לציין כי כאשר נשאלו בחקירה ילדיו מהיכן ההון העצום שנרשם על שמם, המאפשר להם לנסוע על מכוניות יוקרה כמרצדס ואאודי, הם טענו כי ירשו כסף רב מסבתם אשר מתגוררת בצפון, אולם הסבתא הכחישה זאת, וגם ראיות אחרות סותרות גרסה זו.
![]() |
![]() |
![]() |
"מסוכנותם של המשיבים נלמדת לא רק מטיב האישומים המיוחסים להם, אלא גם מהיותם חברים בארגון פשיעה: המדובר בקבוצה מאורגנת באופן שיטתי, סדור והירארכי לשם ביצוע עבירות מן החמורות ביותר בספר החוקים. ממש כמכונה משומנת שלא עוצרת לא ביום ולא בליל, לא בשבת ולא בחג. 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע – משך 15 חודשים", נטען בבקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים, וגם בבקשה להארכת התנאים המגבילים שבהם שוחררו שני ילדיו של עבאס.
כתב האישום החמור נשען בין היתר על האזנות סתר שביצעה המשטרה לראשי הארגון ולחבריו, בהן נשמע מאהר עבאס אומר: "אנחנו מרעילים את כל תל אביב". כמו כן בתיק החקירה תיעוד מעקבים ותצפיות , תפיסות סמים, עדויות של לקוחות, תיעוד קניות מבוימות על ידי שוטר סמוי ועוד.
בתיק נאשמים גם תאמר אלדיה (32), עמאד אבו דין (22), מוחמד מזאועה (26), איאד אבו ריזק (30), פאדי אבו ריזק (20), אדהם פרא (24), חמיס אבו סרארי (24), בלאל אבו סייף (28), פאדי עבאס (22), שיאן הונדא (30), ארתור ניסימוב (30), יגאל שמואלי (57) וסנאד שאער (21). רובם של החשודים ככולם שמרו בחקירותיהם על זכות השתיקה.
את עבאס מייצג עו"ד מחמוד נעאמנה. את יתר הנאשמים מייצגים עורכי הדין ווליד כבוב, שאדי כבהא, פנינה לוי, מוסא עבאס, מיכל קורן, מור ברכה ויהונתן קמיל.














ממש עורכי דין תותחים ונראה שהם ישפטו להרבה שנים!!!