
כתב אישום הוגש (שלישי, 12.6) נגד אבי ביטון (58), מוטי יוסיפוף (51) ואיתן קופלוביץ' (46) מאילת, בטענה שקשרו קשר לייבא 102 ק"ג קוקאין שנתפסו בקולומביה, ובייבוא בפועל של 10 ק"ג. כתב האישום אמנם לא חושף האם אנשים נוספים עמדו מאחורי התוכנית הגרנדיוזית, אולם מתברר כעת כי בנוסף לסוכן המשטרתי שהופעל בארץ, מעבר לים הופעל גם סוכן קולומביאני שהביא להפללתם של המעורבים.
לכתבה על חשיפת החשודים ומעצרם – לחצו כאן.
על פי כתב האישום, עוד לפני ה-24 באפריל קשרו יוסיפוף, ביטון, קופלוביץ' ואחרים לייבא את הסמים, בשווי כ-40 מיליון שקל, לישראל במסגרת התוכנית סוכם כי ביטון יעמוד בקשר מול המשלחים בקולומביה, ואילו הסמים ישלחו באמצעות ספינה לארץ. לפי האישום, ביטון וקופלוביץ' היו אמורים להיות אחראים על קבלת הסמים בארץ, והאחרון גם היה אחראי על הובלת הסמים לאילת.

לפי האישום, ביטון הצטייד בטלפון נייד "פריפייד" ששימש אותו ואת יוסיפוף ליצירת תקשורת אודות העסקה. בהתאם, משלוח ובו 95 ק"ג קוקאין נשלח לישראל, מחולק ל-100 יחידות אריזות, אולם הוא נתפס על ידי גורמי האכיפה בקולומביה. במסגרת פעילות משטרתית הועברו 10 אריזות, במשקל כולל של כ-10 ק"ג לישראל. יתר הסמים נותרו בידי משטרת קולומביה. בהמשך, כך על פי כתב האישום, לכל אחד מארבעת השקים הוכנסו 25 אריזות: אריזה אחת הכילה קוקאין ו-24 אריזות הכילו חומר דמה ארוז באופן דומה.
השקים נמסרו לידיו של סוכן משטרתי, שהוןחה למסור את הסמים למי שידרוש אותם בארץ. במסגרת התוכנית, ב-2 במאי סמוך לשעה 20:00, נציג אלמוני מטעם המשלחים התקשר לסוכן, וידא שהסמים בידיו והודיע כי יצור עמו קשר בחלוף יומיים, ימסור לו את שם הקוד ("ספירו") ויבקש ממנו את הסמים. עוד באותו הערב, סמוך לשעה 23:30, ביטון – לו עסקים וקשרים רבים בחו"ל – טס לקולומביה. ב-7 במאי, במהלך שהותו שם, הוא התקשר ליוסיפוף והנחה אותו לפגוש את איש הקשר (הסוכן) ולקבל את הסמים.

לאחר תיאום בין יוסיפוף והסוכן, ב-8 במאי נפגשו השניים סמוך לדוכן פלאפל בנתניה כדי לסכם את דרך העברת הסמים. מהחקירה עולה, כי באותה פגישה וגם בשיחות מאוחרות יותר, שלא בהתאם לתוכנית הקשר המקורית התנה הסוכן בפני יוסיפוף את העברת הסמים בתשלום של 30 אלף דולר, וסכום נוסף של 10,000 דולר בשל העיכוב בהעברת הסם. כדי לפתור את המחלוקת הכספית, ביטון ויוסיפוף סיכמו שביטון ישוחח עם המשלחים שיורו לסוכן למסור את הסמים ללא דיחוי, ובמקביל סיכמו יוסיפוף וקופלוביץ' שהאחרון יגייס את הכסף.
בהמשך, כך נטען, יוסיפוף סיכם עם הסוכן שהעסקה תתבצע ב-14 במאי. לאחר מספר פגישות המחלוקת לא נפתרה ולכן סיכם יוסיפוף עם הסוכן כי יעביר לו 17,500 דולר ושתי אריזות קוקאין, מתוך הסמים, כפיקדון, אותם יקבל יוסיפוף בחזרה לאחר העברת יתרת התשלום. עוד באותו ערב הגיע יוסיפוף ברכבו יחד עם אדם נוסף לתחנת דלק בכביש 6, בקרבת מחלף דניאל, ונפגש עם הסוכן לצורך העברת הסמים. במעמד זה העביר יוסיפוף לסוכן 14,500 יורו במזומן, ובהתאם לסיכום הוציא הסוכן מאחד השקים אריזת סם ואריזה שנחזית להיות אריזת סם, ששימשו כפיקדון.
בהמשך, כך על פי כתב האישום, יוסיפוף לקח מרכבו של הסוכן שני שקים שהכילו אריזות קוקאין במשקל של כ-1.2 ק"ג, ואריזות דמה, והעביר אותם לרכבו. מיד לאחר מכן זינקו לעברו בלשי משטרה ועצרו אותו ואת יתר המעורבים, בהם ביטון שנעצר בקולומביה וגורש לישראל.
ביטון, יוסיפוף וקופלוביץ' הואשמו, כל אחד על פי חלקו, בקשירת קשר לפשע, ייבוא, ניסיון ייבוא, החזקת סם שלא לשימוש עצמי וניסיון להחזקת סם שלא לשימוש עצמי. כתב האישום נגד השלושה – שמיוצגים על ידי עורכי הדין אייל אוחיון, נס בן נתן, נדיר ברנסי ואורי בר-עוז – מתבסס על שורת ראיות שאספו חוקרי היאחב"ל. כך למשל, בידי המשטרה האזנות סתר בהן מתועדת התנהלותו של ביטון מול יוסיפוף בכל הנוגע לקבלת הסמים וניסיונותיו לפתור את המחלוקת הכספית, תוך שהם משתמשים במילות קוד. בביתו של ביטון נתפס טלפון נייד מבצעי. ביטון זיהה את עצמו ואת יוסיפוף בחלק מהשיחות. בידי המשטרה גם חיקור דין ודוחות אודות תפיסת הסמים, שהתקבלו מהרשויות בקולומביה.
![]() |
![]() |
![]() |
בידי הפרקליטות גם צילומי אבטחה המתעדים את יוסיפוף נוטל את השקים מהסוכן כשהוא עוטה על ידיו כפפות. בידי החוקרים גם האזנות סתר רבות בהן נשמע יוסיפוף משוחח עם הסוכן, עם ביטון ועם קופלוביץ'. בחקירתו הכחיש יוסיפוף כל קשר לייבוא סמים, טען כי הגיע למקום המפגש משום שאדם שאינו מכיר הציע לו להעביר שקים ממקום למקום תמורת 15 אלף שקל. בהמשך, כאשר הוטח בו כי אותו אדם אלמוני הוא סוכן משטרתי, יוסיפוף שינה את גרסתו ואמר כי אמור היה לשלם לסוכן כסף, בהתאם לדרישתו, אולם הכחיש את ביצוע יתר המעשים ולאחר מכן שמר על זכות השתיקה. עוד מציינת הפרקליטות כי יוסיפוף נתפס בשורה של שקרים, ואם לא די בכך – ברשותו נתפס פתק בו כתובות המילים "ספירו" ו"וילסון", ומספר הנייד של הסוכן. באחת ממילות הקוד הוא עשה שימוש בשיחה הראשונה עם הסוכן.
בתיק החקירה גם גרסתו המפלילה של קופלוביץ', לפיה יוסיפוף ידע שמדובר בקוקאין ועדכן אותו בכך. במהלך העימות ביניהם בחדר החקירות, קופלוביץ' חזר על גרסה זו ויוסיפוף הפציר בו לשתוק. בחקירתו הודה קופלוביץ' במרבית עובדות כתב האישום, למעט בכך שידע מראש מה משקל הסמים. גרסתו וההתנהלות קיבלה חיזוק במספר עדויות שגבו החוקרים מנהג מונית שקופלוביץ' ביקש את הסיוע שלו בהעברת דברים ועדותו של אדם נוסף שהיה עצור ושוחרר, ששימש כנהגו של קופלוביץ'.
מבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה נגד השלושה עולה, כי באמתחתו של יוסיפוף שש הרשעות קודמות בעבירות סמים, אלימות, מרמה ועבירות נוספות. כפי שפורסם לראשונה ב"פוסטה" שמו של יוסיפוף עלה כבר בשנת 2007 בנסיבות של ארגון פשיעה, כאשר היה אחד מתוך 24 שהורשעו בשנת 2007 בתיק ארגון הפשע של אסי אבוטבול, בעבירות סחיטה ואלימות כלפי אנשי עסקים בארץ ובחו"ל. בשנת 2004 הוא גם נמנה עם 17 חשודים בפרשת ספינות הימורים באילת, בה נעצרו בזמנו גם צ'רלי ופרנסואה אבוטבול. ככל הידוע הוא לא הואשם בפרשה זו, אך נחשד עם פרוץ הפרשה כי היה בעל חברה שדרכה הולבנו כספי הימורים.
לחובתו של קופלוביץ' שש הרשעות בעבירות סמים, מרמה, זיוף ועוד, שבגינן ריצה 20 חודשי מאסר.
יש לציין כי בפרשה היו עוד מספר חשודים – אשר היו מיוצגים על ידי עורכי הדין בני נהרי, שוש חיון, מיקי חובה, רוית מוחבר ואורלי עזר – אשר שוחררו ולא הואשמו.













פשששש השמן יצא מלשין
המשטרה מנהלת הכל