
יעקב אליס (51) מאור יהודה, שהורשע בעבירה של החזקת כלים להכנת סם בתיק מעבדת סמים שבה גודלו עשרות קילוגרמים של קנאביס, לא ירצה מאסר בפועל. זאת, לנוכח הסדר טיעון שבמסגרתו הוטל עליו מאסר על תנאי בלבד.
על פי כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בתל אביב, בשנת 2016 שכר נאשם מס' 1 בפרשה, יוסי מישלי, דירה ברמת פינקס, ועוד לפני מאי 2017 הוא הקים בדירה מעבדה לגידול קנאביס שבה התקין ציוד רב הדרוש לגידול מריחואנה בתנאי מעבדה. בעת פשיטת המשטרה על המקום נמצאו שתילי סם במשקל של 45 ק"ג. עם הגעת השוטרים נתפס אליס במעבדה בעודו גוזם את פרחי הקנאביס במספריים, משל היה גנן של ממש.
בתחילה מישלי הואשם בגידול והחזקת סמים, בעוד שאליס הואשם בסיוע והחזקת סמים. לאחר משא ומתן בין סנגורו של אליס, עו"ד יצחק איצקוביץ', לבין הפרקליטות, כתב האישום תוקן כך שאליס הואשם והורשע בהחזקת כלים המשמשים להכנת סמים. ההסדר, שהוצג לפני ימים אחדים בבית המשפט, כלל גם הסכמה לכך שהצדדים יעתרו במשותף לעונש מאסר על תנאי וקנס. הפרקליטות נימקה את ההסדר בחלקו היחסי של אליס במעשים, נסיבותיו האישיות, עברו הפלילי הישן ומצבו הבריאותי. השופט צחי עוזיאל גזר תשעה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 2,000 שקל.
![]() |
![]() |
בהקשר זה יש לציין כי בנובמבר אשתקד נגזר דינו של הנאשם המרכזי, מישלי, שהיה מיוצג על ידי עו"ד משה סוחמי. מישלי הורשע בגידול סמים ובהחזקת סמים בשני תיקים שונים שצירף יחד במסגרת ההסדר. בתיק הראשון הורשע בגידול 250 שתילים במשקל של 41 ק"ג ובתיק השני הורשע בגידול שתילי קנאביס במשקל של 45 ק"ג (התיק בו היה מעורב עם אליס). בית משפט השלום ברחובות גזר עליו בזמנו 30 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים ופסילת רישיון.











