המחברת שהפלילה את מגדל המריחואנה ממושב חדיד

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום נגד צעיר מהמושב שגידל בבית שכור 302 שתילים בשווי כ-5.5 מיליון שקל * בין הראיות: מחברת ובה רישומים אודות הגידולים

מעבדת מריחואנה משוכללת (צילום ארכיון להמחשה)

כתב אישום הוגש נגד גל-אל וקנין (26) ממושב חדיד שליד מודיעין, בטענה שגידל סמים בשווי מיליוני שקלים.

על פי כתב האישום, שהוגש בתום חקירת משטרת ראש העין, בחודש אוגוסט 2017 שכר וקנין בית קרקע במושב תמורת 5,000 שקל לחודש. בחדרי הבית הקים מעבדה לגידול קנאביס בכמות מסחרית. נטען כי הוא צייד את המעבדה בכל הציוד הדרוש למעבדת הידרו, בכלל זה נורות הלוגן תלויות, מאווררים, מזגנים, שנאי חשמל, מפוחי אוויר ומכשירי חשמל נוספים. כמו כן נטען כי צייד את המעבדה בחומרי דישון, בצינורות השקיה, במשאבות מים ועוד. מכתב האישום עולה כי לשם הפעלת המעבדה הוא חיבר את הבית לרשת החשמל באמצעות כבל פיראטי, מבלי לשלם עבור החיבור או הצריכה. שווי החשמל שנגנב לכאורה: 58 אלף שקל

התביעה טוענת כי בחודשים שחלפו מאז הקים את המעבדה ועד למעצרו ב-16 באפריל, וקנין הפיק קנאביס. בעת הפשיטה על המקום נתפסו 302 שתילים במשקל 11 ק"ג נטו. בפרקליטות העריכו כי שווי הסמים שנתפסו כ-5.5 מיליון שקל. כמו כן נמצאו במקום משקל אלקטרוני, וכ-20 גרם קנאביס נתפסו בביתה של בת זוגו של הנאשם.

עו"ד משה סוחמי עו"ד טל ליטן

כתב האישום מתבסס על הודאתו של וקנין בהפעלת המעבדה, וגם על ראיה מיוחדת וחשובה בפני עצמה – מחברת ובה מידע בכתב ידו של וקנין, עם רישומים שערך אודות הגידולים והממצאים שנתפסו במעבדה עצמה. חרף הכמות הגדולה שנתפסה, בחקירתו טען כי גידל את הסמים לשימוש עצמי.

מבקשת מעצר עד תום ההליכים שהוגשה בעניינו של וקנין עולה, כי באמתחתו שלוש הרשעות קודמות בעבירות גניבה, סמים ואלימות. כמו כן, תלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי בר הפעלה של שבעה חודשים.

לבקשת סנגוריו של הנאשם – עורכי הדין משה סוחמי וטל ליטן – הדיון בעניינו נדחה לצורך לימוד חומרי החקירה. בינתיים הוארך מעצרו בבית המשפט המחוזי מרכז עד להחלטה אחרת.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *