
בית משפט השלום בבאר שבע הורה לעצור עד תום ההליכים את המעצר של אסף קדושים (31) מנתיבות המואשם בעבירות הונאה רבות וביצוע עוקצים בכחצי מיליון שקל.
כתב האישום שהוגש באמצעות עו"ד עפרה לוי, מייחס לו עבירות רבות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש במסמכים מזויפים בכוונה לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התחזות, הונאה בכרטיסי חיוב ועוד.
מכתב האישום עולה, כי קדושים, בעל עסק עצמאי לשעבר להתקנת מזגנים, הזמין ציוד בשווי של 200 אלף שקל מסניף נתיבות של חברת "אלקטרה", ומסר תמורתם שיקים שחוללו מחשבונות מוגבלים וסגורים או שיקים גנובים שבוטלו על ידי בעלי החשבון. מדובר בספק ציוד מנתיבות איתו הוא עבד מאז אוגוסט 2014, ולאחר שרכש את אמונו ביצע את העוקץ לכאורה בתוך חודש אחד, בסוף השנה שעברה.
הנאשם קדושים, נטען, הונה גם חברות תקשורת באופן שיטתי. מחברת פרטנר, למשל, רכש מכשירי טלפון, מצלמות, טאבלטים, אקס בוקס ומוצרים נוספים, בשווי של 88 אלף שקל. חלק מההזמנות ביצע באמצעות מסירת פרטי חשבון נאמנות בו הוא הנהנה, אך אינו מורשה חתימה; מדובר בחשבון אשר דרכו קיבל כספי פיצויים ממס הכנסה, אך החשבון לא מאפשר ביצוע כל פעילות עסקית אחרת. נטען כי קדושים הציג מסמכים מזויפים כבעל החשבון וכבעלים של חברות שונות וזייף חתימות של עורך דין. לפי כתב האישום, במקרים אחרים מסר בטלפון לנציגי פרטנר פרטי תעודות זהות וכרטיסי אשראי גנובים והתחזה לבעליהם.

זאת ועוד, לפי האישום הוא רכש מנציגת חברת "הוט מובייל" בקניון הנגב בבאר שבע שלושה מכשירי אייפון 6 בשווי של 15 אלף שקל, בדרך דומה של "חיוב" חשבון הנאמנות. מנציג חברת פלאפון הוא ניסה לכאורה לקנות ארבעה מכשירי גלאקסי 6 בכ-20 אלף שקל.
בכתב האישום נטען עוד, כי הנאשם בילה חופשה באילת עם חבריו, על חשבון בעלת כרטיס אחר שנגנב: נטען כי בתחילת ספטמבר הוא הזמין מ"וואלה טורס" חדרים במלון המלך שלמה באילת, לו ולשלושה חבריו, בעלות של 4,000 שקל. וואלה טורס חייבה את כרטיס האשראי. כשמעשה המרמה לכאורה התגלה, כמו בהונאות של חברות התקשורת – גם כאן החברה עצמה נשאה בהפסד הכספי.
לפי כתב האישום, קדושים גם ביצע 30 תידלוקים בתחנות דלק של דור אלון ב-8,000 שקל, באמצעות כרטיס תדלוק שלא ברור איך הגיע לידיו, ובאמצעות כרטיס אשראי גנוב רכש מוצרים בתחנות סונול בכ-5,000 שקלים. בסך הכל נטען, כי בשנה האחרונה ביצע במרמה עסקאות בכ-400 אלף שקל וניסה לקבל סחורות נוספות ב-80 אלף שקל, בהונאות שהתגלו מבעוד מועד.
בבקשה למעצרו עד תום ההליכים נטען, כי בתיק עדויות המפלילות אותו בקבלת סחורות עבור שיקים שחוללו, מציאת פרטי כרטיסי אשראי גנובים במכשירי הטלפון שנתפסו ברשותו, צילומים שלו בתחנות הדלק מתדלק באמצעות כרטיס שאינו שלו, תלונות מפורטות מחברות התקשורת, צילומים של מסמכים מזויפים שמסר ונתפסו במכשירי הטלפון, ועוד.
השופט דניאל בן טולילה כתב בהחלטתו להאריך את המעצר עד תום ההליכים, כי עילת המעצר קמה נוכח ריבוי האישומים, השיטתיות, היקף המרמה וריבוי דפוסי ההתנהלות וסוגי ההונאות. "כמכלול ניתן לומר שמדובר באדם בעל תחכום רב ויכולת רבה
עדכון
בהמשך למעצר נשפט קדושים ל-24 חודשי מאסר בכלא, במהלכם מדווחת הסנגורית שלו, עו"ד יפעת כהן, ,הוא עשה כברת דרך בעת ריצוי מאסרו, קיבל אחריות וחרטה מלאה על מעשיו, ועבר הליך שיקומי במסגרת מאסרו בקבוצות טיפול לעברייני מרמה".









