זוכה מסחיטת הורים באמצעות תמונות עירום של בתם

שתף כתבה עם חברים

פרשה שהסעירה ישוב בגליל הסתיימה בהרשעת צעיר מגוש חלב בהחזקת חומרי תועבה ושיבוש הליכים בלבד, ותיבחן האפשרות לאי הרשעה שלו

שלושים אלף שקל עבור התמונה. צילום אילוסטרציה

בית משפט השלום בקריית שמונה זיכה בשבוע שעבר (5.3) צעיר בן 23 מגוש חלב, מעבירות של סחיטה באיומים, פרסום תועבה ובו דמות של קטין, והטרדה מינית. עם זאת הרשיע אותו בית המשפט בעבירות של החזקת פרסום תועבה ושיבוש הליכי משפט. בכך הסתיימה עבורו פרשייה שהעסיקה את הישוב השקט יותר משנתיים.

לפי כתב האישום, ב-20 בינואר 2016 נוצר קשר בין ו' לבין קטינה בת 12, תושבת אחד הישובים בגליל, שלהוריה עסק סמוך לזה של הנאשם. במסגרת הקשר איים ו' על הקטינה, והורה לה לשלוח אליו תמונות עירום שלה. לאחר ששלחה, יצר ו' קשר עם הנאשם, והראה לו את התמונות. הנאשם זיהה מיד את הילדה, וכך גמלה בו ההחלטה לנצל את התמונות למטרות רווח.

השניים סיכמו כי הנאשם יבקש מהורי הילדה 30 אלף שקלים תמורת אי פרסום התמונות, ויעביר חלק מהסכום ל-ו'. ב-26 וב-27 בינואר 2016 יצר הנאשם או מי מטעמו קשר עם ההורים ודרש את הסכום עליו סוכם. נטען כי הנאשם אף שלח להורים תמונות להוכחת כוונותיו, אלא שהאב פנה למשטרה, וכך נעצר הנאשם.

לפי כתב האישום, לאחר מעצרו של הנאשם קיבל האב שתי שיחות נוספות בעלות אופי דומה, מאדם שזהותו אינו ידועה: שלם 30 אלף שקלים או שנפרסם את התמונות של בתך. עוד נטען כי הנאשם הורה ל-ו' למחוק את ההודעות והשיחות ממנו.

השופט מורן מרגלית הבהיר מיד כי הוא מזכה את הנאשם מהאישומים הכבדים נגדו. אז התפנה להסברים באשר לאישומים על החזקת פרסום תועבה ושיבוש הליכי משפט, וקבע כי לאחר ניהול התיק, אין מחלוקת באשר לקיומן של ראיות. לפיכך, הרשיע אותו בעבירות אלה בלבד.

גם בבואו להסביר את הזיכוי, השופט מרגלית לא החזיק את הצדדים במתח. "כבר בתחילה יצוין", כתב, "כי בפני בית המשפט לא מצויה ראיה ישירה המלמדת על שליחת תמונותיה של הקטינה ממכשיר הטלפון הנייד של הנאשם למנויים אחרים, ובכללם למנויים מהם בוצעו שיחות הסחיטה והועברו תמונתיה של הקטינה להוריה".

במהלך המשפט הצליח הסנגור, עו"ד תומר שורץ ממשרד דביר רייכרט שורץ, להוכיח כי ו', שהעביר את התמונות לנאשם והפליל אותו במשטרה ובבית המשפט, שיקר פעמים רבות ואף טען כי הוא מזהה את הנאשם בשיחות הסחיטה המוקלטות, זאת למרות שהנאשם היה עצור באותו זמן.

העד שיקר. עו"ד תומר שורץ

השופט מרגלית קבע כי אכן יש סתירות מהותיות בעדותו של ו', וכי יתכן שדווקא מי ששלח את התמונות לפלאפון של הנאשם הוא זה שהפיץ את התמונות, ואלו עשו דרכן לחבורה שפעלה באופן מתוחכם וזהיר על מנת לסחוט את הורי הקטינה. לקראת גזר הדין התבקש תסקיר מבחן, ובשל גילו הצעיר של הנאשם והיעדר עבר פלילי, תיבחן האפשרות לסיים את התיק ללא הרשעה.

עו"ד שורץ: "כפי שטענו כבר לפני שנתיים, הבחור הצעיר אותו אנו מייצגים לא סחט ולא ניסה לסחוט כספים מהורי הקטינה באמצעות תמונותיה. זהו מעשה בזוי, וצר לנו שבחור צעיר ללא עבר פלילי נאלץ להתמודד עם האשמה כה קשה. בית המשפט ניתח היטב את חומר הראיות, ולהבנתנו הגיע למסקנה הנכונה. כעת יוכל הבחור הצעיר לחזור למסלול חייו ואנו מלאי סיפוק מכך". 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *