שלוש שנות מאסר למגדל 170 קילו קנאביס

שתף כתבה עם חברים

גד פרץ טען כי התכוון לחכות עד אשר מכירת קנאביס תהיה חוקית בישראל. השופט לא האמין לו אך התחשב בטיעוני הסנגורים ובכך ש"הסם נתפס במלואו" ולא הגיע לצרכנים

kfar hasidim maabada
המעבדה במחסן בכפר חסידים

גד פרץ (50) מכפר חסידים הקים מעבדת הידרו בה נתפסו למעלה מ-170 ק"ג קנאביס. אמש (12.9), בבית המשפט המחוזי בחיפה, הוא נידון לשלוש שנות מאסר מיום מעצרו.

מכתב האישום בו הודה פרץ עולה, כי בראשית אוקטובר אשתקד הוא שכר מחסן בן שתי קומות מחברת "ביכורי העמק בע"מ", ברחוב נחלת יעקב 3 בכפר חסידים. פרץ צייד אותו בכל הנדרש לגידול הקנאביס, ובכלל זה – בין היתר – מזגנים, מנורות מתאימות, מאווררים, שרוולי איורור משקל דיגיטלי ועוד.

עד שהמשטרה פשטה על המקום ב-12 בינואר, וגילתה כי פרץ גידל כמות אדירה של קנאביס, בתוך מאות עציצים וארגזי מנבטות. מכתב האישום עולה עוד, כי שישה ימים אחר כך ערכה הימ"ר חיפוש גם בביתו הסמוך של פרץ, ברחוב נחלת יעקב 5, ואז נתפסו על השולחן בסלון ובמטבח כ-10 גרם קנאביס.

פרץ מיוצג על ידי עו"ד מיכאל כרמל ועו"ד דן אסלנוב ממשרדו. כבר עם הגשת כתב האישום, הם מסרו בתגובה כי הוא מודה במעשיו ורק כופר בכמות של 192 ק"ג שיוחסה לו בתחילה. בפני השופט כמאל סעב הוא הביע חרטה והבטיח לא לחזור על מעשיו.

od carmel michael 150 150    
עו"ד מיכאל כרמל    

השופט סעב ציין את חומרת עבירות הסמים ובמיוחד אלה שלא לצריכה עצמית. הוא הזכיר כי לא אחת נקבע שיש להחמיר עם מבצעיהן ולהטיל עליהם עונשים מחמירים למען "יראו וייראו". השופט גם ציין כי בפסיקת בית המשפט העליון ניכרת בשנים האחרונות מגמת החמרה בענישה בעבירות הסמים בכלל, ובפרט לאלו הפועלים להפוך את הסמים לזמינים יותר עבור צרכני הסם. כמו כן אמר השופט כי העונש המירבי על ייצור, הכנה או הפקה של סם מסוכן הינו 20 שנות מאסר, בעוד שעל החזקת סם לצריכה עצמית העונש הוא שלוש שנים בלבד. "שרשרת הסם מתחילה בגידולו… בלעדי מגדלי הסמים אין קיום למחזיקים, למפיצים, לסוחרים ולמשתמשים בו", אמר.

פרץ טען בבית המשפט, כי התכוון לחכות עד אשר תהיה רגולציה בתחום וניתן יהיה לגדל קנאביס באופן חוקי. השופט לא האמין לו, אבל התרשם מטיעוני הסניגורים ומעברו הנקי, הודאתו וחרטתו, שחסכו את העדת 32 עדי תביעה. הוא הוסיף כי לא נגרם נזק לציבור כיוון ש"הסם נתפס במלואו", וגזר עליו גם שנה מאסר על תנאי וקנס של 20 אלף שקלים. במקביל, הפרקליטות נסוגה מכוונתה להכריז עליו כסוחר סמים. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *