![]() |
| דפנות המזוודה הן הקוקאין המוצק. שוטרי ברזיל בפעולה (צילומים באדיבות דוברות המשטרה) |
דרום אמריקה, אירופה, ישראל. חוקרי ובלשי היחידה המרכזית (ימ"ר) ירושלים, בשיתוף רשויות האכיפה בחו"ל, חשפו שתי רשתות לייבוא סמים לישראל.
במקרה הראשון, בשיתוף משטרת ברזיל ונציג משטרת ישראל בקולומביה, עצרו השוטרים שלושה יהודים חרדים החשודים בסחר וייבוא סמים מסוג קוקאין ותפסו שישה ק"ג שהוסלקו בתחכום – הקוקאין המוצק שימש כדפנות של מזוודות הנסיעה.
במקרה השני, חוקרי היחידה, בשיתוף נציג משטרת ישראל בצרפת ומשטרת ספרד, חשפו רשת להברחת סמים באירופה, שנוהלה על ידי ישראל גריזולט, כבן 60 מצפת.
הפתעה במזוודה
השתלשלות העניינים לפי המשטרה:
ב-20 ביולי נשלח אדם בשם שמעון בניטה לברזיל, על ידי דוד שוסטר (43) מבית שמש ומשה גולדשטיין (27) מירושלים. לפי המשטרה, שוסטר וגולדשטיין שמנהלים רשת לייבוא וסחר בסמים, איתרו את בניטה בישראל וגייסו אותו כבלדר. השניים רכשו עבורו כרטיס טיסה ושכרו עבורו חדר במלון בברזיל. במשטרה טוענים, כי משימתו של בניטה הייתה להעביר את הסמים מברזיל לאוסטרליה, שם אמורים היו השניים להיפגש עימו על מנת להפיץ את הסמים. במשטרה חושדים כי על מנת לטשטש עקבות ולהסיר חשד, השניים רכשו עבורו כרטיס טיסה לצ'ילה, ומשם כרטיס לאוסטרליה.
עם הגעתו של בניטה לברזיל, חבר אליו ספק הסמים במלון והעביר לידיו את הסמים, במשקל כולל של שישה ק"ג שהוסלקו בשיטה מתוחכמת. הסם מסוג קוקאין הועבר בתהליך בו האבקה הפכה לחומר מוצק, החומר עוצב כמסגרת אשר שימשה כדפנות הקשיחות של שתי מזוודות נסיעה. אלא שב-23 ביולי נעצר בניטה בשדה התעופה בברזיל על ידי המשטרה המקומית. בסיוע נציג משטרת ישראל בקולומביה, כשהוא בדרכו לעלות למטוס וברשותו שתי מזוודות, כשבכל אחת מהן שלושה ק"ג סם מסוג קוקאין. במשטרה אומרים כי שווי הסמים מוערך בכ- 2.5 מיליון שקלים.
במקביל לכך, בישראל נעצרו על ידי ימ"ר ירושלים שוסטר וגולדשטיין, המוגדרים כ"מנהלי רשת הסמים". בחקירתם הם הכחישו מעורבות בפרשה, אולם חוקרי מפלג התשאול בימ"ר ירושלים אספו ראיות נוספות. השניים הובאו לבית משפט השלום בירושלים, ומעצרם הוארך מספר פעמים עד שהשבוע הוגשה גם הצהרת תובע לקראת הגשת כתב אישום ביום חמישי (21.8).
|
| עו"ד ארז טובי |
במהלך הדיון האחרון ציין נציג המשטרה, רס"ב ולדיסלב לוין, כי מהחקירה עולה ששוסטר ניהל את החלק הברזילאי ב"עסק" ואילו "גולדשטיין מנהל את העסק שקשור בנפשות בישראל". השופטת דורית פיינשטיין ציינה בהחלטתה כי למשטרה יש חומר רב בפורטוגזית ושיחות טלפון רבות שאותן על החוקרים לתמלל עד אשר יוגש כתב האישום ביום חמישי.
בעוד שכבר בימים הקרובים יוגש נגד שוסטר וגולדשטיין כתב אישום בעבירות של יבוא וסחר בסמים, בניטה – הבלדר – יישפט על חלקו בפרשה בברזיל.
את שוסטר ייצג בדיון עו"ד חיים שטיינברגר ממשרד עו"ד נס בן נתן. את גולדשטיין ייצגה בדיון עו"ד אסנת בכר בשם עו"ד ארז טובי, שמסר בתגובה: "מרשי אשר נחקר ומוחזק בתנאי מעצר קשים, הכחיש כל מעורבות לחשדות המיוחסים לו. עד המפתח בתיק לא יגיע להעיד בישראל כך שכל המידעים והראיות לכאורה לא יהיו קבילות בהיעדרו. יש לזכור כי מדובר באדם צעיר בן 27 ללא עבר פלילי אלא באדם נורמטיבי המעורה בחיי הקהילה ותורם מכספו הפרטי לתמיכה בנזקקים וסיעוד גורמים מוחלשים בקהילה".
![]() |
| החשיש המרוקאי שנתפס אצל הישראלים בספרד |
הכל מתחיל באומן
השתלשלות העניינים בתיק הנוסף שייקרא כאן ה"קשר האירופאי": בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל בימ"ר ירושלים, החלה חקירה סמויה, במהלכה נחשפו פעילות הרשת ונעצרו על ידי משטרת ספרד שני בלדרים ממרוקו ושני בלדרים ישראלים: נתן ביטון (26) מירושלים ויוסף גריזולט (23) מצפת, בנו של מי שחשוד כמנהל רשת הסמים, ישראל גריזולט. ברשותם של הבלדרים נתפסו בספרד 60 ק"ג חשיש מרוקאי בשווי שלושה מליון שקלים ועשרות אלפי יורו במזומן.
בתום החקירה הסמויה נעצר גריזולט האב על ידי ימ"ר ירושלים. במשטרה מספרים, כי מחקירתו עלה שהוא שכר עבור שני הבלדרים הישראלים קרוואן בספרד, והחנה אותו באתר קמפינג. החשודים, כך נטען, לקחו את הקרוואן ובאמצעותו היו אמורים לנוע לכיוון גרמניה לצורך העברת הסם.
עוד עלה בחקירה כי הרשת פועלת לאיתור צעירים ישראלים, ללא עבר פלילי, המגיעים להתפלל באומן, ותמורת כרטיסי טיסה ליעדים באירופה ומימון טיול הכולל רכב ומלון, הם נדרשים להעביר סמים בין מדינות, כאשר הנתיב המרכזי בו עבדה הרשת הינו ממרוקו למדינות צפון אירופה וגרמניה.
גריזולט האב, כך נטען, נהג לשכור כלי רכב במדינות שונות, תוך שימוש בתיעוד מזויף. כמו כן, השיחות בינו לבין הבלדרים התבצעו תוך שימוש בשמות קוד שכללו ביטויים מעולם התורה לשם הגדרת כמויות הסם שיש להעביר, כגון: "חמישה חומשי תורה" לחמישה ק"ג סם, או "עשרת הדיברות" ל-10 ק"ג סם. בנוסף השתמשו בשמות עמים מהתנ"ך כביטוי לארצות, גרמניה, למשל, כונתה בשפת הקוד "עמלק". להגדרת איכות הסם נהגו להשתמש בשמות של הוצאות ספרי קודש ידועות.
במהלך החקירה קשרו חוקרי ימ"ר ירושלים אירועים נוספים המיוחסים לרשת, בהם אירוע משנת 2012, בו שכר גריזולט רכב עבור ישראלי כבן 26 והעביר לידיו שישה ק"ג סם מסוג חשיש מרוקאי על מנת שיעבירם לנורבגיה. הצעיר נעצר במסוף הגבול של נורבגיה, נשפט וריצה תקופת מאסר של שנה וחצי. כמו כן, בשנת 2013 נעצר בפינלנד ישראלי כבן 24 כשברשותו 20 ק"ג סם מסוג חשיש מרוקאי, והוא נשפט לשנתיים מאסר.
יש לציין, כי פרקליטות מחוז צפון הגישה לאחרונה כתב אישום נגד ישראל גריזולט, בעבירות של יבוא וייצוא סם מסוכן, עסקה אחרת בסם מסוכן, שימוש במסמך מזויף והסתייעות ברכב לביצוע פשע. בנו יוסף ונתן ביטון, העצורים בספרד, יישפטו שם.
|
![]() |
| המזוודה והקוקאין שנתפסו בברזיל | הקרוואן למשימות אירופאיות |












