הרכב מחוזי מרכז דחה ערעור הפרקליטות על ענישה מקלה בתיק הסוכנים של יאחב"ל

שתף כתבה עם חברים

אבי חדד הודה והורשע במכירת עשרות גרמים של קוקאין לצמד סוכנים סמויים. בית משפט השלום הקל איתו, מה שהוביל את הפרקליטות לערער לבית המשפט המחוזי. השופטים דחו את הערעור בכל הקשור למאסר, אבל הכפילו את סכום הקנס הכספי

שופטת בית משפט השלום ברמלה, ליאורה פרנקל, גזרה לפני כשלושה וחצי חודשים 34 חודשי מאסר בפועל ו-16 חודשי מאסר על תנאי על אבי חדד מעכו, שהורשע במכירת עשרות גרמים של קוקאין לצמד סוכנים סמויים של להב 433.

גזר הדין של השופטת פרנקל ניתן לאחר שבין הצדדים נחתמה עסקת טיעון, הוא הודה במיוחס לו בכתב האישום המתוקן, וסוכם כח התביעה תדרוש עונש של עד 46 חודשי מאסר. בבית המשפט התפתחה דרמה, במהלכה ניסו הוריו של חדד ורעייתו לדבר אל ליבה של השופטת, ובין היתר על כך שחדד ששירת בצה"ל נפצע בפעילות טרור וגדל בצל אב מכור לסמים (לכתבה קודמת על גזר הדין של השופטת פרנקל – לחצו כאן).

בעוד שהעונש, 34 חודשי מאסר בלבד, היווה הצלחה עבור חדד והסנגורית, עו"ד שילה דורפמן-אלגאי, בפרקליטות וביאחב"ל התאכזבו ממנו, שכן עונש של 34 חודשי מאסר בגין שתי עסקאות של 50 גרם, יכול היה להוות סרגל ענישה מקל יחסית ליתר הנאשמים במבצע אשר נכון למועד גזר הדין היו מצויים בשלבים סופיים של משפטיהם. בעקבות האכזבה הזו הגישה הפרקליטות ערעור על קולת העונש לבית המשפט המחוזי מרכז.

 od dorfman alagai shila 150  shofet avraham yaakov
 עו"ד שילה דורפמן-אלגאי  השופט אברהם יעקב

הדיון בערעור התקיים בפני הרכב של שלושה שופטים, בראשות סגן נשיא בית המשפט, השופט אברהם יעקב. "אנו חושבים שקבלת גזר הדין הזה בקונסטלציה הנוכחית ובענישה וברכיבים, המשמעות האופרטיבית שלו היא 'יריה ברגל'", טען בדיון נציג הפרקליטות, עו"ד גלעד ארליך, "אדם הסוחר בסמים הוא עבריין, מטרתו לעשות רווח נקי ולגלם אותו כמה שיותר, ועבריין המטיל על החברה נזק כבד מאוד. זהו אדם שלגביו צריכה להיות ענישה מחמירה".

עו"ד ארליך הוסיף וטען, כי מדובר בנאשם שכבר "נפל" בעבר בתיק סוכן בשנת 2008 – כאשר שם מדובר היה בעסקה של כדורי אקסטזי –  וריצה שלושה מאסרים קודמים.

עו"ד דורפמן-אלגאי טענה מנגד, כי איננה סבורה "שהערעור מגיע לכדי מצב שבו ערכאת הערעור צריכה להתערב בו". היא הוסיפה ונימקה, כי חדד הסכים למעצרו עד תום ההליכים בהזדמנות ראשונה, וכך גם הודה בהזדמנות הראשונה בכתב האישום, בעוד שיתר הנאשמים בפרשה המשיכו לנהל משפט. הסנגורית גם הציגה לבית המשפט אישור לפיו חדד עובר טיפול גמילה מסמים בכלא חרמון.

השופטים החליטו לדחות את הערעור של הפרקליטות בכל הקשור לעונש המאסר וציינו בהחלטתם כי השופטת פרנקל לא התעלמה מחומרת העבירות ומכך שמדובר בשתי עבירות של סחר בקוקאין. עם זאת קבעו השופטים, כי חדד ישלם קנס של 20 אלף שקלים, 10,000 שקלים יותר מאשר בגזר הדין בבית משפט השלום. "על בית המשפט להטיל קנסות משמעותיים שיפגעו בכיסם של סוחרי הסמים ויהפכו את העבירות לבלתי כדאיות", ציינו השופטים בהחלטתם. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *