![]() |
| צילום ארכיון להמחשה: דוברות המשטרה |
בית משפט השלום בחיפה נזף קשות במשטרת ישראל, על שעיכבה כספים שהחרימה, במקום להחזירם לבעליהם, נזאל נעימה.
המשטרה החרימה את הכסף ב-6 בספטמבר, בעקבות צו חיפוש במגרש גרוטאות, שם נמצאו 175 אלף שקלים בשקית ניילון. מאחר שבמשטרה לא הצליחו לקשור את הכסף לעבירה, ולאחר שנעימה הראה אסמכתא כי משך כמה ימים קודם 200 אלף שקל מחשבונו, ביקש סנגורו, עו"ד רונן חליוה, להחזיר לו את כספו. אלא שנציג המשטרה הבהיר כי הכספים כבר הוחזרו, ומשכך – הבקשה התייתרה.
אלא שהכסף לא הועבר, וכאן החלה מסכת של התנהלות מביכה של המשטרה, שפעם אחר פעם עיכבה את העברת הכספים, בטענות שונות ומשונות. זאת על אף קביעה חד משמעית של בית המשפט, לפיה עליה להחזיר את הכסף. לעו"ד חליוה נמאס, והוא הגיש בקשה שתורה למשטרה להחזיר מיידית את מלוא הסכום, או שתואשם בביזיון בית המשפט.
גם השופט זיו אריאלי לא אהב את התנהלות המשטרה, והבהיר מיד בפתח החלטתו כי דעתו אינה נוחה בשני מישורים – זה שמול נעימה, וזה שמול בית המשפט. השופט אריאלי קבע כי המשטרה ידעה בסמוך מאוד לתפיסת הכסף כי הוא אינו קשור בעבירה, ולמרות זאת המשיכה להחזיק בו ללא כל סיבה. הוא אף הפריך אחת לאחת את טענות המשטרה לגבי העיכוב, וקבע כי "המשיבה פעלה שלא כדין כאשר נמנעה מלהחזיר לידי המבקש את הכספים התפוסים".
![]() |
![]() |
|
| עו"ד רונן חליוה | השופט זיו אריאלי |
השופט אריאלי לא אהב, בלשון המעטה, גם את התנהלות המשטרה מול בית המשפט. "לבית המשפט נמסר מידע שגוי וללא בדיקה מספקת", כתב בהחלטתו, "לבית המשפט הוגשו פעם אחר פעם תגובות באיחור, ללא כל הסבר… ועיקר העיקרים, פעולות שבית המשפט הורה למשיבה לבצע לא בוצעו, אף זאת ללא הסבר מניח את הדעת".
הפעם לא נתן השופט למשטרה יותר מדי אפשרויות, הורה לה להחזיר את מלוא הסכום עד מחר (30.10) וחייב אותה בהוצאות משפט על סך 6000 שקלים. עם זאת, דחה את טענת הסנגור לביזיון בית המשפט.












