עו"ד שניסה מועד ב' בבית הדין המשמעתי של הלשכה

שתף כתבה עם חברים

דוד גולדשמידט הודה בגניבת 50 אלף שקל ונשפט רק לעבודות שירות תמורת הסכמה לשלילת רשיון העו"ד שלו לצמיתות. כשהגיע לבית הדין המשמעתי, ביקש להשאיר את התחייבותו מאחור

od ganav330 freepik
איור: FREEPIK

עו"ד דוד גולדשמידט (41) מכפר סבא הורשע בגניבת כ-50 אלף שקל מחשבונות נאמנות, כאשר עבד כשכיר במשרד עורכי דין לענייני נדל"ן בתל אביב. במסגרת הסדר טיעון מקל עם הפרקליטות, הוא נשפט לחצי שנת עבודות שירות, מאסר על תנאי ותשלום פיצויים של 78 אלף שקל, כאשר בנוסף הסכים להשעייה לצמיתות מלשכת עורכי הדין.

כאשר הגיע עת ההליך בבית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין, טען גולדשמידט כי בית הדין אינו כפוף להסכם הטיעון ולהצהרות ולהתחייבויות שקיבל על עצמו במסגרת ההסדר בבית המשפט. עו"ד עמוס ויצמן, שמונה על ידי בית הדין כסנגור של גולדשמידט, ביקש שלא להשעותו לצמיתות וטען כי לבית הדין המשמעתי סמכות לשקול ולהחליט אם לקבל את הסכמת הנקבל עם הפרקליטות בעניין העונש המשמעתי.

פרקליטת ועדת האתיקה במחוז תל אביב, עו"ד אפרת טרוים, טענה כמובן כי לבית הדין אין סמכות להתערב בפסק דין חלוט של בית המשפט, לאחר שהנקבל לא ערער ולא ביקש לבטל את ההסדר.

od troym efrat
עו"ד אפרת טרוים

הדיינים – עו"ד גאולה רובין (אב"ד), עו"ד עדי ניב ועו"ד מורן סמון – כתבו כי טענתו של גולדשמידט כיום מהווה חוסר תום לב. לדבריהם, "הנקבל קיבל עונש פלילי מוסכם, המופחת מהעונש שעלול היה לקבל. הנקבל בעצמו התחייב כלפי הפרקליטות ובית המשפט כי יסכים לשלילת רשיונו לצמיתות ולאור התחייבותו זו קיבל טובת הנאה משמעותית ביותר בהקלה בעונשו. הפרקליטות מילאה את חלקה בהסכם. טוב היה עושה הנקבל אם טענה זו לא היתה מועלית כלל".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *