ישראל צורפה כמשקיפה לכוח המשימה הבינלאומי למאבק בהלבנת הון

שתף כתבה עם חברים

צירופה המלא של ישראל לארגון FATF הכולל 34 מדינות יתבצע בכפוף לביקורת בינלאומית ותיקון מספר ליקויים במשטר הלבנת ההון – כולל הוספת עבירות מס כעבירות מקור

FATF
בתמונה: מפגש עם בכירי ארגון FATF שהתקיים בישראל בנובמבר 2015.
בתמונה: השרה שקד, ד"ר וגמן ומנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור, עם מזכיר
הארגון דיוויד לואיס והנשיא ג'יי-יון שין (צילום: גבי הלר). 

מליאת ארגון ה-FATF, כוח משימה של 34 מדינות להובלת המאבק הבינלאומי בהלבנת הון ומימון טרור, החליטה פה אחד ביום שישי על צירופה של מדינת ישראל לארגון במעמד של משקיפה, החל מחודש יוני 2016. הארגון, שנוסד על ידי מדינות G7 (הכלכלות הגדולות בעולם) ב-1989, הבהיר כי בשלב הבא, על מנת להתקבל כחברה מן המניין, על ישראל לעמוד בהצלחה בביקורת בינלאומית מקיפה, ולשם כך יהיה עליה לפעול בהקדם לתיקון ליקויים מהותיים במשטר הלבנת ההון – דוגמת הוספת עבירות מס כעבירות מקור (תיקון אשר צפוי להיות מאושר בכנסת), כמו גם תיקון פערים בכללי זיהוי והכרת לקוח המבוצעים על ידי המוסדות הפיננסיים; הוספת סקטורים נוספים תחת כללי הזיהוי ומשטר הלבנת הון – שירותי נאמנויות, מתווכי נדל"ן, סוחרים בזהב ועוד.

במשרד המשפטים אומרים, כי ההצטרפות לארגון תאפשר לישראל לקחת חלק לראשונה בעיצוב המדיניות העולמית בתחום המאבק הבינלאומי בהלבנת הון ומימון טרור, לה כפופות כל המדינות, ותמצב אותה כאחת המדינות המובילות בתחום. עוד תסייע ההצטרפות לכלכלה ולסקטור העסקי בישראל, כשתעניק למדינה מעין תו תקן המשדר חוסן פיננסי ואטרקטיביות להשקעות, וכן תשפר את שיתופי הפעולה בין ישראל לבין מדינות אחרות במישור הפיננסי, המודיעיני ובמישור העזרה המשפטית.   

מאז 2012 ניהלה ישראל הליך דיפלומטי ומקצועי במטרה להצטרף לארגון, ביוזמת פול לנדס, ראש הרשות לאיסור הלבנת הון הקודם, ובהמשך בהובלת ראש הרשות הנוכחית ד"ר שלומית ווגמן-רטנר, בשיתוף פעולה הדוק עם משרד החוץ ומשרד האוצר.

בדיון שהתקיים במליאת הארגון ביום שישי צוינה לשבח מחויבותה העמוקה של ישראל למאבק בהלבנת הון, ותרומתה במישור הבינלאומי. בנובמבר האחרון ביקרה משלחת ארגון FATF בישראל, לקראת צירוף המדינה, ונפגשה עם שרת המשפטים, איילת שקד, ראש הרשות לאיסור הלבנת הון, ווגמן-רטנר, היועץ המשפטי לממשלה לשעבר יהודה וינשטיין, נגידת בנק ישראל קרנית פלוג ושורה של בכירים.

ראש הרשות לאיסור הלבנת הון אשר ייצגה את ישראל בדיון ביום שישי, ציינה כי ישראל תתרום מנסיונה הייחודי לפעילות הארגון, לרבות בתחום המאבק במימון טרור אשר נמצא כיום בליבת פעילותו. לדברי ד"ר ווגמן: "ההחלטה על קבלתה של ישראל לארגון היוקרתי והמשפיע משקפת את תרומתה וחיוניותה של ישראל למאבק הגלובלי בהלבנת הון ומימון טרור ועל המוניטין של ישראל כמדינה מובילה ובעלת מומחיות בתחום. ההחלטה מעידה על המאמצים הרבים שנעשו על ידי מכלול הגורמים בישראל – גופי האכיפה, הרגולטורים הפיננסיים, משרד המשפטים והרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, על מנת לחזק את משטר איסור הלבנת ההון בישראל ולהתאימו להמלצות ולכללים הבינלאומיים. יחד עם זאת, על מדינת ישראל לפעול ולתקן במהירות את הליקויים שנותרו במשטר, על מנת לעמוד בהצלחה בביקורת הבינלאומית, כתנאי להשלמת ההצטרפות המלאה לארגון".

שרת המשפטים שקד מסרה: "צירוף ישראל לארגון FATF משקפת את העובדה שהיא ניצבת היום בחוד החנית של המדינות המחויבות למאבק הגלובלי בהלבנת ההון ומימון הטרור, ומהווה מקור ידע ומומחיות מוביל. שילובנו לצד המדינות החברות בארגון, קבוצה מצומצמת של מדינות בעלות השפעה מכרעת בתחום, תאפשר לישראל לקחת חלק מהותי בעיצוב המדיניות העולמית ובקביעת הכללים החלים על כל מדינות העולם".

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *